15 κόλπα για να νιώσεις πιο αδύνατη σήμερα -Νο1

06.05.2014
Το αδυνάτισμα χρειάζεται χρόνο και αφοσίωση αλλά υπάρχουν μερικά μικρά κολπάκια που θα σε κάνουν να νιώσεις λίγο πιο ελαφριά μέχρι το τέλος της ημέρας, διώχνοντας το πρήξιμο από την φουσκωμένη κοιλίτσα σου.
1. Πρωί: Πιες ζεστό νερό με λεμόνι
Μία κούπα ζεστό νερό με χυμό λεμονιού το πρωί “ξυπνά” το πεπτικό σου σύστημα. Εάν δεν σου αρέσει σκέτη η γεύση του λεμονιού, μπορείς να το βάλεις σε πράσινο τσάι.
2. Πρωί: Απόφυγε τα γαλακτοκομικά προϊόντα
Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται δυσφορία στην περιοχή της κοιλιάς μόλις πιουν γάλα το πρωί. Εάν ανήκεις σε αυτούς, καλύτερα να αφήσεις το γάλα ή το γιαούρτι έξω από το πρωινό σου.
3. Πρωί: Αποτοξινώσου με γιόγκα
Οι στροφές στη γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σου να διώξει όλες τις τοξίνες κάνοντας καλό στην πέψη σου.
4. Την ώρα του δεκατιανού: Φάε ένα τροπικό σνακ
Ο ανανάς και η παπάγια περιέχουν ένζυμα- βρωμελαΐνη και η παπαΐνη, αντιστοίχως – τα οποία βοηθούν να εξαφανιστεί το πρήξιμο σπάζοντας την πρωτεΐνη και διευκολύνοντας την πέψη. Προτίμησε ένα μπολ με κομμένα φρούτα ή κάνε ένα smoothie με παπάγια, ανανά και νερό καρύδας.
5. Όλη την ημέρα: Μείωσε τους ρυθμούς σου
Το να τρως πολύ γρήγορα μπορεί να παγιδεύσει τον αέρα στο σύστημά σου. Άρα, φρόντισε να μασάς αργά την τροφή σου για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να πρηστείς λόγω παγιδευμένου αέρα.
6. Όλη την ημέρα: Μη μασάς τσίχλα
Είναι το απόλυτο μυστικό που βοηθά τις νύφες να ξεπρηστούν πριν τον γάμο. Σταμάτησε λοιπόν να μασάς τσίχλα για να νιώσεις λιγότερο φουσκωμένη. Και δε φταίει μόνο το γεγονός ότι μασώντας την τσίχλα καταπίνεις και περισσότερο αέρα αλλά πολλές τσίχλες περιέχουν αλκοόλη σακχάρου, που σε κάνει επίσης να νιώθεις πρησμένη.
7. Όλη την ημέρα: Πιες περισσότερο νερό
Το καλό μας H2O βοηθάει να απομακρύνεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου αλλά και το περιττό αλάτι. Γι’ αυτό υπενθύμισε στον εαυτό σου να πίνει περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι με νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος να θυμάσαι ότι πρέπει να ενυδατώνεσαι συνεχώς.
Μείνε συντονισμένη για το δεύτερο μέρος- Κ.Π