Ολική άλεση, ολική απόλαυση

25.05.2015
Λατρεύεις τα ζυμαρικά αλλά νομίζεις ότι παχαίνουν; Κάνεις λάθος! Δοκίμασε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και απόλαυσε την υπέροχη γεύση τους χωρίς τύψεις και ενοχές – μόνο κερδισμένη θα βγεις!

Απ’ όλα τα προϊόντα που γίνονται από δημητριακά, ομάδα τροφών που βρίσκεται στη βάση της Μεσογειακής Πυραμίδας Διατροφής, τα ζυμαρικά είναι ίσως τα πλέον δημοφιλή: παρασκευάζονται από 100% φυσικές πρώτες ύλες, δεν περιέχουν συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα τροφίμων, είναι φθηνά, εύκολα και γρήγορα στο μαγείρεμα, ιδιαίτερα γευστικά και πολύ χορταστικά, αποτελούν σημαντικές πηγές πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, προσφέρουν ενέργεια, επιδρούν θετικά στην ευεξία και στη διάθεσή σου. Κι αν μάλιστα τα ζυμαρικά που επιλέγεις είναι ολικής άλεσης, τότε ακόμη καλύτερα!

Πλεονεκτήματα ολικής άλεσης

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης αποτελούν εξαιρετική επιλογή για υγιεινή διατροφή, διαχείριση του σωματικού βάρους, αδυνάτισμα και καλύτερο έλεγχο του σακχάρου καθότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πιο περιεκτικά σε πρωτεΐνες, έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (G.I.) και οι υδατάνθρακές τους απορροφώνται με πιο βραδύ ρυθμό. Παρεπόμενα, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης σού προσφέρουν πιο πολλά αναγκαία διατροφικά συστατικά ανά μερίδα, προκαλούν μεγαλύτερη αίσθηση χορτασμού που διατηρείται για περισσότερη ώρα, ενώ σου παρέχουν πιο σταθερή και παρατεταμένη ενέργεια. Οι ιδιότητες και τα οφέλη αυτά καθιστούν τα ζυμαρικά ολικής άλεσης πολύ σημαντικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν να τρώνε υγιεινά, είναι όμως ακόμα πιο σημαντικά αν έχεις περιττά κιλά και χρειάζεται να χάσεις βάρος ή πάσχεις από σακχαρώδη διαβήτη και προσπαθείς να ελέγξεις καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα σου.

Μήπως παχαίνουν;

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης έχουν ως αποκλειστικά συστατικά το αλεύρι μακαρονοποιίας ολικής άλεσης σκληρού σιταριού και το νερό. Επομένως πρόκειται για τρόφιμα που αυτά καθ’ αυτά σού προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά με σχετικά λίγες θερμίδες, ιδιαίτερα δε αν αναλογιστείς ότι το πακέτο των 500 γραμμ. είναι επαρκές για τουλάχιστον πέντε χορταστικές μερίδες ενηλίκων. Για να διαπιστώσεις του λόγου το αληθές, διάβασε προσεκτικά τη διατροφική ετικέτα των ζυμαρικών ολικής άλεσης και σίγουρα θα καταλάβεις ότι όχι μόνο δεν παχαίνουν αλλά, αντίθετα, φροντίζουν τη σιλουέτα σου και βοηθούν περισσότερο από άλλα τρόφιμα στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις ή να αποκτήσεις το επιθυμητό σωματικό βάρος.

Ανακάλυψε μοναδικές συνταγές

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι εύχρηστα, εύκολα και γρήγορα στο μαγείρεμα, ταιριάζουν με σχεδόν όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα σε πολλές διαφορετικές συνταγές και βεβαίως είναι ιδιαιτέρως απολαυστικά, όποιο είδος τους κι αν επιλέξεις και όπως και να τα φτιάξεις. Αν όμως αναρωτιέσαι με ποιον τρόπο μπορείς να τα μαγειρέψεις ή αναζητάς περισσότερες γευστικές ιδέες, τότε μπες στο site Ολικής άλεσης της Misko (http://www.misko.gr/suntages/olikis_alesis) και ανακάλυψε μοναδικές και νόστιμες συνταγές με ζυμαρικά ολικής άλεσης που θα γίνουν σύμμαχοί σου στην καθημερινή σου προσπάθεια για μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Αναζήτησε και κέρδισε

Λάβε μέρος και εσύ στον μεγάλο διαγωνισμό της Misko που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2015. 40 τυχεροί κερδίζουν τα ζυμαρικά MISKO Ολικής Άλεσης της χρονιάς. Στα δώρα επίσης περιλαμβάνονται 8 ποδήλατα πόλης και 20 ρολόγια χειρός fitness!

Για να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό, αναζήτησε τις ειδικές συσκευασίες ζυμαρικών MISKO Ολικής Άλεσης με το κίτρινο αυτοκόλλητο με την ένδειξη «Διαγωνισμός», μπες στο www.misko.gr/olikis-alesis/contest/ και συμπλήρωσε τον κωδικό που βρήκες στο ειδικό πεδίο. Εναλλακτικά, μπορείς να στείλεις τον μοναδικό κωδικό σου μέσω SMS στο 19599. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετοχών που σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις μέρος στον Διαγωνισμό όσες φορές θέλεις, αρκεί να έχεις κάθε φορά και άλλο κωδικό.

Μην καθυστερείς! Πάρε κι εσύ μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό της Misko και κέρδισε στην στιγμή!