Γίνε κορμάρα χωρίς να χαλάσεις ευρώ

28.04.2010
Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα κόψεις ευρώ χωρίς να προσθέσεις κιλά. Υπάρχει λύση και δεν είναι άλλη από το tsampa fitness. Σκέψου απλά και έξυπνα και φρόντισε να μετατρέψεις ακόμα και το σεξ, δυναμική άσκηση για την απώλεια κιλών.

Αφού μπήκαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφού πρέπει να κάνουμε και περικοπές, μην οου πεις ότι εσύ θα συνεχίσεις να διατηρείς τη συνδρομή στο πανάκριβο γυμναστήριο της γειτονιάς σου. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα κόψεις ευρώ χωρίς να προσθέσεις κιλά.

Υπάρχει λύση και δεν είναι άλλη από το tsampa fitness. Όχι δεν χρειάζεσαι πανάκριβο εξοπλισμό ή μαθήματα για να κατακτήσεις την τεχνική του τσάμπα. Σκέψου απλά και έξυπνα και φρόντισε να μετατρέψεις ακόμα και το σεξ, δυναμική άσκηση για την απώλεια κιλών.

Να δεις τι πάει να πει σεξογυμναστικούλα:

Δεν είναι προτιμότερο να χύνεις ιδρώτα στο κρεβάτι παρά στη σάουνα του γυμναστηρίου; Ναι είναι και μάλιστα είναι και τσάμπα. Μία ώρα σεξ (εννοείται πως δεν πρέπει να κάθεσαι με τα πόδια ανοιχτά χωρίς καμία δραστηριότητα) μπορεί να σου προσφέρει την απώλεια όσων θερμίδων θα έκαιγες και κάνοντας ποδήλατο, δηλαδή τουλάχιστον 300. Εκτός από το όφελος των θερμίδων που καίγονται, η συχνή σεξουαλική επαφή μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, τη μείωση της κακής χοληστερόλης και του στρες με την απελευθέρωση των ενδορφινών. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου ''Wilkes'' στην Πενσιλβανία, οι άνθρωποι που κάνουν σεξ συστηματικά, έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα και να ζουν καλύτερα και περισσότερο.

ΤΙΠ: Ακόμα και με το στοματικό σεξ, μπορείς να κάψεις μέχρι και 70 θερμίδες/ ανά ώρα.

Η αρχόντισσα της φασίνας:

Μπορεί να ξινίζεις τα μουτράκια σου κάθε φορά που έχεις ν' ασχοληθείς με την καθαριότητα του σπιτιού, αλλά μάθε πως ακόμα και με το πλύσιμο των πιάτων που τόσο σιχαίνεσαι μπορείς να κάψεις μέχρι και 171 θερμίδες/ ανά ώρα. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια μιας τυπικής φασίνας σε όλο το σπίτι καλύπτουμε 35 χιλιόμετρα το χρόνο και μπορούμε να κάψουμε μέχρι και 50.000 θερμίδες ανά έτος. Βάλε σκούπα και θα κάψεις περί τις 160 θερμίδες ενώ τα καθάρισμα των τζαμιών θα είναι διπλά αποδοτικό.

ΤΙΠ: αν πραγματικά θέλεις να ιδρώσεις, ξεκίνα να διακοσμείς το σπίτι, καρφώνοντας πίνακες και βάφοντας τοίχους και θα κάψεις μέχρι και 400 θερμίδες, περισσότερες ακόμα και από ένα ολόκληρο μάθημα αερόμπικ στο γυμναστήριο.

Να δούμε τις βιτρίνες (window shopping):

Μπορεί να μην σου τρέχουν τα ευρώ από τις τσέπες για να κάνεις δαπανηρές αγορές αλλά μπορείς να κατέβεις στα μαγαζιά και να ρίξεις μια ματιά στα trends και τις νέες μόδες. Ακόμα και αυτή η βόλτα αλλά και τα ρούχα που θα δοκιμάσεις, θα σε βοηθήσουν να κάψεις μέχρι και 225 θερμίδες σε μια ώρα. Αν αποφύγεις το ταξί και κινηθείς με τα μαζικά μέσα μεταφοράς, θα γλυτώσεις ακόμα 70 θερμίδες.

