Νεκρή η νοσοκόμα που τσίμπησε στη φάρσα της Κέιτ

08.12.2012
Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου της νοσοκόμας που έπαιξε έναν ρόλο στη δημοσιοποίηση πληροφριών για την κατάσταση της εγκυμονούσας πριγκίπισσας.

Ύστερα από νοσηλεία τριών ημερών η Κέιτ (Kate) πήρε εξιτήριο και πλέον ξεκουράζεται στο παλάτι του Κένσινγκτον στο πλευρό του συζύγου της, Γουίλιαμ (William).

Όμως ένα άσχημο νέο έρχεται να σοκάρει τους γαλαζοαίματους και όλο τον κόσμο καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, βρέθηκε νεκρή η νοσοκόμα που την Τετάρτη είχε εμπλακεί ση φάρσα που έγινε εις βάρος της Κέι.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το BBC, η Γιασίνθα Σαλντάνα (Jacintha Saldanha), ήταν η νοσοκόμα που απάντησε αρχικά στο τηλέφωνο και το πέρασε στην πτέρυγα της δούκισσας όπου στη συνέχεις δώθηκαν απόρρητες πληροφορίες για την υγεία της σε δύο δημοσιογράφους ραδιοφωνικής εκπομπής της Αυστραλίας που υποκρίνονταν ότι ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος (!)

Σύμφωνα με το νοσοκομείο Κινγκ Έντουαρτ VIII, η άτυχη 46χρονη μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε νεκρή το πρωί της Παρασκευής σε ένα διαμέρισμα δίπλα στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν επί τέσσερα χρόνια. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το νοσοκομείο μιλά για μία "ευσυνείδητη εργαζόμενη που πάντα φρόντιζε με τον καλύτερο τρόπο τους ασθενείς της".

Προς το παρόν ο θάνατός της χαρακτηρίζεται "ανεξήγητος" και τον λόγο έχει αναλάβει ο ιατροδικαστής, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για αυτοκτονία.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αδικαιολόγητη διάρρευση πληροφοριών ιατρικού απορρήτου, τόσο το νοσοκομείο όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός εξέφρασαν δημόσια τη συγνώμη τους ενώ οι δύο παραγωγοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι "δεν φανταζόταν ποτέ ότι η πλάκα θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις".

Μετά τον τραγικό θάνατο της Σαλντάνα οι αντιδράσεις παγκοσμίως υπήρξαν τόσο έντονα επιθετικές που τα αφεντικά του σταθμού άφησαν να εννοηθεί ότι οι δύο παρουσιαστές μπορεί και να μην επιστρέψουν ποτέ στο πόστο τους. Ωστόσο με πιο πρόσφατη ανακοίνωσή του ο σταθμός υποστηρίζει ότι και εκείνοι είναι κατά κάποιον τρόπο θύματα αυτής της απίστευτης τραγωδίας.

Ενώ η είδηση ακόμη ούτε έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί, πληροφορίες θέλουν την πριγκιπική πλευρά να εκφράζει την απέραντη λύπη της για το συμβάν τονίζοντας πως ούτε μια στιγμή δεν είχαν ζητηθεί εξηγήσεις για την παρεξήγηση.

Εξελίξεις αναμένονται.

Ζωή Κίττα