7 light γλυκά με λίγες θερμίδες!

11.06.2015
Οι καλύτερες σπιτικές λύσεις για τις δύσκολες ώρες, τότε δηλαδή που η επιθυμία για ζάχαρη χτυπάει «κόκκινο»…

Αχλάδια με σοκολάτα

90 θερμίδες

Υλικά για 8 τεμάχια: 4 αχλάδια, 2 κουταλιές κακάο σε σκόνη, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, 2 κουταλιές ζάχαρη, νερό, 1 ξυλάκι κανέλα.

Οδηγίες: Ξεφλουδίζεις τα αχλάδια και τα βράζεις ολόκληρα σε νερό αρωματισμένο με την κανέλα. Τα αφήνεις να μαλακώσουν λίγο και κατόπιν τα βγάζεις, τα κόβεις στα δύο, αφαιρείς τα κουκούτσια και τα τοποθετείς ανάποδα σε πιάτο. Αναμειγνύεις το κακάο, τη ζάχαρη και την κρέμα και με το μείγμα περιχύνεις τα αχλάδια. Τα αφήνεις για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.

Ανά τεμάχιο: Ενέργεια: 90 θερμίδες, πρωτεΐνες: 1,3 γραμμ. (6%), λίπη: 1,6 γραμμ. (17%), υδατάνθρακες: 17,3 γραμμ. (77%), χοληστερίνη: 3 mg.


Ρυζόγαλο

177 θερμίδες

Υλικά για 6 μερίδες: 1 λίτρο άπαχο γάλα, 1 φλιτζάνι ρύζι, 4 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλιά κορν-φλάουρ, 1 φακελάκι βανίλια, 1 κουταλάκι κανέλα.

Εκτέλεση: Βράζεις το γάλα σε μέτρια φωτιά -κρατάς λίγο από αυτό ξεχωριστά. Προσθέτεις το ρύζι στο γάλα και τα αφήνεις να βράσουν μαζί για περίπου 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, διαλύεις το κορν-φλάουρ στο γάλα που έχεις κρατήσει και ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύοντας αργά. Κατόπιν προσθέτεις τη ζάχαρη και αφήνεις όλα τα υλικά να πάρουν 1-2 βράσεις. Αποσύρεις τη κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και ρίχνεις μέσα τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς. Μοιράζεις το ρυζόγαλο σε 6 μικρά μπολ και πασπαλίζεις το καθένα με λίγη κανέλα.

Ανά μερίδα: Ενέργεια: 177 θερμίδες, πρωτεΐνες: 8 γραμμ. (18,1%), λίπη: 1 γραμμ. (5,1%), υδατάνθρακες: 34 γραμμ. (76,8%), χοληστερίνη: ίχνη.


Αποξηραμένα βερίκοκα με σοκολάτα

184 θερμίδες

Υλικά για 4 μερίδες: 16 αποξηραμένα απύρηνα βερίκοκα, 50 γραμμ. πικρή σοκολάτα, 1 κουταλιά τριμμένα φουντούκια.

Οδηγίες: Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Βουτάς ένα-ένα τα βερίκοκα μέχρι τη μέση στη λιωμένη σοκολάτα και κατόπιν τα βάζεις πάνω σε λαδόκολλα. Πασπαλίζεις με τα τριμμένα φουντούκια και τα τοποθετείς στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Ανά μερίδα (4 βερίκοκα): Ενέργεια: 184 θερμίδες, πρωτεΐνες: 1,6 γραμμ. (4%), λίπη: 6,1 γραμμ. (30%), υδατάνθρακες: 30,5 γραμμ. (66%), χοληστερίνη: 9 mg.


Ανανάς με γιαούρτι, σαντιγί και γλυκό σταφύλι

193 θερμίδες

Υλικά για 4 μερίδες: 2 κυπελλάκια (400 γραμμ.) στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά, 1 μικρό κουτί (125 γραμμ.) κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ή υποκατάστατο, 200 γραμμ. ανανάς, φρέσκος ή στραγγισμένος από κονσέρβα, 4 κουταλιές γλυκό κουταλιού σταφύλι.

Εκτέλεση: Ανακατεύεις σε γυάλινο μπολ το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και προσθέτεις τον ανανά κομμένο σε κομματάκια. Βάζεις το μπολ να παγώσει στο ψυγείο για μερικές ώρες. Σερβίρεις σε μπολάκια παγωτού, γαρνίροντας το καθένα με 1 κουταλιά γλυκό σταφύλι.

