15 κόλπα για να νιώσεις πιο αδύνατη σήμερα -Νο2

08.05.2014
Το αδυνάτισμα χρειάζεται χρόνο και αφοσίωση αλλά υπάρχουν μερικά μικρά κολπάκια που θα σε κάνουν να νιώσεις λίγο πιο ελαφριά μέχρι το τέλος της ημέρας, διώχνοντας το πρήξιμο από την φουσκωμένη κοιλίτσα σου.

8. Απόγευμα: Φάε λίγη κινόα

Η κινόα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και κάλιο, όπου και τα δύο αυτά είναι πολύ σημαντικά εάν θες να νιώθεις λιγότερο πρησμένη.

Δοκίμασε μία σαλάτα γεμάτη υπερτροφές βάζοντας κινόα, μαρούλι, βατόμουρα και μύρτιλο για ένα απολαυστικό γεύμα.

9. Όλη την ημέρα: Έλεγξε τις μερίδες

Ο λόγος που νιώθεις φουσκωμένη μπορεί να είναι οι μεγάλες μερίδες φαγητού που συνηθίζεις να καταναλώνεις. Χρησιμοποίησε μικρότερα πιάτα για να μη μπαίνεις σε πειρασμό να τρως περισσότερο!

10. Απόγευμα: Φάε ένα σνακ γεμάτο φυτικές ίνες

Πολλές γυναίκες δε λαμβάνουν αρκετές ίνες, που είναι το κλειδί για να νιώθεις γεμάτη ενέργεια και να διώξεις το πρήξιμο. Πρέπει να προσπαθείς να παίρνεις 25 με 30 γραμμάρια από ίνες την ημέρα.

Σνακ όπως το αβοκάντο, τα σμέουρα(φραμπουάζ), οι σπόροι Chia και τα αχλάδια μπορούν να σε βοηθήσουν να το κατορθώσεις.

11. Απόφυγε τη λεγόμενη «Happy Hour»

Είτε είναι ένα ποτήρι κρασί την ώρα του δείπνου είτε ένα κοκτέιλ τη «Happy Hour» ενός μαγαζιού, το ποτό σε φουσκώνει για πολλούς λόγους. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πέψη αλλά και η ζάχαρη που περιέχεται σε πολλά ποτά μπορεί να σου προκαλέσει ένα αίσθημα νωθρότητας.

Επιπλέον τα πολλά ποτά μπορούν να σε οδηγήσουν σε λάθος διατροφικές επιλογές αργότερα, αφού δε θα έχεις και πολλές αντιστάσεις απέναντι στους γλυκούς πειρασμούς. Προσπάθησε λοιπόν να αποφύγεις το αλκοόλ και όταν βγαίνεις να πίνεις μη ανθρακούχα ποτά ή νερό με λεμόνι.

12. Δείπνο: Πες ναι στο σπαράγγι

Το σπαράγγι βοηθάει στην καλή πέψη επειδή προκαλεί την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων στον οργανισμό σου. Προτίμησε λοιπόν στο βραδινό σου να έχεις αφθονία από λαχανικά και σε αυτά να προσθέσεις λίγη πρωτεΐνη, όπως το κοτόπουλο ή το ψάρι.

13. Βράδυ: Απόφυγε το επιδόρπιο

Τα λιπαρά, γεμάτα ζάχαρη φαγητά προκαλούν πρήξιμο. Το ίδιο κάνουν και οι τροφές με τεχνητά γλυκαντικά. Ξέχασε λοιπόν τα γεμάτα υδατάνθρακες και ζάχαρη γλυκά και αντικατάστησέ τα με φρέσκα φρούτα, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό που σε ξεφουσκώνει.

14. Βράδυ: Πιες ένα τσάι

Καρυκεύματα όπως η κανέλα και το τζίντζερ μπορούν να «καθαρίσουν» τον οργανισμό σου.

Πριν πας για ύπνο βάλε στο τσάι σου λίγο τζίντζερ και λεμόνι ή μέντα, η οποία μπορεί να ηρεμήσει το στομάχι σου.

15. Βράδυ: Κοιμήσου στην ώρα σου

Ο ύπνος ρυθμίζει τον μεταβολισμό σου. Αυτό σημαίνει ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να σε κάνει να νιώθεις αδύναμη με πολλούς τρόπους. Για να έχεις αρκετή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και να βρίσκεται το σώμα σου στα καλύτερά του φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 με 9 ώρες κάθε βράδυ.

K.Π

Για το πρώτο μέρος του άρθρου, κάνε κλικ ΕΔΩ