Όσα σκέφτονται οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί

14.05.2016
Πόσο καιρό θα μου πάρει; Γιατί αργεί τόσο πολύ; Δεν είναι οι μόνες σκέψεις που κάνει μια γυναίκα όταν ξεκινάει τις προσπάθειες για ν΄αποκτήσει παιδί. Αν είσαι κι εσύ στην ίδια φάση ζωής, διάβασε το άρθρο μας και αν έχεις κάτι να προσθέσεις γράψε το κάτω από τη δημοσίευση.

Ξεκινάμε..

1. Δε θά αργήσει να έρθει

Είναι πάντα καλύτερο να βλέπει κανείς το ποτήρι μισογεμάτο αντί να το βλέπει μισοάδειο. Η πραγματικότητα όμως είναι πως στις 100 γυναίκες που θα προσπαθήσουν για παιδάκι μόλις οι 20 θα καταφέρουν να συλλάβουν από την πρώτη φορά! Το ποσοστό μεγαλώνει στο 70% στο εξάμηνο, 85% στο χρτόνο και 95% στη διετία. Οπότε υπομονή και αισιοδοξία.

2. Μήπως δεν είμαι γόνιμη;

Σταμάτα να ανησυχείς. Σύμφωνα με μελέτες 13% των ανδρών και 19% των γυναικών πιστεύουν πως δεν είναι γόνιμοι χωρίς αυτό να ισχύει. Αν σκεφτείς πως ένα υγιές ζευγάρι με ηλικία 20 ετών έχει μόλις 25% πιθανότητες για να γίνει σύλληψη κάθε μήνα καταλαβαίνεις πως τελικά η εγκυμοσύνη δεν έρχεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

3. Πρέπει να κάνουμε σεξ σε καθημερινή βάση;

Αν το νιώθεις και το θέλεις μπορείς να το κάνεις, αν πρόκειται όμως να κάνεις καταναγκαστικά έργα δε χρειάζεται. Μέσα σε κάθε μήνα δεν είναι όλες οι ημέρες γόνιμες.

4. Άραγε θα το καταλάβω όταν συμβεί;

Κάποιες γυναίκες ορκίζονται πως ένιωσαν περίεργα όταν συνέβη η σύλληψη. Άλλες ένιωσαν κράμπα σαν αυτή της περιόδου. Οι περισσότερες, ωστόσο, δεν αντιλαμβάνονται το παραμικρό μέχρι να υπάρεκι καθυστέρηση και να κάνουν το τεστ εγκυμοσύνης.

5. Το σεξ έχει άλλη αίσθηση όταν προσπαθείς να μείνεις έγκυος ή είναι ιδέα μου;

Όλα είναι θέμα μυαλού. Αν το νιώθεις έτσι έχει... Σε κάθε περίπτωση το παν είναι να το απολαμβάνεις.

6. Μήπως να έβαζα να τα πόδια στον τοίχο σε ορθή γωνία;

Το έχουμε γράψει πολλάκις αλλά θα στο υπενθυμίσουμε: η συμβουλή της γιαγιάς να σηκώνεις τα πόδια για να βοηθήσεις το σπέρμα να βρει το στόχο του δεν είναι παρά ένας μύθος. Αν πάλι εσένα σε βοηθάει ψυχολογικά, ακολούθησέ το. Περί ορέξεως...

7. Χρειάζεται να προετοιμάσω τον εαυτό μου για εγκυμοσύνη;

Μεγάλη συζήτηση. Εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας σου και τη φυσική σου κατάσταση. Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και άσκησης είναι πάντα βοηθητικά.

8. Είμαι σίγουρα έτοιμη γι΄αυτό;

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει τις αμφβολίες της σε μια τόσο μεγάλη απόφαση. Αν όμως είσαι σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση, νιώθεις την επιθυμία να γίνεις μαμά και το κάνεις για τους σωστούς λόγους (όχι για παράδειγμα γιατί πιστεύεις πως ένα παιδί θα σώσει το γάμο σου ή τη σχέση σου) τότε προχώρα χωρίς αμφιβολίες.

9. Γιατί δεν μένω έγκυος ενώ κάνω έρωτα κατά την ωοορηξία;

Όπως έχουμε σημειώσει σε παλαιότερα κείμενα, τα σπερματοζωάρια έχουν αντοχή ημερών. Αν λοιπόν προσπαθείς για παιδάκι δοκίμασε να κάνεις ελεύθερο έρωτα όχι μόνο κατά τις ημέρες της ωορρηξίας αλλά και νωρίτερα.

10. Μήπως ν΄απαγορέψω στον σύντροφό μου να φοράει στενά εσώρουχα;

Σύμφωνα με έρευνες τα στενά εσώρουχα μειώνουν τη γονιμότητα ενός άνδρα, οπότε αν θέλεις μπορείς να του κάνεις δώρο μερικά μποξεράκια. Κι αυτός θα νιώθει άνετος και οι πιθανότητες για παιδί θεωρητικά αυξάνονται.