Ανά μερίδα: Ενέργεια: 193 θερμίδες, πρωτεΐνες: 4,1 γραμμ. (9%), λίπη: 8,7 γραμμ. (41%), υδατάνθρακες: 24,2 γραμμ. (50%), φυτικές ίνες: 3,5 γραμμ., χοληστερίνη: 27 mg.


Φράουλες με τυριά και γιαούρτι

243 θερμίδες

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γραμμ. φράουλες, 100 γραμμ. ανθότυρο, 100 γραμμ. τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά, 200 γραμμ. άπαχο γιαούρτι, 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, 3 κουταλιές μέλι.

Οδηγίες: Πλένεις και καθαρίζεις τις φράουλες. Τις τοποθετείς σε μπολ και τις βάζεις στο ψυγείο να παγώσουν. Αναμειγνύεις στο μπλέντερ το ανθότυρο, το κότατζ, το γιαούρτι και το υποκατάστατο ζάχαρης μέχρι να γίνουν ομοιογενής παχύρρευστη κρέμα. Βγάζεις τις φράουλες από το ψυγείο, τις μοιράζεις σε μικρά γυάλινα μπολάκια και γαρνίρεις με το μείγμα.

Ανά μερίδα: Ενέργεια: 243 θερμίδες, πρωτεΐνες: 9,8 γραμμ. (16%), λίπη: 9,1 γραμμ. (34%), υδατάνθρακες: 30,1 γραμμ. (50%), χοληστερίνη: 36 mg.


Μους με μπισκότα και γιαούρτι

254 θερμίδες

Υλικά για 4 μερίδες: 3 άπαχα στραγγιστά γιαούρτια (450 γραμμ.), 12 μπισκότα σαβαγιάρ, 2 κουταλάκια εσάνς καφέ, 2 κουταλιές λικέρ φρούτων, 2 κουταλιές ξύσμα κουβερτούρας, νερό.

Οδηγίες: Σπας τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζεις σε μπολ. Προσθέτεις σε ½ φλιτζάνι κρύο νερό 1 κουταλάκι από το εσάνς καφέ και το λικέρ, αναμειγνύεις καλά και ρίχνεις το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. Προσθέτεις τα 2 από τα 3 γιαούρτια στο μείγμα με τα μπισκότα, κρατάς 2 κουταλιές από το τρίτο κι ό,τι μείνει το ανακατεύεις με το υπόλοιπο εσάνς καφέ και το ρίχνεις κι αυτό στο μπολ. Προσθέτεις τις δύο κουταλιές γιαούρτι που έχεις κρατήσει πάνω από το μείγμα και το απλώνεις προσεκτικά με την άκρη ενός μαχαιριού. Γαρνίρεις με το ξύσμα κουβερτούρας και είτε το σερβίρεις αμέσως είτε το τοποθετείς για 1-2 ώρες στο ψυγείο και το τρως παγωμένο.

Ανά μερίδα: Ενέργεια: 254 θερμίδες, πρωτεΐνες: 14 γραμμ. (23%), λίπη: 6,1 γραμμ. (22%) γραμμ., υδατάνθρακες: 33,5 γραμμ. (53%), αλκοόλ: 4,5 γραμμ. (2%), χοληστερίνη: 10 mg.


Παγωτό βανίλια

298 θερμίδες

Υλικά για 4 μερίδες: 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, 6 κουταλιές υποκατάστατο ζάχαρης, 3 κουταλάκια άρωμα βανίλιας, 3 ασπράδια αβγών.

Οδηγίες: Αναμειγνύεις την κρέμα γάλακτος, το υποκατάστατο ζάχαρης και τη βανίλια. Χτυπάς τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτεις απαλά στο μείγμα. Τοποθετείς το μείγμα σε μπολ ή παγωτιέρα και το αφήνεις να παγώσει για 5-6 ώρες.

Ανά μερίδα: Ενέργεια: 298 θερμίδες, πρωτεΐνες: 4,5 γραμμ. (6%), λίπη: 25,7 γραμμ. (78%), υδατάνθρακες: 12 γραμμ. (16%), χοληστερίνη: 83 mg.