ΤΙΠ: μην μπεις στον πειρασμό ν' αγοράσεις κάτι, αφού με τόση γυμναστική σε λίγο καιρό θα χωράς σε μικρότερου μεγέθους ρούχα σίγουρα!

Οδηγώ και γυμνάζομαι:

Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί μέσα στο κυκλοφοριακό χάος και δεν έχεις ιδέα του τι μπορείς να κάνεις για να περάσει η ώρα; Σκέψου απλά πως η οδήγηση από μόνη της συνεισφέρει στο να κάψεις 100 θερμίδες/ ανά ώρα. Αν στο διάσημα που είσαι κολλημένη σε κάποιο δρόμο, αξιοποιήσεις το κυκλοφοριακό κομφούζιο προς όφελος της σιλουέτας, θα είσαι ένα βήμα μπροστά ήδη. Πραγματοποίησε μερικές ασκήσεις ενδυνάμωσης. Κράτησε το στομάχι σου σφιχτό για 30 με 50 δευτερόλεπτα και μετά από μερικές επαναλήψεις καθημερινά, θα δεις τους κοιλιακούς εμφανώς τονωμένους. Στο επόμενο κόκκινο φανάρι που θα σε πιάσει, τοποθέτησε το χέρι σου πίσω από το κεφάλι τεντωμένο και κλείσε σιγά σιγά προς τα μέσα. Κράτησέ το εκεί, όσο διαρκεί το κόκκινο και θα τονώσεις και τον δικέφαλο μυ.

ΤΙΠ: άλλαξε χέρι κάθε 10 δευτερόλεπτα ενώ αν σου βρίσκονται και μικρά βαράκια, μην διστάσεις να τα χρησιμοποιήσεις και μέσα στο αυτοκίνητο για να κάψεις το λίπος.

Στο γραφείο:

Στο δρόμο για τη δουλειά, πάρε το μετρό ή το λεωφορείο αλλά παραχώρησε τη θέση σου σε κάποιον άλλο και προτίμησε να μείνεις όρθια. Αφού φτάσεις στη δουλειά, ανέβα στο γραφείο με τις σκάλες και μην πάρεις το ασανσέρ τουλάχιστον στο ανέβασμα. Την ώρα του φαγητού ή του διαλείμματος, φρόντισε να σηκωθείς από το γραφείο, ενώ αν έχεις χρόνο μην διαστάσεις να κάνεις λίγες ασκήσεις της καρέκλας.

ΤΙΠ: Με όλες αυτές τις αλλαγές, θα κάψεις μέχρι και 500 θερμίδες στο γραφείο!

Κι από ψυχαγωγία;

Άσε τα μανικιούρ και τα πεντικιούρ και σκαρφίσου ψυχαγωγικές δραστηριότητες που χωρίς να χαλάσεις ευρώ, θα κάψεις τα παχάκια. Αν ο κολλητός διαθέτει τραπέζι για μπιλιάρδο, παίξε μαζί του καίγοντας 164 θερμίδες σε μια ώρα, ενώ με καλή στάση του στόματος θα γυμνάσεις άψογα και τους κοιλιακούς.

Μην αφήνεις τα παιδιά σου να βλέπουν dvd με παιδικές σειρές, αλλά πάρτα από το χεράκι και παίξτε μαζί στην παιδική χαρά ή την παραλία. Κάντε ποδήλατο, παίξτε στις κούνιες και θα κάψεις μέχρι και 200 θερμιδούλες.

ΤΙΠ: στο τσάμπα δεν λέμε όχι. Γράψου στο δωρεάν δημοτικό κολυμβητήριο, γυμναστήριο, ομάδα μπάσκετ και όποια άλλη παροχή σου προσφέρει δωρεάν ο δήμος που κατοικείς. Μην περιμένεις να σε βρουν οι άλλοι, ψάξε τα δικαιώματά σου. Ακόμα και στα τριήμερα νεολάιας στα οποία θα μπορούσες να κάνεις αίτηση και να πάρεις μέρος, θα έκαιγες άπειρες θερμίδες και ταυτόχρονα θα έκανες και διακοπές (+ το μύρισμα και το μπρονζέ χρωματάκι).

Κατερίνα Πατούλια