"Να σου κάνω μια ερώτηση, κύριε Κωστέτσο";

24.05.2007
Η ιστορία με τον Κολούμπο του Βασίλειου Κωστέτσου και την Σαπφώ του Χάρη Σιανίδη σε πολλούς προκάλεσε γέλιο, γιατί δεν είναι και λίγο να ακούς ότι του ενός το σκυλί
Η ιστορία με τον Κολούμπο του Βασίλειου Κωστέτσου και την Σαπφώ του Χάρη Σιανίδη σε πολλούς προκάλεσε γέλιο, γιατί δεν είναι και λίγο να ακούς ότι του ενός το σκυλί αρρώστησε επειδή η Ευρυδίκη δεν φόρεσε το φόρεμα του αφεντικού του και ότι το άλλο «ανέβηκε» ψυχολογικά επειδή της έβαλε ο «πατέρας» της γαλάζιους φακούς επαφής κι ένιωσε πιο... ελκυστική και fashion icon από ποτέ. Ωστόσο, το θέμα είναι σοβαρό και σε πολλούς - πραγματικά φιλόζωους και λιγότερο διάσημους - προκαλεί ερωτήματα και την οργισμένη αντίδραση τους. Ιδού το e-mail μίας αναγνώστριας που πιστεύει ότι τα περιδέραια δεν κάνουν τον φιλόζωο, αλλά η αγάπη και η πραγματική έγνοια για το ζώο.


Αγαπητή κυρία,

Σας στέλνω αυτό το mail με αφορμή το δημοσίευμα σας για τα «καημένα τα κατοικίδια των διάσημων της show biz». Δεν έχω προσωπικά κανένα πρόβλημα αν ο κος Σιανίδης ή ο κος Κωστέτσος βλέπουν τα σκυλάκια τους σαν υποκατάστατο ενός παιδιού, έτσι κι αλλιώς ένα ζώο είναι και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του ένα παιδί που θα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον ιδιοκτήτη του.

Έχω όμως σοβαρό πρόβλημα κι αναρωτιέμαι γιατί τα κανάλια τύπου STAR, δεν κάνουν ανάλογα σχόλια και δεν θίγουν το θέμα καθόλου, όταν στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα σκυλιά, ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.

Ζούμε δυστυχώς σε μια χώρα όπου η κρατική μέριμνα για τα αδέσποτα είναι τελείως απούσα, και μόνο σύλλογοι με ιδιωτική πρωτοβουλία προσπαθούν να κάνουν κάτι. Θα θεωρούσα τον κο Κωστέτσο και τους υπόλοιπους της αυτής κατηγορίας, πραγματικούς φιλόζωους αν ήξερα ότι διαθέτουν κάποιο μέρος από τα εισοδήματά τους σε συλλόγους όπως το ΚΑΖ ή ο ΑΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ για παράδειγμα, για να έχουν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης και άλλα τετράποδα.

Ενημερώστε τους με τον τρόπο που εσείς μπορείτε, ότι το μόνο που χρειάζονται τα σκυλιά είναι αγάπη, ζεστασιά και φαγητό. Οι ψυχαναλυτές ή τα περιδέραια σκύλων είναι τελείως περιττά. Ας μας απαντήσει ο κος Κωστέτσος τι κάνει όταν βλέπει έναν εξαθλιωμένο σκύλο να περιφέρεται; Φροντίζει να του παρέχει έστω και προσωρινά λίγο φαγητό; Η τον θεωρεί μίασμα και απλώς προσπερνά;;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας να διαβάσετε το mail μου. Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων χωρίς χρήματα, το μόνο περιουσιακό μου στοιχείο είναι ο μισθός μου, αλλά πονάω πραγματικά για όλα αυτά που βλέπω και διαβάζω καθημερινά και φροντίζω στο αυτοκίνητο μου να υπάρχει πάντα «σκυλίσιο φαγητό» και νερό, για παν ενδεχόμενο.

Με εκτίμηση,
Βούλα....



Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]