Γίνε στυλάκι με τα μυστικά των σταρ

12.03.2010
Είναι διάσημες, είναι ωραίες και ξέρουν πως να χάσουν κιλά γρήγορα ή να διατηρήσουν το σώμα τους σε τέλεια κατάσταση για χρόνια. Όχι, δεν χρειάζεσαι ένα στρατό προσωπικών γυμναστών και συμβούλων ομορφιάς για να κρατηθείς σε φόρμα, αρκεί να ακολουθήσεις τα μυστικά fitness που σου προτείνουν μερικές επώνυμες κυρίες. Αυτή τη φορά, η πρώην γυμνάστρια Σιντι Κρόφορντ αποκαλύπτει πώς παραμένει κορμάρα στα 44, ενώ η πετυχημένη ηθοποιός Κρίστι Άλεϊ αποκαλύπτει πώς έχασε 10 κιλά υγιεινά και σε χρόνο μηδέν.

Είναι διάσημες, είναι ωραίες και ξέρουν πως να χάσουν κιλά γρήγορα ή να διατηρήσουν το σώμα τους σε τέλεια κατάσταση για χρόνια. Όχι, δεν χρειάζεσαι ένα στρατό προσωπικών γυμναστών και συμβούλων ομορφιάς για να κρατηθείς σε φόρμα, αρκεί να ακολουθήσεις τα μυστικά fitness που σου προτείνουν μερικές επώνυμες κυρίες. Αυτή τη φορά, η πρώην γυμνάστρια Σιντι Κρόφορντ αποκαλύπτει πώς παραμένει κορμάρα στα 44, ενώ η πετυχημένη ηθοποιός Κρίστι Άλεϊ αποκαλύπτει πώς έχασε 10 κιλά υγιεινά και σε χρόνο μηδέν.

Η Σίντι Κρόφορντ (Cindy Crawford) ναι μεν ασκεί το σώμα της για να παραμένει σε φόρμα, αλλά δεν το παρακάνει. Όπως αποκαλύπτει "UsMagazine.com":

"Προσπαθώ να είμαι καλό κορίτσι κατά 80%, σε ποσοστό 80% της ζωής μου. Όλοι έχουμε στιγμές αδυναμίας που θέλουμε να μην αθληθούμε και να φάμε τα πάντα, αρκεί να μην το κάνουμε διαρκώς".

Στο 20%του χρόνου της που η Σίντι λέει ναι στο καθισιό και τις διατροφικές ατασθαλίες, δεν εγκαταλείπει εντελώς την άσκηση, αλλά πηγαίνει βολτούλα περπατώντας για να κάψει τις θερμίδες:

"Μένουμε στο Μαλιμπού, οπότε έχω τη δυνατότητα να κάνω περιπάτους και εκδρομούλες. Άλλωστε, ο προσωπικός μου προπονητή με επισκέπτεται τρεις φορές την εβδομάδα και ανάλογα με τις ατασθαλίες που έχω κάνει, με προπονεί αναλόγως".

Η Κρόφορντ αποκάλυψε πως της αρέσει να δοκιμάζει νέες τεχνικές φίτνες και ήταν από τις πρώτες που δοκίμασε το Power Plate, την συσκευή εκγύμνασης που στηρίζεται στη δύναμη των δονήσεων μέσω των οποίων εξαφανίζεται η κυτταρίτιδα και ενδυναμώνεται όλο το σώμα.

Η Κρόφορντ αποκάλυψε τις πρώτες της εντυπώσεις από το εν λόγω μηχάνημα:

"Ήλπιζα ότι θα πρέπει απλά να κάθομαι ακίνητη επάνω του αλλά ανακάλυψα πως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Όμως κάθε φορά πρέπει να γυμνάζεις μια διαφορετική μυική ομάδα. Άλλωστε, αν καθόμουν ακίνητη, θα το βαριόμουν πολύ εύκολα".

Η Κρόφορντ που είναι μητέρα δύο παιδιών (του δεκάχρονου Πρίσλει και της 8χρονης Κάϊα) πρέπει να φροντίζει να τρέφεται σωστά όχι μόνο η ίδια αλλά και τα παιδιά της.

