Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο υγιεινά!

11.02.2015
Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, υπάρχουν υγιεινές λύσεις για να γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου χωρίς να καταστρέψεις τη δίαιτα και το πρόγραμμα διατροφής που ακουλουθείς.

Εκτός από τα ανθυγιεινά καλούδια, όπως για παράδειγμα τα καπκέικς, τα μπισκοτάκια και οι τούρτες - όλα τους σε σχήμα καρδιάς που βροντοφωνάζουν έρωτα - υπάρχουν κι άλλες πιο υγιεινές επιλογές για να γιορτάσεις την ημέρα του έρωτα. Για ρίξε μια ματιά παρακάτω:

Μαύρη σοκολάτα: Κλασική αξία

Δε χρειάζεται ν΄απαρνηθεις σοκολατένιες καρδούλες και τη γλυκιά απόλαυση, αρκεί να επιλέξεις μαύρη σοκολάτα. Ποιά η διαφορά; Τα βασικά συστατικά της είναι κακαόμαζα, βούτυρο κακάο και ζάχαρη ή άλλα σάκχαρα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε στερεά κακάο (από 50 έως και 99%, συνηθέστερα γύρω στο 65%), περισσότερα ακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, ανόργανα στοιχεία, π.χ. μαγνήσιο, και αντιοξειδωτικά, π.χ. φλαβονοειδή, λιγότερη ζάχαρη, χαμηλότερα κορεσμένα λιπαρά και καθόλου χοληστερίνη, εφόσον δεν έχει ως συστατικό το γάλα. Μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας μας ευφραίνει, μας τονώνει και βελτιώνει την υγεία μας! Προτίμησέ τη λοιπόν και μη στερείσαι το γλυκάκι.

Φράουλες: Φουλ στο κόκκινο και τον ερωτισμό

Το φρουτάκι αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο στο μυαλό των περισσοτέρων με ερωτικό σκηνικό. Είναι η ερωτική σκηνή από την ταινία 9,5 εβδομάδες και την ερωτική σκηνή με τον παιχνιδιάρικο τρόπο που ο Τζον ταϊζει την Ελίζαμπεθ φράουλες και κρασί; Είναι το σχήμα τους που μοιάζει με καρδιά, το κατακόκκινο χρώμα τους ή οι αφροδισιακές ιδιότητες του φρούτου; Όποια κι αν είναι η αιτία, οι φράουλες είναι ερωτικό φρουτάκι άκρως υγιεινό, πλούσιο σε βιταμίνη C!

'Οστρακα: Από τα πιο αφροδισιακά

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι οπαδός αυτών των μικρών πλασμάτων της θάλασσας αλλά η αλήθεια είναι πως εκτός από αφροδιασιακά είναι και απίστευτα υγιεινά. Πλούσια σε ψευδάργυρο και πρωτεϊνες και με ελάχιστες θερμίδες είναι ίσως μια από τις καλύτερες επιλογές για ένα άκρως ερωτικό & διαιτητικό γεύμα ή δείπνο Αγίου Βαλεντίνου.

Κόκκινο κρασάκι: Φέρνει σεξουαλική διάθεση (με επιστημονικά τεκμήρια)

Φουλ στο κόκκινο η ημέρα, όπως προστάζει το έθιμο, δε θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε στη λίστα και το κόκκινο κρασί. Ένα ποτηράκι δεν έβλαψε κανένα ενώ η επιλογή του κρασιού αντι άλλου ποτού είναι η πιο υγιεινή και διαιτητική λύση για την ημέρα. Το κόκκινο κρασάκι, άλλωστε, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και όπως έδιξε πρόσφατη μελέτη

Ξηροί καρποί: Απλά ακαταμάχητοι

Από τις πιο υγιεινές απολαύσεις με αφροδισιακές ιδιότητες είναι και οι ξηροί καρποί. Δείξε προτίμηση στην πιο διαιτητική εκδοχή τους, τα αμύγδαλα και τα καρύδια για ν΄αυξήσεις τη σεξουαλική επιθυμία του συντρφόφου σου (και τη δικιά σου) χωρίς περιττές θερμίδες.

*** Έξτρα ιδέα: Διαιτητική ερωτική μους σοκολάτας

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας και δεν μπορείς ν΄αρκεστείς απλά σε ένα κομματάκι σοκολάτας υγείας και πάλι σου έχουμε τη λύση. Σου δίνουμε μια υπέροχη συνταγή για διαιτητική μους σοκολάτας, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χωρίς ζάχαρη. Απλά ανακάτεψε 3 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη σκόνη κακάο με μισή μπανάνα, στέβια σε σκόνη, 1/4 του φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου, εκχύλισμα βανίλιας και voila! Αν θέλεις προσθέτεις και λίγο καρύδι τριμμένο από πάνω και στη στιγμή έχεις ένα γύκισμα διαιτητικό για ν΄απολαύσεις παρέα με το σύντροφό σου.