Κάνε τη δίαιτα να δουλέψει με οδηγό το Feng Shui

05.11.2013
Και από Δευτέρα…δίαιτα! Μήπως είναι κάτι που λες συχνά; Και μήπως τελικά η προσπάθεια τελειώνει την Τετάρτη το πολύ; Όχι δεν είναι ότι έχεις αδυναμίες στα γλυκά, τις σάλτσες και τα ψωμιά! Διάβασε παρακάτω το feng shui της δίαιτας και θα δεις πώς θα καταφέρεις να την κρατήσεις!

Σε τετράγωνο πιάτο: το να τρως σε τετράγωνο πιάτο είναι πολύ καλύτερο από ότι να τρως σε στρογγυλό αν θέλεις να χάσεις βάρος ή να διατηρήσεις το βάρος σου. Αυτό συμβαίνει γιατί το τετράγωνο μεταφράζεται ως ευχαρίστηση στο μικρό σου μυαλουδάκι ενώ το στρογγυλό προκαλεί την περιέργεια. Αν η περιέργεια σου σε βάζει να ταράξεις τα γλυκά και τις πάστες, πάρε σήμερα κιόλας τετράγωνα πιάτα!

Ηρεμία, τάξη και ασφάλεια: όσο πιο ήρεμο είναι το περιβάλλον που τρως τόσο πιο εύκολο θα είναι για σένα να κρατήσεις την δίαιτα σου. Προσπάθησε να απολαμβάνεις το φαγητό σου και να μην τρως με άγχος στο σπίτι ή το γραφείο. Αν στο γραφείο έχεις πίεση στη δουλειά και δεν καταφέρνεις να κάνεις ένα δεκάλεπτο διάλειμμα για να φας τότε προτίμησε την safe επιλογή του τοστ ή μιας μπάρας, που θα σου κόψει την όρεξη και φάε το μεσημεριανό σου λίγο αργότερα με ησυχία.

Καθρέφτης: ο καθρέφτης σημαίνει focus και συγκέντρωση. Για να μείνεις συγκεντρωμένη στον στόχο σου βάλε στην κουζίνα ή τον χώρο που τρως ένα καθρέφτη στον οποίο μπορείς να κοιτάξεις από την θέση που κάθεσαι συνήθως αι τρως. Αυτό θα σε βάλει να σκέφτεσαι περισσότερο τι και πόσο τρως.

Ακαταστασία τέλος: η ακαταστασία συμβολίζει το χάος και φυσικά τα έξτρα πράγματα ή κιλά στην συγκεκριμένη υπόθεση. Αν θέλεις να κόψεις τις θερμίδες, πέταξε και τα σκουπίδια από τον χώρο σου. Καθάρισε το ψυγείο σου και βάλε μέσα στο ψυγείο, τακτοποιημένα, πολλά φρούτα και λαχανικά που είναι και το πρώτο σημάδι πως κάνεις δίαιτα. Αν έχεις στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σου πολλά πράγματα που όμως δεν έχεις φάει για έναν χρόνο τότε σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάς γιατί και χρήσιμο χώρο σου πιάνουν και δημιουργούν ένα μικρό μπάχαλο. Το μπάνιο είναι ο χώρος που συμβολίζει την προσωπική σου υγιεινή και καλά θα κάνεις να πετάξεις στα σκουπίδια τα καλλυντικά που δεν χρησιμοποιείς ή έχουν λήξει. Αφιέρωσε λίγο χρόνο μέσα στη μέρα για να κάνεις το ξεκαθάρισμα σου, είναι πολύ σημαντικό!

Μην βιάζεσαι, η λαιμαργία δεν έκανε ποτέ καλό σε κανέναν: βάλε ένα ρολόι στον χώρο της κουζίνας και φρόντισε ένα τρως αργά και σταθερά τις τροφές σου. Μην καταβροχθίζεις το φαγητό σου γιατί έτσι δεν απολαμβάνεις τις γεύσεις και φυσικά τρως περισσότερο. Η αίσθηση του χρόνου στην κουζίνα είναι καλό να είναι μέσα στο μυαλό σου χωρίς όμως να σε αγχώνει.

Πιο μικρά πιάτα: οι αμερικάνοι είναι συνηθισμένοι στο να τρώνε μεγάλες μερίδες φαγητού γι’αυτό και έχουν πρόβλημα με τα κιλά τους σε γενικές γραμμές. Για να μειώσεις τις μερίδες του φαγητού σου πρέπει πρώτα να μικρύνουν τα πιάτα σου για να μπορείς να τρως όλο το πιάτο και να μην χάνεις την γραμμή σου! Εξοπλίσου με μικρά πιάτα και φάε εκεί το μεσημεριανό σου!

Μάθε να μαγειρεύεις: μπορεί το έτοιμο φαγητό να είναι πεντανόστιμο αλλά σίγουρα δεν ξέρεις πώς έχει μαγειρευτεί. Γιατί να μην ανακαλύψεις και ένα ακόμη ταλέντο σου στην μαγειρική αλλά και να κάνεις την δίαιτα σου; Το να αντικαταστήσεις ένα φαγητό με φουλ λιπαρά με την λάιτ εκδοχή του μπορεί να κάνει την διαφορά στην προσπάθεια σου για να χάσεις τα περιττά κιλά και σίγουρα αυτό που θα μαγειρέψεις σπίτι είναι πιο ελαφρύ από κάτυι που θα μαγειρέψει κάποιος άλλος.

Eπιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη