Το τέλος μιας φιλίας

04.06.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας περιήλθε ακόμη μία δυνατή... φιλία. Μετά από εκείνη του Αχιλλέα με τον Πάτροκλο, του Δάμωνα με τον Φειδία, ήρθε η σειρά κι αυτής των...Big Πάνου και Γιώργου να αποτελέσει παρελθόν. Σκασίλα μου θα πεις, αλλά...
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας περιήλθε ακόμη μία δυνατή... φιλία. Μετά από εκείνη του Αχιλλέα με τον Πάτροκλο, του Δάμωνα με τον Φειδία, του Μ. Αλέξανδρου με τον Βουκεφάλα (παίζουν και ζώα σε αυτή την κατηγορία), του Μίκι Μάους με τον Γκούφυ, ήρθε η σειρά κι αυτής του Πάνου με τον Γιώργο να αποτελέσει παρελθόν. Τα δύο τέκνα του Big, τα οποία μέσα στο Σπίτι ανέπτυξαν ισχυρότατους δεσμούς καθώς τα κοινά τους (θάψιμο των υπολοίπων, άνοιγμα του λάκκου των δυνατότερων, κοινός στόχος τα ζεστά 50 μυριάκια) ήταν πολλά και μοιραία τους ένωσαν. Όταν, όμως, βγήκε ο Πάνος θα ενθυμείσαι πως με περίσσεια ανδρεία και πρωτοφανή αθωότητα κατηγόρησε τον "κολλητό" για στρατηγική εις βάρος του.

Οι μέρες από τότε κυλούσαν και ο Γιώργος δεν έλεγε να ψηφιστεί από τους συγκατοίκους, να πάρει πόδι, να δούμε κι εμείς τι θα γίνει με αυτή τη "φιλία". Τελικά, αυτό έγινε σε μία στιγμή που λίγο έλειψε να ξεχάσουμε ότι ο Big είναι ακόμη ανοιχτός και τα τέκνα του είναι εκεί και περιμένουν. Για να μην τα πολυλογώ, το βράδυ της Κυριακής ο Γιώργος δια στόματος Ανδρέα πληροφορήθηκε τα...κολακευτικά λόγια του "κολλητού" του. Τα κλάματα είναι αλήθεια πως δεν τα έμπηξε, ούτε έσκισε το πολυφορεμένο του πουλόβερ με τα ξεχειλωμένα μανίκια φωνάζοντας "Κι εσύ τέκνο Βρούτε"; Αντίθετα, στάθηκε στο ύψος του και παίρνοντας αγκαζέ τη Ζωή πήγαν στον Πλούταρχο για να τα σπάσουν, επειδή δεν πήρε τα 50 μύρια, αλλά και να τον καλωσορίσει η προαναφερθείσα στον θαυμαστό κόσμο της "15λεπτης δημοσιότητας".

Για τον Πάνο δεν είπε ούτε λέξη, το άφησε για το επόμενο πρωί που πήγε στη Μενεγάκη. Εκεί, της εξήγησε πως δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναβρούν και για να το εμπεδώσει, έδωσε...όρκο βαρύ πως άπαξ και περάσει από μπροστά του, θα γυρίσει αλλού το κεφάλι. Ο Πάνος, την επομένη πήγε στον "Πρωινό καφέ" για να ανταπαντήσει, λέγοντας μία από τα ίδια. Λογικά, σε μια τέτοια περίπτωση λες και στους δύο "Δεν πάτε αγορίνες μου στα σπιτάκια σας να δείτε λίγο Big και να πάρετε μαθήματα από τον Αλέξανδρο πώς διεκδικούμε μέχρι τέλους τα 50;". Η Ελένη, όμως, που δίνει σημασία στο θεσμό της "φιλίας" είχε στεναχωρηθεί από τις εξελίξεις, ενώ μαζί με τους δυο...καμπαλέρους Πυριόχο, Παπανώτα στοιχημάτιζαν την ημερομηνία που τα αγόρια θα ξαναγίνουν...φίλοι. Εγώ, στο λέω και πως να γίνει κάτι τέτοιο δεν θα το γράψω. Βαριέμαι.