Πώς σε επηρεάζει ο ανάδρομος Ερμής του Ιανουαρίου;

18.01.2015
Ο πλανήτης της επικοινωνίας σε ανάδρομη τροχιά στο ζώδιο του Υδροχόου από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, μας φέρνει πολλά. Αυτό το διάστημα μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και αν έχεις κάποια μεγάλη ιδέα για ένα όνειρο ή ένα πρότζεκτ μην το αποκαλύψεις στον κόσμο ακόμη. Καθυστερήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία και την τεχνολογία είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Διάβασε παρακάτω πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου για να είσαι προετοιμασμένη.

Κριός: όταν ο ανάδρομος Ερμής επηρεάζει τον ενδέκατο οίκο σου των φίλων, δεν αποκλείεται να δεις πως κάποιοι φίλοι από τον στενό σου κύκλο θα σε φέρουν κοντά με κάποια παλιά σου φίλη. Δεν αποκλείεται να βρεθείς με παλιές αγαπημένες φίλες σε κάποιο reunion ή σε κάποιο πάρτι. Η απλά μπορεί να βρεθείς τυχαία με κάποια φίλη που είχες να δεις καιρό. Κα τ’άλλα προσπάθησε να αποφύγεις για λίγο να αρχίσεις κάτι νέο σε επαγγελματικό επίπεδο, θα χαρείς που περίμενες τελικά και θα σου βγει σε καλό.

Ταύρος: αυτό το διάστημα θα είναι πολύ σημαντικό για τα επαγγελματικά σου. Μια σημαντική επαγγελματική πρόταση προκύπτει τώρα που μπορεί να μην την είχες σπουδαιολογήσει στο παρελθόν και δεν αποκλείεται να την δεις θετικά. Η θέση αυτή μπορεί να είναι μια θέση που ονειρευόσουν εδώ και καιρό. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις σκληρά αλλά και να αναγνωριστεί η αξία σου, ίσως πρόκειται για ένα πρότζεκτ που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εσένα αλλά και την επαγγελματική σου φήμη. Μην σπαταλάς τον χρόνο και την ενέργεια σου σε μικροτσακωμούς με το αφεντικό ή κάποιον συνάδελφο. Έχε πάντα στο μυαλό σου τον στόχο και θα τον πετύχεις!

Δίδυμοι: αν κάποιο νομικό θέμα σε απασχολεί αυτές τις μέρες, τότε τώρα είναι η ώρα να βεβαιωθείς πως έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για να κάνεις την δουλειά σου. Οι συζητήσεις με δικηγόρους δίνουν και παίρνουν και αυτό που πρέπει να φροντίσεις είναι να καταλάβουν και οι άλλοι αυτά που σκέφτεσαι. Αν είσαι φοιτήτρια τότε δεν αποκλείεται να χρειαστείς κάποια βοήθεια σε κάποιο μάθημα. Ένας καλός δάσκαλος θα σε βοηθήσει πολύ και θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Καρκίνος: τώρα είναι η ιδανική περίοδος να πάρεις τηλέφωνο τον λογιστή σου και να δεις πώς πηγαίνουν τα οικονομικά σου εδικά αν βλέπεις τον λογαριασμό σου να αδειάζει. Μάζεψε τις αποδείξεις σου και δες που πηγαίνουν τα χρήματα σου και δεν αποκλείεται να βρεις τρόπους για να κάνεις οικονομία και να μην «ξεμένεις» ποτέ από χρήματα. Μην πάρεις οικονομικά ρίσκα αυτό το διάστημα και φρόντισε να δεις ποιες είναι οι πραγματικές καθημερινές σου ανάγκες και πώς μπορείς να τις καλύψεις.

Λέων: η σχέση σου σε απασχολεί αυτό το διάστημα με τον ανάδρομο Ερμή να επηρεάζει τον τομέα των σχέσεων σου. Ίσως νιώθεις πως οι ευθύνες σου στον τομέα των σχέσεων είναι πολλές αλλά αυτό που έχεις να κάνεις σε αυτό το διάστημα είναι απλό: μην αναλωθείς σε τσακωμούς. Προσπάθησε απλά να ισορροπήσεις τις καταστάσεις και να βρεις την χρυσή τομή με τον αγαπημένο σου. Αν ξαναφέρεις στο προσκήνιο κάποιο ζήτημα που σε απασχολεί τώρα είσαι σε θέση να μπεις και στην θέση του συντρόφου σου και να δεις τα πράγματα και από τη δική του πλευρά.

