Διώξε τα παχάκια του χειμώνα (μέρος Β')

11.05.2009
Οι πίτσες και οι μακαρονάδες που έφαγες το χειμώνα έχουν κολλήσει στα παχάκια της περιφέρειας και της κοιλίτσας σου. Έλα όμως που βγάζοντας τα καλοκαιρινά ρούχα είδες εκείνο το άσπρο αγαπημένο συ σορτσάκι και απορείς πως θα χωρέσεις εκεί μέσα; Κι όμως με τις κατάλληλες κινήσεις μπορείς να χάσεις τα παχάκια μέσα σε δύο εβδομάδες.

Οι πίτσες και οι μακαρονάδες που έφαγες το χειμώνα έχουν κολλήσει στα παχάκια της περιφέρειας και της κοιλίτσας σου. Έλα όμως που βγάζοντας τα καλοκαιρινά ρούχα είδες εκείνο το άσπρο αγαπημένο συ σορτσάκι και απορείς πως θα χωρέσεις εκεί μέσα; Κι όμως με τις κατάλληλες κινήσεις μπορείς να χάσεις τα παχάκια μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ημέρα όγδοη: έχεις χάσει ένα κιλό. Μπορεί να μην είναι υπερβολικό, αλλά ήδη αισθάνεσαι πιο αδύνατη. Τα πρώτα αποτελέσματα σε έχουν ενθουσιάσει και νιώθεις δυνατή για να συνεχίσεις. Τώρα που έχεις κίνητρο κάνε μια προσπάθεια παραπάνω. Κατανάλωσε περισσότερα λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, θαλασσινά και ασπράδι αυγών. Επιπλέον, πρόσθεσε ακόμα 20 λεπτά άσκησης στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Πρόσεξε την αφυδάτωση. Μην αφήνεις τον οργανισμό σου διψασμένο. Δέκα με δώδεκα ποτήρια νερού είναι απαραίτητα καθημερινά. Άσε που το νερό κόβει την όρεξη οπότε το όφελος που έχεις είναι διπλό. Αν αισθάνεσαι δίψα μην τρέξεις να καταναλώσεις κάποιο αναψυκτικό ή καφέ που θα σου ανοίξει την όρεξη.

Ημέρα ένατη: έχεις ήδη αρχίσει να βαριέσαι σαν σκλάβα στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείς και η βαρεμάρα σε κυνηγάει. Έπειτα, και η διατροφή σου δεν σε γεμίζει αφού όλο ποιότητα είναι και σε περιορισμένη ποσότητα. Άλλαξε τη ρουτίνα σου. Δοκίμασε κάτι εξτρίμ και διαφορετικό όπως ένα μάθημα κικ μποξ που θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σου! Απόφυγε το κόκκινο κρέας και αν θες να κάνεις μια παρασπονδία επισκεπτόμενη το φαστ φουντ, διάλεξε ένα μπέργκερ λαχανικών που δεν έχει τόσες θερμίδες. Μακρυά από οτιδήποτε περιέχει τσένταρ.

Ημέρα δέκατη: ενώ όλα πήγαιναν καλά, χτες βράδυ έφαγες τρία κομμάτια πίτσας. Μην απελπίζεσαι. Μην έχεις την απαίτηση να χειρίζεσαι τέλεια την κάθε ημέρα. Μια παρασπονδία παραπάνω δεν θα χαλάσει την προσπάθεια που κάνεις εδώ και δέκα ημέρες. Πρόσεξε μόνο να μην τα διαλύσεις όλα γιατί το ένα κακό μπορεί να φέρει το άλλο. Και φυσικά, σήμερα ειδικά μην αποφύγεις το γυμναστήριο Δες την άσκηση σαν μια ευκαιρία να αποτοξινωθείς από τα διατροφικά λάθη που έκανες.

Ημέρα ενδέκατη: έχεις λίγες ενοχές από τη χτεσινή σου συμπεριφορά γιαυτό και ξύπνησες αρκετά νωρίς για να τρέξεις όσο περισσότερο μπορούσες. Πραγματικά σε προβληματίζει το πόσο επιρρεπής είσαι στα λάθη και αναρωτιέσαι αν θα τα καταφέρει να συνεχίσεις την προσπάθεια σου για ένα ωραίο σώμα μέχρι το καλοκαίρι. Κάνε το εξής: κάθε φορά που σου έρχεται η επιθυμία να κάνεις κάποια ''ζαβολιά'' περίμενε ένα τέταρτο. Ασχολήσου με κάτι άλλο όπως το να βάψεις τα νύχια σου. Μέσα στο τέταρτο θα σκεφτείς καλύτερα την επιλογή που θα κάνεις και σίγουρα δεν το διατροφικό λάθος δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο αυτό που θα έκανες πάνω στο πάθος για φαγητό.

Ημέρα δωδέκατη: δεν χρειάζεται αρνητικότητα. Έχεις ήδη βαδίσει πολύ δρόμο για να φοβηθείς τώρα πια. Επικεντρώσου στα οφέλη της προσπάθειας που κάνεις. Σκέψου τη θέα του κορμιού σου μέσα στο μπικίνι στην παραλία χωρίς τα παχάκια του χειμώνα, και τους θαυμαστές σου να παραληρούν! Χρειάζεσαι κάτι καλύτερο για να συνεχίσει να τρέχεις πάνω στο διάδρομο αδιαμαρτύρητα; Πρόσεξε μην το παρακάνεις και εξουθενωθείς από την πολύ άσκηση. Τρώγε καλά γιατί χρειάζεσαι καύσιμα για να συνεχίσεις να τρέχεις!

Ημέρα δέκατη τρίτη: φοβάσαι πως εξαιτίας του σκληρού προγράμματος άθλησης και διατροφής που ακολουθείς θα χάσεις τους φίλους σου. Ξέρεις κάτι; Μπορείς να τα συνδιάζεις όλα με λίγη προσπάθεια βέβαια. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να χάσεις τις συγκεντρώσεις για ποτό ή φαγητό. Κάνε σωστές επιλογές και δεν θα χαλάσεις τη σιλουέτα που με τόσο κόπο φτιάχνεις τον τελευταίο καιρό.

Ημέρα δέκατη τέταρτη: έχεις εκπλαγεί κι εσύ με το αποτέλεσμα του ζυγίσματος. Τρία κιλά σε δύο εβδομάδες κι αυτό δεν είναι τίποτα. Η γυμναστική έχει κάνει φανερή τη διαφορά στο κορμί σου και τα κιλάκια , παχάκια του χειμώνα μόλις που φαίνονται. Δεν είναι τόσο πως δείχνεις σούπερ αδύνατη αλλά το σφιχτό κορμί σου είναι πιο θελκτικό από ένα αποστεωμένο σώμα. Μην αφήνεις τον ενθουσιασμό να σε βγάλει από το σωστό δρόμο. Συνέχισε να κάνεις μικρά βήματα και να κατακτάς χαμηλές κορφές και κάποια στιγμή θα φτάσεις και στην κορυφή του βουνού. Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Εσύ η ίδια απέδειξες πως με λίγη θέληση μπορείς να τα καταφέρει. Συνέχισε έτσι!