Τα 30 μυστικά της πριγκίπισσας Κέιτ

09.01.2012
Σήμερα η δούκισσα του Κέιμπριτζ γίνεται 30 χρονών και για δώρο… αποκαλύπτουμε ισάριθμες πληροφορίες που μπορεί να μη γνωρίζεται για τη ζωή της γυναίκας που κάποια μέρα θα γίνει βασίλισσα.


Σήμερα η δούκισσα του Κέιμπριτζ γίνεται 30 χρονών και για δώρο… αποκαλύπτουμε ισάριθμες πληροφορίες που μπορεί να μη γνωρίζεται για τη ζωή της γυναίκας που κάποια μέρα θα γίνει βασίλισσα.

1 Η Κάθριν Ελίζαμπεθ Μίντλετον (Catherine Elizabeth Middleton) γεννήθηκε στο βασιλικό νοσοκομείο Μπερκσάιρ στο Ρέντινγκ στις 9 Ιανουαρίου 1982. Γονείς της ο Μάικλ (Michael) και η Κάρολ Μίντλετον (Carele Middleton).

2 Η Κέιτ βαφτίστηκε στην ενοριακή εκκλησία St Andrew's Bradfield στο Μπέρκσαϊρ στις 20 Ιουνίου 1982.

3 Στα 8 της χρόνια μπήκε στην ομάδα της εκκλησίας που πουλούσαν μπισκοτάκια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

4 Στα 13 της χρόνια μπήκε στο κολέγιο Μάρλμπορο στο Γουίλθσαϊρ όπου το κόστος έφτανε τις 15.000 λίρες τον χρόνο.

5 Τα χρόνια που σπούδασε στο Μάρλμπορο ήταν μέλος των ομάδων τένις, χόκεϊ και δικτυόσφαιρας (netball) κάτι ανάμεσα σε χάντμπολ και μπάσκετ. Ήταν μάλιστα αρχηγός στην ομάδα του χόκεϊ.

6 Η Κέιτ αγαπά πολύ τη φωτογραφία και ανέλαβε πολλά από τα διαφημιστικά για την εταιρεία διοργανώσεων εκδηλώσεων των γονιών της, Party Pieces.

7 Μερικά χρόνια στη δεκαετία του '80, η Κέιτ και η οικογένειά της έζησαν στο Αμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας.

8 Η νεαρή δούκισσα ολοκλήρωσε το βραβείο του δούκα του Εδιμβούργου (Duke of Edinburgh Gold Award) τον καιρό που σπούδαζε στο Μάρλμπορο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που πρέπει να ολοκληρωθεί από όποιον το αναλάβει μέχρι τα 25α γενέθλιά του και ποικίλει στο περιεχόμενό του ανάλογα με την επιλογή του ενδιαφερόμενου.

9 Στα χόμπι της περιλαμβάνονται η πεζοπορία, το τένις, το κολύμπι, η ιστιοπλοΐα και η ζωγραφική.

10 Φήμες θέλουν την Κέιτ να έχει κρεμάσει στον τοίχο του δωματίου της στο κολέγιο ένα πόστερ του μετέπειτα συζύγου της, πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William). Η ίδια, βέβαια, το έχει διαψεύσει εξηγώντας ότι ο άντρας που κοσμούσε το φοιτητικό της δωμάτιο ήταν "ο τύπος της Levi's".

11 Η Κέιτ σπούδασε λίγο καιρό στο Βρετανικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.

12 Επίσης ταξίδεψε με τα πλοία του Round the World Challenge στη διαδρομή Solent, σε ένα διάλειμμα που έκανε από τις σπουδές της.

13 Το 2001, η δούκισσα γράφτηκε στο πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα από όπου αποφοίτησε το 2005 με πτυχίο στην ιστορία της τέχνης.

14 Όσο καιρό σπούδαζε στο πανεπιστήμιο συνέχισε να αθλείται, ενώ συμμετείχε και στην ομάδα χόκεϊ.

15 Η Κέιτ γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της στο πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα, του οποίου οι απόφοιτοι, λέγεται, ότι έχουν πιθανότητες 1 προς 10 να γνωρίσουν το τέλειο ταίρι και να παντρευτούν.

