Κέιτ & Καμίλα παρτάρουν με τη βασίλισσα!

02.03.2012
Όλο και πιο μέσα στο "πετσί" του νέου της ρόλου φαίνεται ότι μπαίνει η νεαρή δούκισσα του Κέιμπριτζ. Έχει όμως και τις καλύτερες "δασκάλες".

Σε μια σπάνια συνεύρεση... κορυφής, η πριγκίπισσα Κέιτ (Kate) εμφανίστηκε σε επίσημη, δημόσια εκδήλωση στο πλευρό της πεθεράς της, δούκισσας της Κορνουάλης (Duchess of Cornwall) και της ίδιας της βασίλισσας.

Οι τρεις γυναίκες του βρετανικού θρόνου παραβρέθηκαν μετά φανών και λαμπάδων σε εκδήλωση του καταστήματος "Fortnum & Maso" στο Πικαντίλι του Λονδίνου. Το ιστορικό κατάστημα λειτουργεί από το 1707 και υπήρξε προμηθευτής της βασιλικής οικογένειας σχεδόν από τότε. Η χθεσινή αφορμή δόθηκε από τους φετινούς εορτασμούς για το "διαμαντένιο ιωβηλαίο" της βασίλισσας που φέτος συμπληρώνει αισίως τα 60 χρόνια στον θρόνο.

Χαμογελαστές και ευδιάθετες οι εστεμμένες έδειχναν να απολαμβάνουν το γεγονός αλλά και την παρέα η μία της άλλης.

Και οι τρεις φορούσαν μπλε ρούχα αλλά με διαφορετικές αποχρώσεις και… στριφώματα, ανάλογα με τις ηλικίες τους. 85 η Ελισάβετ, 64 η Καμίλα και 30 η Κέιτ.

Τις υψηλές καλεσμένες υποδέχτηκε πλήθος κόσμου που ζητωκραύγαζαν στέλνοντας ευχές υπό τους ήχους μιας μπάντας που έπαιζε χαλαρά μουσική τζαζ.

Βέβαια, υπήρχαν και μερικοί που βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην πώληση του φουά γκρα, αλλά η παρουσία τους δεν επηρέασε στο παραμικρό τη διάθεση των "κοριτσιών".

Μπαίνοντας στο κατάστημα, οι γυναίκες θαύμασαν την έκθεση των αφιερωμένων στην επέτειο κονσερβών με τσάι και κρέμα που πρόκειται να σταλούν σε περισσότερα από 18000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων τις επόμενες μέρες.

Το προσωπικό του καταστήματος ξενάγησε τις υψηλές προσκεκλημένες σε όλους τους χώρους παρουσιάζοντας με περηφάνια τα προϊόντα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη λαμπρή επέτειο.

Η ίδια η βασίλισσα έδειχνε να απολαμβάνει ιδιαίτερα το τουρ εκφράζοντας μάλιστα την ευχαρίστησή της –πάντα όπως ορίζει το πρωτόκολλο- ενώ οι δύο νεότερες της παρέας δεν σταμάτησαν να δοκιμάζουν γεύσεις από τις δελεαστικές πιατέλες που οι οικοδεσπότες τους πρότειναν.

Η Ελισάβετ βάδιζε μπροστά, ενώ η Καμίλα –με επτά χρόνια προϋπηρεσίας στα βασιλικά δρώμενα- ερχόταν αμέσως πιο πίσω μαζί με την φρέσκια στον χώρο Κέιτ, η οποία έδειχνε σαφώς πιο… σφιγμένη από την έμπειρη πεθερά της.

Η παρέα χωρίστηκε για λίγο όταν οι δύο δούκισσες αποφάσισαν να περιηγηθούν λίγο περισσότερο στον χώρο δοκιμάζοντας και άλλες γεύσεις.

Όταν τελείωσε η "βόλτα" η Καμίλα και η Κέιτ συνάντησαν πάλι τη βασίλισσα και απόλαυσαν όλες μαζί μία κούπα λαχταριστό τσάι.

Στη συνέχεια και αφού μίλησαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης και ο δήμαρχος του Λονδίνου, οι τρεις γυναίκες χαιρέτησαν και αποχαιρέτησαν μπαίνοντας στα αυτοκίνητα που της περίμεναν.

Έτσι, η πρώτη επίσημη εμφάνιση της βασίλισσας και των δύο διαδόχων της –κατά κάποιον τρόπο- στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Άντε… και στην επόμενη!

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα