Ποιους κατηγορεί στα σημειώματα η νοσοκόμα της Κέιτ;

14.12.2012
Τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας της άτυχης Γιασίνθα Σαλντάνα (Jacintha Saldanha) δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς και το περιεχόμενο των τριών επιστολών που βρέθηκαν στο δωμάτιο.

Η 46χρονη νοσοκόμα ήταν η γυναίκα που ξεγελάστηκε από το τηλεφώνημα φάρσα που έγινε από εκπομπή του αυστραλέζικου ραδιοφωνικού σταθμού 2Day FM και το προώθησε στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν η εγκυμονούσα Κέιτ (Kate) με συμπτώματα ναυτίας.

"Η Γιασίνθα Σαλντάνα (Jacintha Saldanha) βρέθηκε από έναν συνάδελφο και ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του νοσοκομείου. Δυστυχώς βρέθηκε κρεμασμένη. Επίσης υπήρχαν σημάδια τραυματισμού στον καρπό της", μεταδίδει η επίσημη ανακοίνωση συμπληρώνοντας ότι κλήθηκε ασθενοφόρο στο σημείο, καθώς και ότι δεν βρέθηκαν ύποπτα στοιχεία στον χώρο.

Στο μεταξύ, η Σκότλαντ Γιαρντ εξετάζει εξονυχιστικά τα τρία σημειώματα που λέγεται ότι βρέθηκαν γραμμένα από το χέρι της, ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι ανακρίσεις συναδέλφων, συγγενών και φίλων της Σαλντάνα.

Πληροφορίες θέλουν σε ένα από τα σημειώματα η Γιασίνθα να "επικρίνει συναδέλφους της, μέλη του ανώτερου προσωπικού του νοσοκομείο για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισαν αμέσως μετά την αποκάλυψη της φάρσας" ενώ σε άλλο λέγεται ότι αποκάλυπτε "πόσο δύσκολο της ήταν να ανταπεξέλθει στην πίεση που ακολούθησε τη φάρσα". Το τρίτο σημείωμα λέγεται ότι είναι πιο πρακτικό και αφορά στις λεπτομέρειες της κηδείας της.

Η Μελ Κρεγκ (Mel Greig) και ο Μάικλ Κρίστιαν (Michael Christian) ήταν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί που τηλεφώνησαν στο Κινγκ Εντουαρντ VIII και παριστάνοντας ότι είναι η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος (!) ζήτησαν να μάθουν πληροφορίες για την κατάσταση της Κέιτ τους.

(Για την ιστορία, οι δύο παραγωγοί, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, έχουν ζητήσει συγνώμη και τελευταία δέχονται απειλές μέχρι και για την ίδια τους τη ζωή).

Η Γιασίνθα προφανώς τσίμπησε στη φάρσα και προώθησε την κλήση στον θάλαμο της δούκισσας του Κέιμπριτζ όπου μια συνάδελφός της έδωσε τις πληροφορίες "χαρτί και καλαμάρι".

Σε συνέχεια των αποκαλύψεων σχετικά με το περιοχόμενο των επιστολών, ο σύζυγος της Σαλντάνα, Μπεν Μπαρμπόζα (Ben Barboza) λέγεται ότι είναι έξαλλος με την ιδέα ότι συνάδελφοι της γυναίκας του την οδήγησαν στον θάνατο και απαιτεί η έρευνα που διεξάγεται "να φτάσει μέχρι το κόκαλο".

Ζ. Κ.