Πρίγκιπας Harry: Στη νέα δήλωση για τον παππού του μιλά εκ μέρους της Meghan, του Archie αλλά και της αγέννητης κόρης του

12.04.2021
Πρίγκιπας Harry: Στη νέα δήλωση για τον παππού του μιλά εκ μέρους της Meghan, του Archie αλλά και της αγέννητης κόρης του
"Η Meghan, ο Archie κι εγώ (όπως επίσης και η μέλλουσα δισέγγονή σου) θα κρατάμε για πάντα ένα πολύ ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μας για εσένα", γράφει μεταξύ άλλων ο δούκας του Sussex.

Πολύ έντονες συναισθηματικά αυτές οι μέρες για τη βρετανική βασιλική οικογένεια που θρηνεί τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, του επί 73 χρόνια συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε στις 9 Απριλίου 2021, ειρηνικά στον ύπνο του, δυο μήνες πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 17/4/2021 και για τον λόγο αυτό, ο πρίγκιπας Harry βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο, χωρίς, όμως τη σύζυγό του, Meghan Markle στην οποία δεν επιτράπηκε να ταξιδέψει λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης στην οποία βρίσκεται.

Το ζεύγος έχει ήδη τιμήσει τον εκλιπόντα όμως σήμερα το πρωί, μέσω του επίσημου site του μη κερδοσκοπικού τους οργανισμου Archwell, ο δούκας του Sussex προχώρησε σε ακόμη μία ανακοίνωση, στην οποία μοιράστηκε προσωπικές αναμνήσεις και σκέψεις για τον αγαπημένο του παππού που "έφυγε". Ιδού τι έγραψε

Ο παππούς μου ήταν ένας άνθρωπος των έργων, της τιμής και του σπουδαίου χιούμορ. Ήταν αυθεντικά ο εαυτός του, με ένα οξύτατα κοφτερό πνεύμα και μπορούσε να τραβήξει εύκολα την προσοχή όλων μέσα σε ένα δωμάτιο εξαιτίας της χάρης του -και επίσης επειδή κανείς δεν μπορούσε να είναι σίγουρος για το τι θα έλεγε στη συνέχεια. Θα τον θυμόμαστε ως τον μακροβιότερο σύντροφο μονάρχη εν ενεργία, έναν παρασημοφορημένο αξιωματικό, έναν πρίγκιπας και έναν δούκα. Για εμένα, όμως, όπως και για πολλούς από εσάς που έχετε χάσει ένα αγαπημένο πρόσωπο ή παππού μέσα στον πόνο που έφερε αυτή χρονιά, ήταν ο παππούλης μου: άρχοντας του μπάρμπεκιου, θρύλος της καζούρας και πλακατζής μέχρι το τέλος.
Υπήρξε 'βράχος' για τη βασίλισσα επιδεικνύοντας μια άνευ προηγουμένου αφοσίωση, μένοντας στο πλευρό της τα 73 χρόνια του γάμου τους και παρόλο που θα μπορούσα να πω κι άλλα πολλά, ξέρω ότι αυτή τη στιγμή, αυτό που θα έλεγε σε όλους μας, κρατώντας, μάλιστα μια μπύρα στο χέρι, θα ήταν 'Ω, έλα τώρα... τελείωνε!.
Έτσι λοιπόν, παππούκα, σ' ευχαριστώ για τις υπηρεσίες σου, για την αφοσίωσή σου στη γιαγιάκα και για το ότι ήσουν πάντα ο εαυτό σου. Θα μας λείπεις πολύ αλλά θα σε θυμόμαστε πάντα -και στη χώρα αλλά και στον κόσμο όλο. Η Meghan, ο Archie κι εγώ (αλλά και η μέλουσσα δισέγγονή σου, επίσης) θα κρατάμε πάντα ένα ξεχωριστό σημείο για εσένα στις καρδιές μας.
Per Mare, Per Terram

Στο μεταξύ, και ο αδελφός του, πρίγκιπας William έκανε μία ανάλογη ανάρτηση προς τιμή του παππού του, στην οποία διακρίναμε, όμως, έναν κάπως "δεικτικό" τρόπο αντιμετώπισης των... γύρω! Νιώσαμε ότι εστάλησαν μηνύματα προς κάθε "ενδιαφερόμενο". Λαμβάνει κανείς;

Σε κάθε περίπτωση, η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα σταθεί η αφορμή ώστε να βρεθούν από κοντά όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας για πρώτη φορά μετά τη συνέντευξη που έδωσαν οι Sussexes στην Oprah και έβαλαν... "μπουρλότο"!