Η σωτήρια διάσωση του πρίγκιπα Χάρι

03.04.2012
Σωστός ήρωας αποδείχτηκε ο νεαρός πρίγκιπας σώζοντας τη ζωή αντιπάλου του στο πόλο.


Ό,τι μάθει κανείς ποτέ δεν πάει χαμένο, λέει ο λαός μας και να που βλέπουμε ότι αυτό ισχύει ακόμη και για τους γαλαζοαίματους.

Ο πρίγκιπας Χάρι (prince Harry) προφανώς κάποια στιγμή είχε πάρει μαθήματα πρώτων βοηθειών και να που στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νότια Αμερική χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσει.

Δείτε το πώς στο βίντεο που ακολουθεί.

Πριν από έναν μήνα, ο 27χρονος γαλαζοαίματος βρέθηκε στη Βραζιλία στο πλαίσιο επίσημου ταξιδιού του στη Νότια Αφρική.

Εκεί, συμμετείχε σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα πόλο, στη διάρκεια του οποίου, ένας αναβάτης της αντίπαλης ομάδας έπεσε από το άλογό του, προφανώς αναίσθητος.

Σε χρόνο μηδέν ο μικρός πρίγκιπας κατέβηκε από το δικό του και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον επιχειρηματία Μπας Κάζι (Bash Kazi), που σύμφωνα με τον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό, του έσωσαν και τη ζωή.

Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, ο κ. Κάζι, διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας KIG, ζαλίστηκε και έπαθε μια ελαφριά διάσειση με το πέσιμο, όμως η άμεση μεσολάβηση του Χάρι στάθηκε σωτήρια.

Κατά τα άλλα, και ενώ ετοιμάζεται να μετακομίσει μαζί τους, ο μικρός πρίγκιπας εκφράζει την ανησυχία του για τα αδέλφια του, Γουίλιαμ (William) και Κέιτ (Kate) που "θυμίζουν όλο και περισσότερο βαρετούς μεσήλικες.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα
Μοντάζ: Μαίρη Ρίζου