Πρίγκιπας Harry: Η Meghan, η Diana, η ψυχοθεραπεία, ο γενετικός κύκλος του πόνου και η... Αχίλλειος Πτέρνα του - 10 αποκαλύψεις που θα συζητηθούν

14.05.2021
Πρίγκιπας Harry: Η Meghan, η Diana, η ψυχοθεραπεία, ο γενετικός κύκλος του πόνου και η... Αχίλλειος Πτέρνα του - 10 αποκαλύψεις που θα συζητηθούν
Στην πρώτη του συνέντευξη ύστερα από "εκείνη" που έδωσαν μαζί με τη σύζυγο του στην Oprah Winfrey, ο δούκας του Sussex γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτικός, σε προσωπικό επίπεδο, ενώ από τα όσα λέει, είναι σαφές ότι δεν έχει ξεπεράσει τον θάνατο της μητέρας του, ούτε έχει "τακτοποιήσει" τα "κατηγορώ" του. Πήρε την απόσταση που ήθελε όμως, ανέπνευσε, και το "δουλεύει" πολύ, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη Meghan του.

Ενόψει της συνεργασίας του με την Oprah Winfrey στο τηλεοπτικό Project "The Me You Can’t See", ο πρίγκιπας Harry μίλησε με τον Dax Shepard και τη Monica Padman στο Podcast τους "Armchair Expert" για το πώς ήταν να μεγαλώνεις με τη βασιλική οικογένεια, για τον ρόλο που έπαιξε η Meghan στη ζωή του, για τη ζωή στο Λος Άντζελες και για την ψυχική υγεία. Ιδού μερικά από τα πιο βασικά πράγματα που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Harry:

1. Για την παιδική του ηλικία

Ο Dax Shepard τον ρώτησε πώς ήταν να βρίσκεται σε μια "μικρή ομάδα" γαλαζοαίματων την οποία όμως παρακολουθούν διαρκώς εκατομμύρια άνθρωποι και εκείνος το εξέφρασε με την εξής απίθανη παρομοίωση: "Ήταν ένα μείγμα μεταξύ του The Truman Show και του να ζεις σε έναν ζωολογικό κήπο".

2. Για την απόφασή του να φύγει από τη βασιλική οικογένεια -που ήρθε πολύ πριν γνωρίσει τη Meghan

"Είναι, απλά, μια δουλειά, σωστά; Χαμογέλα και ολοκλήρωσέ την. Τελείωνε. Ήταν περίπου στα 20 μου που σκέφτηκα ότι δεν τη θέλω αυτή τη δουλειά. Δεν ήθελα να είμαι εκεί. Δεν ήθελα να το κάνω πια αυτό. Δες τι έκανε στη μαμά μου. Πώς θα κάνω ποτέ εγώ τη δική μου οικογένεια, όταν ξέρω ότι αυτό μπορεί να γίνει ξανά; Έχω δει πίσω από τα φώτα, έχω δει αυτό το μοντέλο δουλειάς και ξέρω καλά ότι δεν θέλω να είμαι μέρος του", είπε χαρακτηριστικά ο Harry

3. Για τις τρεις φορές που ένιωσε "ανίκανος" στη ζωή του

“Η ανικανότητα είναι η Αχίλλειος πτέρνα μου. Οι τρεις πιο σημαντικές στιγμές που ένιωσα περισσότερο αβοήθητος από ποτέ ήταν: Πρώτον όταν ήμουν παιδί με τη μαμά μου στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και μας κηνυγούσανοι παπαράτσι, δεύτερον στο Αφγανιστάν μέσα σε ένα ελικόπτερο Απάτσι και τρίτον, με τη γυναίκα μου".

4. Για το πώς η Meghan κατάλαβε αμέσως τον πόνο το και τον έπεισε να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και πόσο αυτή τον βοήθησε

"Το είδε. Το είδε αμέσως. Μπορούσε να αντιληφθεί ότι πονούσα και μερικά από τα πράγματα ήταν εκτός ελέγχου και με γέμιζαν θυμό. Έκαναν το αίμα μου να βράζει", είπε για τη Meghan

"Μόλις ξεκίνησα να κάνω ψυχοθεραπεία ήταν σα να έσκασε μια φούσκα. Έβγαλα το κεφάλι μου από την άμμο και το τίναξα καλά. Και τότε σκέφτηκα, 'Βρίσκεσαι σε μια προνομιακή θέση, σταμάτα να παραπονιέσαι και σταμάτα να σκέφτεσαι ότι θέλεις κάτι διαφορετικό -κάνε εσύ τη διαφορά- αφού δεν μπορείς να βγεις από αυτό'. Πώς θα κάνεις τα πράγματα διαφορετικά; Πώς θα κάνεις τη μαμά σου περήφανη και πως θα χρησιμοποιήσεις αυτή την πλατφόρμα για τη σωστή επιρροή;", εξήγησε γεμάτος συγκίνηση ο Harry.

