Κόβονται οριστικά Σαββιδάκης - Ιωαννίδης!

27.01.2011
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Οριστικά εκτός της φετινής Γιουροβίζιον αφήνει η ΕΡΤ τα τραγούδια του Γιάννη Σαββιδάκη, του Θεοχάρη Ιωαννίδη, καθώς και του ράπερ BOκαι του συγκροτήματος Νόμισμα, μετά την επανεξέταση των προτάσεων

Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Οριστικά εκτός της φετινής Γιουροβίζιον αφήνει η ΕΡΤ τα τραγούδια του Γιάννη Σαββιδάκη, του Θεοχάρη Ιωαννίδη, καθώς και του ράπερ BO και του συγκροτήματος Νόμισμα, μετά την επανεξέταση των προτάσεων τους. Αυτή τη φορά η κρατική τηλεόραση αιτιολογεί τους λόγους που απορρίπτει τις δύο υποψηφιότητες, αν και μεταξύ μας δεν ξέρουμε κατά πόσο θα τους καλύψει. Και δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτές θα γίνουν αποδεκτές από τους «κομμένους».

Όπως ακούσαμε στο Super Star, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι υποψηφιότητες «κόπηκαν» διότι φέτος θέλουν να υιοθετήσουν την τάση που επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι η ανάδειξη ανερχόμενων καλλιτεχνών. Επίσης, όπως αναφέρεται στο 2σελιδο έγγραφο, η ΕΡΤ θέλησε να απευθυνθεί σε μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες που έχουν τη γνώση και την εμπειρία παρόμοιων διοργανώσεων. Ενώ σε άλλο σημείο, τονίζουν ότι προτιμούν οι συμμετέχοντες να ασχολούνται αποκλειστικά με το τραγούδι.

Καταλαβαίνεις, αγαπημένε μου, ότι τα παραπάνω δημιουργούν πολλά ερωτήματα κι ετοιμάσου για νέο γύρο αντιδράσεων. Γιατί από τους «κομμένους» μόνο ο Σαββιδάκης δεν καλύπτει όλα τα κριτήρια. Οι υπόλοιποι όλο και κάποιο κριτήριο καλύπτουν. Ειδικά, ο Bo τον οποίο έμπειρο καλλιτέχνη δεν τον λες, τον λες όμως ανερχόμενο. Αποκλειστικά τραγουδιστής είναι, ενώ τη Heaven στην οποία ανήκει, μικρή εταιρεία δεν τη λες. Τέλος πάντων, μετά την εξέλιξη αυτή, οριστικά υποψήφιοι στον ελληνικό τελικό της Γιουροβίζιον είναι οι: Βαλάντω Τρύφωνος, Αντιγόνη Ψυχράμη, Κόκκινα Χαλιά, Λούκας Γιώργκας, Τριμητόνιο και Νίκη Πόντε.