Από ντροπή αυτοκτόνησε η νοσοκόμα της Κέιτ

10.12.2012
Χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, η οικογένεια της τραγικής 46χρονης που λέγεται ότι έβαλε τέλος στη ζωή της υποστηρίζει ότι το έκανε από ντροπή.


Την Παρασκευή το πρωί, η Γιασίνθα Σαλντάνα (Jacintha Saldanha), η νοσοκόμα που απάντησε και προώθησε την κλήση-φάρσα που έγινε από τον ραδιοφωνικό σταθμό 2 Day FM της Αυστραλίας εις βάρος της πριγκίπισσας Κέιτ (Kate) η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν, βρέθηκε νεκρή.

Συγκεκριμένα, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Μελ Γκρέγκ και Μάικλ Κρίστιαν τηλεφώνησαν στο νοσοκομείο Κινγκ Έντουαρντ υποδυόμενοι τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο ζητώντας να μιλήσουν στην Κέιτ.

Η Γιασίντα, η οποία είχε βάρδια στο τηλεφωνικό κέντρο εκείνη την ώρα, πέρασε το τηλεφώνημα στην πτέρυγα όπου νοσηλευόταν η 30χρονη δούκισσα και η εκεί συνάδελφός της έδωσε κανονικότατα όλες τις πληροφορίες.

Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε μέγας σάλος, και παρόλο που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επίσημα από το παλάτι "δεν ζητήθηκαν τα ρέστα", φαίνεται ότι η άτυχη νοσοκόμα δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση και έβαλε τέλος στη ζωή της, από ντροπή, όπως υποστηρίζουν οι δικοί της άνθρωποι.

Ο σύζυγος, ο αδελφός, ο γιος, η κόρη και όλοι οι συγγενείς της άτυχης Γιασίντα δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη και περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας να ρίξουν φως στην τραγική τους απώλεια.

Η 46χρονη που χαρακτηρίζεται ως "πιστή καθολική, δίκαιος και σωστός άνθρωπος" βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο δίπλα στο νοσοκομείο που χρησιμοποιούσε το προσωπικό. Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, οι δύο ραδιοφωνικοί παραγωγοί από την Αυστραλία που έκαναν τη φάρσα δέχονται ψυχολογική υποστήριξη καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν την απίστευτη επίθεση που δέχονται από όλο τον κόσμο για το αστείο τους που χωρίς να το καταλάβουν βγήκε εκτός ελέγχου.

Οι ιδιοκτήτες του σταθμού χαρακτήρισαν «τραγωδία» τον θάνατο της νοσοκόμας, είπαν όμως «κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί», για να προσθέσουν πως «συμμερίζονται το πένθος της οικογένειας της Σαλντάνια και των συναδέλφων της στο νοσοκομείο», ενώ τόνισαν πως σκοπεύουν να συνεργαστούν πλήρως με τις Αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, ο σταθμός σταμάτησε να μεταδίδει διαφημίσεις, μετά τον πανικό που προκλήθηκε, ενώ ήδη αρκετοί πελάτες του έχουν αποσύρει τις διαφημίσεις τους. Επιπλέον, η Εποπτική Αρχή των Μέσων Ενημέρωσης της Αυστραλίας (ACMA), η οποία είχε στο παρελθόν προειδοποιήσει τον 2Day FM για προηγούμενες φάρσες, ανακοίνωσε πως θα επιληφθεί του θέματος. Σύμφωνα πάντως με τον νόμο, είναι παράνομη η ηχογράφηση συνομιλίας χωρίς τη συγκατάθεση και των δύο πλευρών.

Ζ. Κ.