5. Για το πώς βλέπει η Meghan τη βασιλεία

"Ξέρω πώς σκέφτονται όλοι για τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες και τα παραμύθια. Η σύζυγός μου έχει την πιο απίθανη εξήγηση για όλα αυτά και είναι η εξής: 'Δεν χρειάζεται να είσαι πριγκίπισσα. Μπορείς να δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις και να είναι καλύτερη από της όποιας πριγκίπισσας' Αυτή είναι η λογική και έρχεται από τη δική της εμπειρία. Μόλις γίναμε ζευγάρι, έλεγε 'Wow, όλα είναι πολύ διαφορετικά από ότι έλεγαν οι φίλοι μου στην αρχή".

6. Για το incognito ραντεβού με τη Meghan στην αρχή σχέση τους

Οι δυο τους είχαν πάει μυστικά στο σούπερ μάρκετ. "Την πρώτη φορά που ήρθε να μείνει μαζί μου η Meghan είχαμε δώσει ραντεβού σε ένα σούπερ μάρκετ του Λονδίνου και είχαμε συμφωνήσει να προσποιηθούμε ότι δεν γνωριζόμαστε. Στέλναμε μηνύματα από τον έναν διάδρομο στον άλλο, ο κόσμος με κοιτούσε περίεργα παρά το ότι φορούσα το καπελάκι μου και είχα κατεβασμένο το κεφάλι και μιλούσαμε για τα ψώνια της ημέρας".


7. Για τη μετακόμιση στην Καλιφόρνια

Νιώθει επιτέλους "ελεύθερος", είπε ο πρίγκιπας Harry. "Εδώ, μπορώ στην κυριολεξία να σηκώσω ψηλά το κεφάλι και να νιώσω διαφορετικά. Οι ώμοι μου χαλάρωσαν και το ίδιο και οι δικοί της. Περπατάς και νιώθεις ελεύθερος. Μπορώ να παίρνω τον Archie στο ποδήλατό μου για βόλτα. Ποτέ πριν δεν είχα την ευκαιρία ννα το κάνω αυτό", εξήγησε χαρακτηριστικά.

8. Για την πατρότητα

Ο Harry εξήγησε ότι θέλησε να "σπάσει" τον κύκλο του "γενετικού πόνου και ταλαιπωρίας".

"Δεν κατηγορώ κάποιον. Δεν νομίζω ότι πρέπει να σηκώνουμε το δάχτυλο σε κανέναν. Όταν όμως φτάνεις να μιλάς για το μεγάλωμα των παιδιών σου, αν εγώ βίωσα πόνο και ταλαιπωρία εξαιτίας του πόνου και της ταλαιπωρίας που πιθανότατα να βίωσε ο πατέρας μου ή και οι δυο μου γονείς, θα κάνω τα πάντα για να σπάσω τον κύκλο αυτό και τα παιδιά μου να μη βιώσουν κάτι ανάλογο. Υπάρχει πολύς κληρονομικός πόνος και δεινά που περνούν από τη μια γενιά στην άλλη, έτσι κι αλλιώς. Εμείς, οι γονείς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, σωστά; Αυτό συνέβη σε μένα, και θα φροντίσω να μη συμβεί και σε σένα".

9. Για την προσπάθεια της μητέρας του να του δώσει μια "κανονική ζωή", αλλά...

"Ναι, πηγαίναμε για ψώνια μαζί. Βέβαια, όχι πάνω από 4-5 φορές γιατί οι παπαράτσι μας καταδίωκαν κάθε στιγμή. Σπάνια θυμάμαι κάποια στιγμή να έχουμε βγει από το σπίτι και να μην έχουν πεταχτεί από παντού διάφοροι παπαράτσι"

10. Για τη σχέση με τον Orlando Bloom

Ναι, είναι γείτονες στο Montecito και έχουν γίνει φίλοι με έναν κοινό "εχθρό": τους παπαράτσι που παραμονεύουν για ένα κλικ των παιδιών τους. "Μόλις πριν από δυο μέρες, ο Orlando Bloom μου έστειλε μήνυμα για έναν μακρυμάλλη τύπο με κουκούλα και ακουστικά και μια κάμερα με τεράστιο τηλεφακό στο κάθισμα του αυτοκινήτου του"

Αν θέλεις να ακούσεις όλο το Podcast κάνε κλικ ΕΔΩ

Ζωή Κίττα