Η Καλομοίρα πάει Βελιγράδι!

28.02.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Ήρθες και μας άλλαξες τη μοίρα, Καλομοίρα, Καλομοίρα». Αχ, καιρό είχα να το πω - από το Euro 2004 - κι από τούδε και στο εξής θα το λέω συνέχεια. Όπως κατάλαβες, στο Βελιγράδι θα πάει η Καλομοίρα,
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Ήρθες και μας άλλαξες τη μοίρα, Καλομοίρα, Καλομοίρα». Αχ, καιρό είχα να το πω - από το Euro 2004 - κι από τούδε και στο εξής θα το λέω συνέχεια. Όπως κατάλαβες, στο Βελιγράδι θα πάει η Καλομοίρα, η οποία στον ελληνικό τελικό αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις όλων. Πάλι καλά να λες, γιατί θα πήγαιναν στο βρόντο τα sms που έστειλα. Αγκύλωση έπαθε το δαχτυλάκι μου κι αν φέτος η ΕΡΤ δεν έβαζε όριο τα 20 μηνύματα ακόμη θα έστελνα.

Η αλήθεια είναι πως στον τελικό της Τετάρτης και τα τρία τραγούδια παρουσιάστηκαν λίγο έως πολύ διαφορετικά από αυτά που ακούγαμε τόσο καιρό και αυτό που είδαμε στο Αθηνών Αρένα, δεν είχε σχέση με την κρυάδα που φάγαμε την πρώτη φορά. Ειδικά, του Κώστα Μαρτάκη το «Always and forever» είχε κάνει ολικό λίφτινγκ - ούτε τον Φουστάνο να είχαν φωνάξει να το διορθώσει - κι από μπαλάντα που ήταν, μετατράπηκε σε ένα μπιτάτο dance καλοκαιρινό και άκρως γιουροβιζιονικό κομμάτι. Και της Χρύσπας το «A chance to love» είχε κάποιες αλλαγές - είχε και τον Τσιάγο να χορεύει - αλλά ένας ημίγυμνος Βραζιλιάνος και το κοντό φουστανάκι της αοιδούς δεν ήταν αρκετά.

Η Καλομοίρα κέρδισε - ειδικά τον Μαρτάκη - στα σημεία και το κυριότερο; Ήταν λιγότερο αγχωμένη από τους άλλους δύο. Εντάξει, στην αρχή ήταν κι αυτή λίγο αλλού γι αλλού, στο δεύτερο όμως μέρος ανέβηκε και με το σκέρτσο, το νάζι και το γνωστό... καλομοίρικο στυλ κατάφερε να κερδίσει, τηλεθεατές, κριτική επιτροπή, το κοινό που ήταν στο Αρένα και τον Κώστα Μαρτάκη που με το «φρεσκαρισμένο» τραγούδι του αποτέλεσε έκπληξη και θα μπορούσε να είχε πάει αυτός στο Βελιγράδι.

Αλλά πολύ άγχος βρε παιδί μου κι εκεί που η μουσική σε ανέβαζε και σε έκανε να χτυπιέσαι, είχες τον αοιδό με τα αγγλικά του να λέει «Ντου γκουντ ντου μπι ντρου» και καθόσουν πάλι στον καναπέ να πιεις μια γουλιά νερό, γιατί νόμιζες ότι εσύ είχες καταπιεί τα στραγάλια. Κι ένα άτιμο είχε κολλήσει στο λαιμό. Ουφ, άσε με. Σκέφτομαι τον Μαρτάκη να άδει και με πιάνει πάλι κάτι. Καλά, δεν το συζητάω για το άγχος της Χρύσπας. Λιποθυμία μου ήρθε. Ούτε πάνω στη σκηνή να ήμουνα. Οπότε, καταλαβαίνεις γιατί επιλέχθηκε η Καλομοίρα και γιατί η νίκη της έγινε αποδεκτή και με ενθουσιασμό από τους περισσότερους.


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]