6 τρόποι για να γυμνάζεσαι το πρωί με την αυγούλα

07.09.2013
Nαι, δεν είσαι πρωινός τύπος! Κι όμως, η μόνη ώρα που φαίνεται να έχεις για γυμναστική είναι το πρωί που ξυπνάς. Ιδού 7 εύκολα βήματα για να γίνεις πρωινός τύπος όσον αφορά τη γυμναστική σου.

Φτιάξε την τσάντα σου από το βράδυ:

Η γυμναστική το πρωί θα σου θυμίσει τα σχολικά σου χρόνια. Όπως τότε που έπρεπε να βάλεις τα βιβλία στην τσάντα από το βράδυ για να μην τα ξεχάσεις, έτσι και τώρα πρέπει να ετοιμάσεις τα ρουχαλάκια, το νεράκι, τα αθλητικά παπούτσια, την πετσετούλα σου από το βράδυ.

Σήκω από το κρεβάτι:

Βήμα πρώτο: απομάκρυνε το ξυπνητήρι από την εμβέλεια των χεριών σου, στην πόζα ξυπνήματός σου.

Βήμα δεύτερο: ελευθέρωσε τον χώρο που πρέπει να περπατήσεις από το κρεβάτι μέχρι το μπάνιο. Σαν σκοντάψεις προτού ρίξεις νερό στο πρόσωπό σου, κινδυνεύεις να παρατήσεις τη γυμναστική.

Κατανάλωσε ένα ελαφρύ σνακ: δεν μπορείς να ασκηθείς το πρωί με γεμάτο στομάχι αλλά ούτε και με άδειο. Μισό κουλούρι θεσ/νικης, μια μπανάνα, μισό τοστ είναι ιδανικές επιλογές για να μην γουργουρίζει η κοιλίτσα σου αλλά και να έχεις αρκετή ενέργεια για να γυμναστείς.

Απόφυγε το αλκοόλ από βραδύς!:

Το πρωινό χανγκόβερ αποτελεί το χειρότερο σύμβουλο στην πρωινή γυμναστική σου. Γιατί πως να γυμναστείς σωστά, όταν έχεις πονοκέφαλο, ζαλίζεσαι και το στομάχι σου πονάει!

Κοιμήσου νωρίς:

Αν θες να ξυπνήσεις νωρίς, πρέπει να μπορέσεις να κοιμηθείς νωρίς. Οι πρώτες ημέρες θα είναι δύσκολες αλλά αν μπεις σε πρόγραμμα, θα νυστάζεις από μόνη σου πολύ για να μείνεις ξύπνια ως αργά. Αν δεν σε παίρνει ο ύπνος ένα ποτήρι γάλα ή ένα χαμομηλάκι θα κάνουν το θαύμα τους.

Βρες παρέα:

Δύο, τρία ή περισσότερα άτομα, κάνουν την πρωινή γυμναστική να μοιάζει με πρωινό των κοριτσιών του Sex and the City. Βρες φίλες στη γυμναστική, μοιραστείτε τον ιδρώτα και τη ζυγαριά σας και τα κουτσομπολιά σας!

Φτιάξε πρόγραμμα:

Αν δεν ρυθμίσεις το πρόγραμμα των προπονήσεων που θέλεις να κάνεις το πρωί, ποτέ δεν θα καταφέρεις να έχεις διάρκεια στην πρωινή γυμναστική σου. Δες την ατζέντα, τσέκαρε τις υποχρεώσεις σου ανά μέρα και προαποφάσισε ποιά πρωινά θα ξυπνήσεις για να γυμναστείς.

Ταυτόχρονα κάνε πρόγραμμα και μην αφήνεις στον αέρα:

Το είδος άσκησης

Την διάρκεια πρωινής γυμναστικής

Τον τρόπο και τόπο (αν χάσεις μια ώρα για να φτάσεις στο γυμναστήριο, καλύτερα να κάψεις θερμίδες κάνοντας τρέξιμο στο γύρο του τετραγώνου της γειτονιάς σου).

Κ.Π