Ο Μακρόπουλος πήρε το πτυχίο του!

15.11.2007
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Και είχα ένα άγχος τι δώρο να στείλω του Αγίου Νικολάου στον Μακρόπουλο για την ονομαστική του εορτή. Μία μεγάλη κορνίζα θα του στείλω να βάλει το πτυχίο του, που με τόσο κόπο
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Και είχα ένα άγχος τι δώρο να στείλω του Αγίου Νικολάου στον Μακρόπουλο για την ονομαστική του εορτή. Μία μεγάλη κορνίζα θα του στείλω να βάλει το πτυχίο του, που με τόσο κόπο, διάβασμα και άγχος πήρε ο γυμναστής - τραγουδιστής. Το «κάλλιο αργά παρά ποτέ» ισχύει στην περίπτωση του, αφού ο Μακρόπουλος μετά από 20 χρόνια κατάφερε να αποφοιτήσει από την Γυμναστική Ακαδημία, με βαθμό «Λίαν καλώς».

Μη φανταστείς ότι ο αοιδός όλα αυτά τα χρόνια... βολόδερνε στα έδρανα και δεν μπορούσε να περάσει μάθημα. Απλά, έμπλεξε με το τραγούδι και παράτησε τη Σχολή του. Όμως, σαν καλό παιδί που είναι, αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του για χάρη των γονιών του, αλλά και του παιδιού του, που όσο να κάνει θα έχει άλλο κύρος να λέει ότι είναι γιος... πτυχιούχου πατέρα! Μισό να κάνω το σταυρό μου με αυτά που ακούω και συνεχίζω.

Ο Μακρόπουλος χρωστούσε δύο μαθήματα και πήγε να τα δώσει. Στην αρχή, πίστευε ότι θα τα περνούσε χωρίς κόπο, αρκεί να τραγουδούσε στους καθηγητές μία «Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Αυτοί, όμως, έπαθαν... «Κρίση» κι έτσι ο αοιδός, στρώθηκε στο διάβασμα όπως όλοι οι φοιτητές του κόσμου. Δύο χρόνια του πήρε το διάβασμα, αλλά χαλάλι. Πήρε το πτυχίο και στην ορκωμοσία του έγινε χαμός. Οι γονείς του ήταν βαθύτατα συγκινημένοι, ενώ οι υπόλοιποι φοιτητές του ζητούσαν αυτόγραφα και φωτογραφίες. Μόνο τα πτυχία τους δεν του έδωσαν να υπογράψει εκεί.


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]