Αδυνάτισμα αλά Shakira & ζήτω οι καμπύλες!

29.11.2013
Η Shakira, χάρη στο εκρηκτικό ταμπεραμέντο της, τη μοναδική φωνή της και το σέξι λίκνισμα των γοφών της, μονοπωλεί τα charts της μουσικής αλλά και του... fitness!

Το σέξι λίκνισμα των γοφών της όταν τραγουδούσε το «Hips don’t lie» (οι γοφοί δεν λένε ψέματα) της χάρισε αμέτρητους θαυμαστές σε όλη την υφήλιο και έκανε το belly dancing μόδα. Πρόσφατα η Victoria’s Secret τής απένειμε το βραβείο «Sexiest Curves 2013» για την άψογη σιλουέτα της μόλις λίγους μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της. Πώς τα κατάφερε; Ας δούμε τα μυστικά της...

Πάθος για το χορό
«Δούλεψα πολύ για να φτιάξω το σώμα μου, με επίμονη και προσεκτική διατροφή», εξομολογείτα. «Το πρωί –4-5 φορές την εβδομάδα– κάνω zumba. Τα απογεύματα κάνω cross training. Μετά τον τοκετό η κοιλιά μου ήταν πολύ πλαδαρή και χρειάστηκε να δώσουμε έμφαση στις ασκήσεις κοιλιακών και στη γύμναση της πλάτης και των ραχιαίων. Σε αυτό με βοήθησε πολύ και το belly dancing. Πολύ συχνά πηγαίνω για τρέξιμο, κάνω βάρη, χορεύω. Λατρεύω το χορό!».

Λιτή διατροφή
Το πρόγραμμα fitness δεν θα απέδιδε αν δεν συνοδευόταν από την κατάλληλη διατροφή: «Τρώω 8 μικρά γεύματα την ημέρα. Έτσι ο μεταβολισμός μου δουλεύει καλύτερα, ενώ δεν αισθάνομαι πείνα. Τα κυρίως γεύματά μου είναι ψάρι και λαχανικά στον ατμό. Δεν πίνω αλκοόλ ούτε καφέ, δεν τρώω junk food, δεν ξενυχτάω, δεν καπνίζω και αποφεύγω τα γλυκά». Την καλύτερη συμβουλή όμως την άφησε για το τέλος: «Δεν ασχολούμαι υπερβολικά με τα ελαττώματα του σώματός μου. Πιστεύω ότι οι άντρες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην αυτοπεποίθηση παρά στην τελειότητα!».

Κάν’ το όπως το κάνει...

...ακολουθώντας τις συμβουλές της προσωπικής της γυμνάστριας, Anna Kaiser.

1. Μη μένεις στα ίδια! «Ένας συνδυασμός ασκήσεων cardio, ενδυνάμωσης και ευκαμψίας είναι απαραίτητος αν θέλεις να χάσεις βάρος και να είσαι υγιής».

2. Χρειάζεται υπομονή! «Είναι σημαντικό βαθμιαία να αυξάνεις την ένταση στην άσκηση και να μην πιέζεσαι υπερβολικά από την αρχή. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει τραυματισμούς».

3. Προσοχή οι νέες μαμάδες! «Όταν ο γιατρός σού δώσει την άδεια να γυμναστείς μετά τον τοκετό, ξεκίνησε με ένα χαλαρό πρόγραμμα άσκησης με την επίβλεψη ειδικού. Μην το αναβάλλεις. Όσο περισσότερο καθυστερείς τόσο πιο δύσκολο είναι να ξαναβρείς τη φόρμα σου».

4.Τα tips της διατροφής. «Το μυστικό είναι 6-8 μικρά γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και η αποφυγή της ζάχαρης και της καφεΐνης».

PLUS: δοκίμασε 3 ασκήσεις για κοιλιακούς όπως της Σκίρα! Δες το βίντεο

AΠΟ ΤΗ ΛΕΤΙΤΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