Για πρωινό, τρώει δημητριακά και φρούτα του δάσους που αρέσουν και στο γιο της ενώ αγαπημένο της μεσημεριανό είναι το φιλέτο κοτόπουλο ή γαρίδες με σαλάτα. Στο δείπνο πορτιμά να σερβίρει ψητό ψάρι με λαχανικά. Για να κόψει τη λιγούρες τρώει λίγη σοκολάτα ανάμεσα στα γεύματα. Η ίδια πιστεύει πως αποτελεί πρότυπο και για την κόρη της:

"Η κόρη μου μιμείται τις συνήθειεές μου και τις διατροφικές, γι' αυτό και θέλω να βλέπει πως τρέφομαι υγιεινά. Βέβαια, δεν στερώ από μένα ή από εκεί την χαρά του γλυκού σαν επιδόρπιο".

Για να μιμηθείς τη Σίντι: γυμνάσου τρεις φορές την εβδομάδα, μην αποκλείσεις τα γλυκά από τη διατροφή σου (δείξε προτίμηση στις μπάρες σοκολάτας) και όποτε ξεφεύγεις από το πρόγραμμα, κάψε τις θερμίδες που πήρες με περιπάτους και τρέξιμο στην εξοχή.

Η 59χρονη ηθοποιός του "Kοίτα ποιός μιλάει" Κρίστι Άλεϊ (Kirstie Alley) χρόνια τώρα παλεύει με το επιθυμητό βάρος και τα κιλά της που ανεβοκατεβαίνουν. Πρόσφατα, το βάρος της εκτινάχτηκε στα 103,4 κιλά και η ίδια βρέθηκε να δίνει άνιση μάχη με τις λιγούρες και την όρεξή της που δεν έλεγε να κλείσει.

Φέτος, η Άλεϊ δοκίμασε το "Organic Liaison", το πρώτο εγκεκριμένο πρόγραμμα απώλειας κιλών με οργανικό τρόπο, που επικεντρώνεται στις προβληματικές περιοχές του σώματος για κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Φέτος, η Άλει δοκίμασε την ? Organic Liaison?, το πρώτο εγκεκριμένο πρόγραμμα απώλειας κιλών με οργανικό τρόπο, που επικεντρώνεται στις προβληματικές περιοχές του σώματος για κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Η Άλεϊ πάλεψε δύο χρόνια όπως λέει, για να καταλήξει στα τρόφιμα και στον τρόπο που θα μαγειρεύονταν αλλά κατάφερε να χάσει 10 κιλά από την στιγμή που ξεκίνησε την εν λόγω διατροφή τον Γενάρη. Ήθελε τα γεύματα που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα να είναι γευστικά και καθόλου βαρετά. Μαζί με τ ο εν λόγω πρόγραμμα, η εταιρία που το προωθεί προσφέρει στις πελάτισσες, φυσικά συμπληρώματα διατροφής που σκοπό έχουν να μειώσουν τις λιγούρες. Το θέμα είναι αν η Άλεϊ, που έχει δοκιμάσει τόσες και τόσες δίαιτες, θα παραμείνει στο διατροφικό πρόγραμμα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η ίδια. Ήδη, διάφορα site έχουν αρχίσει να διακωμωδούν τα συμπληρώματα και ροφήματα που προωθεί με αστεία βιντεάκια στο you tube.

Για να μιμηθείς την Άλει, δεν χρειάζεται να γραφτείς κι εσύ στο διατροφικό της πρόγραμμα. Ξεκίνησε την προσπάθειά σου απλά όπως κι εκείνη. Γράψε σε ένα χαρτί τις τροφές που σου αρέσουν να τρως, τα συγκεκριμένα τρόφιμα που θα ήθελες να περιέχει η διατροφή σου και φυσικά τα σνακ που προτιμάς, καθώς και την ώρα που σε χτυπούν οι λιγούρες. Επισκέψου έναν διατροφολόγο και δείξε τα στοιχεία που συγκέντρωσες. Εκείνος θα σε βοηθήσει να χτίσεις ένα διατροφικό πλάνα με τις τροφές που επιθυμείς, στις ποσότητες που πρέπει και με τον τρόπο μαγειρέματος που απαιτείται!