O πρίγκιπας Harry έφτασε στο Λονδίνο για την εκδήλωση προς τιμή της μητέρας του - Γιατί θα απουσιάσει η Kate;

26.06.2021
O πρίγκιπας Harry έφτασε στο Λονδίνο για την εκδήλωση προς τιμή της μητέρας του - Γιατί θα απουσιάσει η Kate;
Η μεγάλη στιγμή για τα παιδιά της πριγκίπισσας Diana πλησιάζει όμως μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις.

Όπως έχει ανακοινωθεί καιρό τώρα, την 1η Ιουλίου, την ημέρα που αν ζούσε, η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα συμπλήρωνε τα 60 χρόνια ζωής πρόκειται να γίνουν τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος στους κήπους του παλατιού του Kensington προς τιμή της.

Η απόφαση για την ανάθεση αυτού του έργου είχε παρθεί αρχικά το 2017 για την 20ή επέτειο από τον θάνατό της. Τότε ακόμη οι γιοι της αδικοχαμένης πριγκίπισσας ήταν μονιασμένοι. Στο μεταξύ, όμως, πολλά άλλαξαν και όπως φαίνεται οι δυο πρίγκιπες, απλά, θα κάνουν υπομονή και θα ανεχτούν ο ένας τον άλλο στην εκδήλωση για χάρη της μητέρας τους.

«Το άγαλμα θα εγκατασταθεί στο Sunken Garden του Kensington Palace την 1η Ιουλίου 2021, στα 60α γενέθλια της πριγκίπισσας. Οι πρίγκιπες ελπίζουν ότι το άγαλμα θα βοηθήσει όλους όσους επισκέπτονται το Παλάτι του Κensington, να συλλογιστούν σχετικά με τη ζωή της μητέρας τους και την κληρονομιά της» ανέφερε η ανακοίνωση που έγινε πριν από έναν χρόνο και ενημέρωνε για την αλλαγή σχεδίου.

Έχουν ακουστεί πολλά. Τα δυο αδέλφια επρόκειτο να απευθυνθούν στον κόσμο μέσω μιας κοινής δήλωσης. Μετά ακούσαμε ότι ο καθένας θα μιλούσε ξεχωριστά. Αναμένει να φανεί τι θα συμβεί τελικά.

Όσο για το ποιοι θα παραβρεθούν στα αποκαλυπτήρια;

Λόγω Covid -και λόγω των τεταμένων σχέσεων με την οικογένεια, αλλά και λόγω της λοχείας- η Meghan δεν συνοδεύει τον σύζυγό της, ούτε σε αυτή την οικογενειακή εκδήλωση. Ο Harry έχει φτάσει στο Λονδίνο, βρίσκεται ήδη σε καραντίνα 5 ημερών και ύστερα από ένα αρνητικό τεστ θα είναι έτοιμος να κινηθεί ελεύθερα.

Όπως είχε συμβεί και πριν από την κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, o Harry περνά την καραντίνα του στο Frogmore Cottage.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού χθες, μαθαίνουμε ότι λόγω covid στην εκδήλωση θα παραβρεθούν λιγοστά άτομα. Εκτός από τους πρίγκιπες και τη στενή οικογένεια της Diana, λιγοστά άτομα θα δώσουν το "παρών". μεταξύ των οποίων ο γλύπτης Ian Rank-Broadley και ο σχεδιαστής κήπων Pip Morrison. Φαίνεται πως ακόμη και η ίδια η Kate δεν θα συνοδεύσει τον σύζυγό της. Ίσως να θέλουν μια "ισορροπία" καθώς θα λείπει και η Meghan. Ίσως επειδή θα λείπει και ο Κάρολος θέλουν να αφήσουν την εκδήλωση μόνο στα αγόρια και αυτό να μην επηρεαστεί από άλλη παρουσία που θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Εν αναμονή λοιπόν.