16 Η δούκισσα εργάστηκε στο Λονδίνο ως μερικής απασχόλησης πλασιέ για την εταιρεία ρούχων Jigsaw Junior. Όταν έφυγε χωρίς να έχει βρει άλλη δουλειά προηγουμένως, "κέρδισε" το παρατσούκλι "Waity Katie", που υπονοεί σαφώς ότι είχε τη διάθεση να περιμένει όσο χρειαζόταν για τον πρίγκιπά της.

17 Η πρώτη επίσημη κοινή εμφάνιση της Κέιτ και του Γουίλιαμ ήταν μετά τον αρραβώνα τους στο Άνγκλεσεϊ τον περασμένο Φεβρουάριο, στα "βαφτίσια" μιας σωσίβιας λέμβου.

18 Ακολουθώντας την παράδοση, που θέλει τη νύφη να φορά κάτι γαλάζιο, η Κέιτ είχε ράψει μια γαλάζια κορδέλα στο εσωτερικό του νυφικού της.

19 Μετά την τελετή του γάμου της, στις 29 Απριλίου 2010, η Κέιτ τοποθέτησε το μπουκέτο της στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη το Αβαείο του Γουεστμίνστερ, ακολουθώντας την παράδοση που είχε ξεκινήσει η βασιλομήτωρ.

20 Το διαφανές φόρεμα που φορούσε η Κέιτ το 2002 και που λέγεται ότι έκανε τον Γουίλιαμ να την ερωτευτεί, δημοπρατήθηκε πρόσφατα και πουλήθηκε για το ποσό των £78.000.

21 Η δούκισσα "κρατά" από μια οικογένεια δικηγόρων και μικρο-ευγενών από την πλευρά του πατέρα της και χασάπηδων, σοβατζήδων, οδοκαθαριστών και οικιακών βοηθών από την πλευρά της μητέρας της.

22 Κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου υπερατλαντικού ταξιδιού της ως πριγκιπική σύζυγος στην Καλιφόρνια και τον Καναδά, το καλοκαίρι του 2011, η Κέιτ έκανε περισσότερες από 25 διαφορετικές εμφανίσεις, κερδίζοντας κάθε φορά τις εντυπώσεις.

23 Ότι φοράει, ξεπουλάει… Πραγματικά, τα ρούχα που έχει επιλέξει να φορέσει η Κέιτ σε πιο καθημερινές εμφανίσεις, έχουν εξαντληθεί σε χρόνο μηδέν.

24 Η δούκισσα είναι η επίσημη πρέσβειρα της ομάδας των βρετανική παραολυμπιακής ομάδας.

25 Πρόκειται να ταξιδέψει στη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τα νησιά του Σολομώντα και το Τουβαλού μαζί με τον σύζυγό της, για τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή της βασίλισσας.

26 Όταν βρίσκεται στο Λονδίνο, η Κέιτ, επιλέγει να κινείται με ποδήλατο πολλές φορές.

27 Είναι προστάτης της Κίνησης εναντίον του εθισμού (Action on Addiction), της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων καθώς και των ασύλων για τα παιδιά της ανατολικής Αγγλίας (East Anglia's Children's Hospices) και της φιλανθρωπικής οργάνωσης The Art Room.

28 Παρόλο που η Κέιτ θα μπορούσε να έχει στη διάθεσή της έναν ιδιωτικό σεφ, προτιμά να μαγειρεύει η ίδια για εκείνη και τον καλό της, ενώ έχει εντοπιστεί πολλές φορές να κάνει μόνη τα ψώνια της.

29 Η Κέιτ δεν είναι αλλεργική στα άλογα, απλά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρεμιέρας της ταινίας "War Horse", όπου παραβρέθηκε, κρατήθηκε μακριά από το συμπαθές τετράποδο που περπατούσε κοντά της στο κόκκινο χαλί "για να προστατεύσει την εντυπωσιακή δαντελένια Alice Temperley τουαλέτα που φορούσε".

30 Αντίθετα με σχετικές αναφορές, η Κέιτ δεν θα μετακομίσει μαζί με την Καμίλα (Camilla) και τον Κάρολο (Charles) όταν ο Γουίλιαμ φύγει με το στράτευμά του για μερικές εβδομάδες.

Αυτά τα ολίγα… Α, και "Χρόνια Πολλά"

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα