Φτιάξε ποδάρες σαν της Φέργκι

16.03.2010
Μπορεί η τραγουδίστρια των ?Black Eyed Peas? Φέργκι να διαθέτει τα καλύτερα πόδια στο Χόλιγουντ (τον τίτλο πήρε σε πρόσφατη ψηφοφορία), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το επίτευγμά της είναι άπιαστο. Ο προπονητής της διάσημης τραγουδίστριας Μάικ Ράιαν (Mike Ryan) του γυμναστηρίου ?Gold Gym? αποκάλυψε στο ?UsMagazine.com? τα μυστικά της Φέργκι που ακολουθώντας τα θα αποκτήσεις κι εσύ δυνατά, σέξι και ζηλευτά πόδια.

Μπορεί η τραγουδίστρια των "Black Eyed Peas" Φέργκι να διαθέτει τα καλύτερα πόδια στο Χόλιγουντ (τον τίτλο πήρε σε πρόσφατη ψηφοφορία), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το επίτευγμά της είναι άπιαστο. Ο προπονητής της διάσημης τραγουδίστριας Μάικ Ράιαν (Mike Ryan) του γυμναστηρίου "Gold Gym" αποκάλυψε στο "UsMagazine.com" τα μυστικά της Φέργκι που ακολουθώντας τα θα αποκτήσεις κι εσύ δυνατά, σέξι και ζηλευτά πόδια.

Η Φέργκι έχει στο ημερήσιο πρόγραμμα άσκησής της πολύ τρέξιμο και περπάτημα. Το ιδιαίτερο ατού της είναι πως προτιμά το δυναμικό περπάτημα φορώντας ειδικά βάρη στα πόδια για έξτρα ενδυνάμωση. Ταυτόχρονα, για να φτιάξεις πόδια σαν της Φέργκι, ο Ράιαν προτείνει να ακολουθήσεις μερικές κινήσεις ? κλειδιά:

Οι τρεις καθοριστικές ασκήσεις:

Α. Βαθιά καθίσματα: στάσου με την πλάτη ίσια και το στήθος προς τα έξω Λύγισε τα πόδια και χαμήλωσε το σώμα σου σαν να προσπαθήσεις να καθίσεις σε μια φανταστική καρέκλα. Σιγουρέψου πως κρατάς τα πόδια σου λίγο περισσότερο ανοιχτά από τους γοφούς. Μην καθίσεις πολύ κάτω γιατί το βάρος θα πέσει στα γόνατα που θα πιεστούν υπερβολικά. Γύρνα στην αρχική θέση σιγά σιγά. Κάνε 3 σετ των 12 επαναλήψεων το καθένα, ξεκουράσου για 30 με 60 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε σετ. Όσο περισσότερο εξασκείσαι, αύξησε τις επαναλήψεις σε 14 και τα σετ σε 4. Αν αντέχεις, κάνε τα καθίσματα κρατώντας στα χέρια δίκιλα ή τρίκιλ α βαράκια.

Β. Περπατητά καθίσματα προς τα μπρος: Ενώ στέκεσαι, κάνε ένα βήμα προς τα εμπρός με το δεξί πόδι, χωρίς να εκτείνεις υπερβολικά. Λύγισε το δεξί πόδι ρίχνοντας το βάρος του κορμιού σου στην πλευρά αυτή. Κατόπιν, φέρε το αριστερό σου πόδι στο ύψος του δεξιού. Έπειτα, κάνε ένα βήμα μπροστά με το άλλο πόδι το αριστερό. Συγκεντρώσου όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρήσεις την ισορροπία σου. Κάνε 10 με 15 περπατητά καθίσματα προς κάθε μεριά. Ξεκουράσου για 5 με 10 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε βήμα. Επανάλαβε την άσκηση 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Γ. Πες ναι στο στεπ: ανάμεσα στα καθίσματα, δοκίμασες να κάνεις και λίγο στεπ που θ' ανασηκώσει τους γλουτούς, συσφίγγοντας ακόμα περισσότερο τα πόδια. Αν δεν διαθέτεις στεπ, δοκίμασε τις αναπηδήσεις σε σκαλοπάτια. Βρες ένα μέτριο σκαλοπάτι (όχι πολύ ψηλό για να αποφύγεις τους τραυματισμούς) και ξεκίνα να ανεβοκατεβαίνεις. Κάνε δύο σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι, αλλά πρόσεξε να διατηρήσεις ένα σταθερό ρυθμό (ούτε πολύ γρήγορο, ούτε πολύ αργό).

Εν το μεταξύ, ένας κούκος ή καλύτερα τρεις απλές ασκησούλες δεν θα φέρουν την Άνοιξη στα πόδια σου. Γι' αυτό και πρέπει να υιοθετήσεις μερικές απλές αλλαγές και στον τρόπο ζωής σου.

Βήμα πρώτο: τροποποίησε τις διατροφικές σου συνήθειες για να βοηθήσεις τα πόδια σου να ξεφορτωθούν την κυτταρίτιδα και τα περιττά ψωμάκια. Η Φέργκι ζούσε με έτοιμες τροφές και φαστ φουντ όσο έκανε περιοδείες με τους "Black Eyed Peas", αλλά τώρα προτιμά τις χαμηλές σε λιπαρά τροφές, ενώ τα γεύματά της (που είναι όλα χαμηλών λιπαρών) φτάνουν τα 5 με 6 μέσα στην ημέρα. Δεν χρειάζεται να θυσιάσεις όλα τα αγαπημένα σου φαγητά, αφού και η Φέργκι λέει ναι στην πίτσα ενώ το αγαπημένο της πρωινό περιλαμβάνει κουλουράκια με τυρί κοτατζ και ντοματίνια.

Βήμα δεύτερο: αξιοποίησε την κάθε στιγμή για να ασκηθείς. Στη Φέργκι αρέσει το περπάτημα γι' αυτό και διανύει τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα καθημερινά παρέα με τον σύζυγό της. Βρες έναν ανηφορικό δρόμο που θα σε βοηθήσει να σφίξεις πόδια και γλουτούς και φυσικά να βελτιώσεις την αντοχή σου. Ακόμα και το να περπατάς ανάποδα αποτελεί μια ιδανική άσκηση για τα πόδια.

Βήμα τρίτο: μην λες όχι σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καρδιαγγειακών ασκήσεων που θα περιλαμβάνει τζόκινγκ, πεζοπορία, σκαρφάλωμα, και χορό, που αποτελεί την αγαπημένη ασχολία της Φέργκι.

Κατερίνα Πατούλια