Πάνος Μουζουράκης: "Με στιγμάτισε αυτή η εμπειρία. Την έπαθα στα 14 και μέχρι τα 23 δεν είχα μιλήσει σε κανέναν" [video]

02.03.2021
Πάνος Μουζουράκης: "Με στιγμάτισε αυτή η εμπειρία. Την έπαθα στα 14 και μέχρι τα 23 δεν είχα μιλήσει σε κανέναν" [video]
Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω" ήταν χθες ο δημοφιλής έλληνας καλλιτέχνης και, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ελληνικό #metoo άλλων, μίλησε για ένα "τραύμα" που τον έχει στιγματίσει.

Με τον πολύ χαρακτηριστικό του τρόπο, ο Πάνος Μουζουράκης κουβέντιασε με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα πάντα. Γύρισε στα παιδικά του χρόνια στη Ζυρίχη, από όπου έφυγαν οικογενειακώς για την Τούμπα όταν εκείνος ήταν 8 ετών, θυμήθηκε τα πρώτα βήματά του στο τραγούδι, μίλησε για τις καταγγελίες για σεξουαλική (και κάθε λογής) κακοποίηση που "μαστίζουν" και την ελληνική πραγματικότητα αυτή την εποχή, μοιράστηκε τη δική του εμπειρία και συγκίνησε με το "αντίο" στον πατέρα του.

«Φοβάμαι πάρα πολύ να σηκώσω το δάχτυλο μου και να δείχνω κάποιον, χωρίς να ξέρω όλα τα στοιχεία. Όταν σηκώσεις ένα δάχτυλο, τα άλλα τρία δείχνουν εσένα. Δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται», είπε αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό στο ελληνικό θέατρο (και όχι μόνο) ενώ στην εξέλιξη της κουβέντας αποκάλυψε κάτι που έχει ζήσει ο ίδιος.

Δέχτηκα ένα τραύμα. Είναι πάρα πολύς ο κόσμος που έχει ζήσει κάτι τέτοιο. Μιλάμε για το θείο, για τον οικογενειακό φίλο, για τον μπάρμπα στο καφενείο που με έβαλε σε ένα αμάξι και με πήγε σε ένα δάσος. Με στιγμάτισε αυτή η εμπειρία την οποία έπαθα στα 14 μου και μέχρι τα 23 δεν το είχα πει ούτε στην μάνα μου. Καταλαβαίνω πως είναι να αισθάνεσαι τις ενοχές και να κλειδώνεσαι μέσα σου. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η αθλιότητα. Αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε ότι αυτό συμβαίνει μόνο στον χώρο του θεάτρου. Εγώ έχω μιλήσει με 4-5 φίλους που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο. Πρέπει να αλλάξει. Να τους κρεμάσουμε όλους στο Σύνταγμα; Πού θα μπούνε αυτά τα καινούργια όρια; Πότε θα σταματήσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια; Τα όπλα, τα ναρκωτικά και η παιδεραστία είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση βέβαια ο Πάνος Μουζουράκης μοιράστηκε τι ένιωσε τι στιγμή που "έφυγε" ο πατέρας του.

«Είμαστε όλοι μαζεμένοι πάνω από το κρεβάτι του και μας είπε "είμαι πλήρης μπορώ να φύγω" και μας είπε να προχωράμε μπροστά. Τη μέρα που με πήρε ο αδελφός μου και μου είπε ότι ο μπαμπάς έφυγε, νιώθω από πίσω μου ένα χάδι στην πλάτη και νομίζω ότι με χαϊδεύει η Μαρία και εκείνη κοιμόταν. Το άγγιγμα ήταν τόσο αληθινό και ένιωσα ότι μου στέλνει ο μπαμπάς μου το σημάδι!», ανέφερε χαρακτηριστικά.