Παρθένος: πάρε μια βαθιά ανάσα, επειδή η ζωή σου θα γίνει λίγο πιο περίπλοκη από ότι συνήθως. Τα όσα κάνεις είναι πιο αποτελεσματικά από ποτέ και στην επιφάνεια έρχονται τομείς της ζωής σου που χρειάζονται ένα προγραμματισμό. Με τον ανάδρομο Ερμή νιώθεις πως τα έχεις βάλει όλα σε μια τάξη ενώ πιστεύεις πολύ στον εαυτό σου. Το βασικό που έχεις να κάνεις είναι να τελειώσεις στην ουσία όσα πράγματα έχεις αφήσει στη μέση έτσι ώστε όλα όσα σχεδίαζες καιρό να γίνουν και πραγματικότητα.

Ζυγός: η ερωτική σου ζωή είναι στο επίκεντρο. Αν έχεις αγόρι τότε δεν αποκλείεται να σκέφτεσαι αν είναι ή όχι ο ένας και μοναδικός. Μπορεί να κάνεις μια σειρά από συζητήσεις που να μην σε οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που θέλεις. Από την άλλη μπορεί απλά να σου είναι δύσκολο να συμφωνήσεις με πολλά από αυτά που λέει ο σύντροφος σου. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι πως μπορεί κάποιος πρώην σου να εμφανιστεί με κάποιο τρόπο στο προσκήνιο. Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου με την πρώτη ευκαιρία. Και δεν αποκλείεται να σου θυμήσει την παλιά σας φλόγα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χειριστείς σωστά τις καταστάσεις.

Σκορπιός: τα καλά νέα είναι πως με αυτό τον ανάδρομο Ερμή να επηρεάζει τα οικογενειακά σου θέματα, δεν αποκλείεται να έρθεις σε επαφή με κάποια πρόσωπα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος. Μπορεί τώρα να σκεφτείς ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο τους είχες χάσει τόσο καιρό. Αν νιώθεις έτσι δεν έχεις παρά να φροντίσεις να μην ξανασυμβεί. Από την άλλη δεν αποκλείεται να χρειαστεί να πάρεις από κοινού μια απόφαση με κάποιον συγγενή σου για κάποιο σημαντικό θέμα, στο οποίο μπορεί να μην συμφωνείτε 100%.

Τοξότης: το τι πρέπει να κάνεις και τι δεν πρέπει είναι ένα ζήτημα που θα σε απασχολήσει αυτό το διάστημα με τον ανάδρομο να επηρεάζει τον οίκο της επικοινωνίας σου. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να υπογράψεις κάποιο συμβόλαιο ή συμφωνίες. Αν θέλεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο ή να κάνεις μια μεγάλη αγορά, καλό είναι να περιμένεις λιγάκι για να γλιτώσεις από σκέψεις σχετικά με το τι να πάρεις, πόσο κοστίζει και τι σου προσφέρει.

Αιγόκερως: μια δεύτερη δουλειά ή μια απασχόληση που δεν είναι η βασική σου δεν αποκλείεται να γυρίζει στο μυαλό σου αυτές τις μέρες που σκέφτεσαι πώς μπορείς να αυξήσεις τα έσοδα σου. Αν έχεις κάποιο ταλέντο που μπορεί να σου αποφέρει κάποια χρήματα μπορείς να το αξιοποιήσεις τώρα. Αυτός μπορεί να είναι ένας τρόπος να αποταμιεύσεις κάποια χρήματα που μελλοντικά θα χρησιμοποιήσεις σε κάτι καλό.

Υδροχόος: συγχαρητήρια! Αυτό το δύσκολο διάστημα με τον ανάδρομο πάνω από το κεφάλι σου, θα τα πας μια χαρά. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να σκέφτεσαι και να φιλτράρεις τα όσα λες εδικά όταν δεν καταλαβαίνεις πληροφορίες που έχεις μπροστά σου. Δεν αποκλείεται να έχεις ένα εκνευρισμό αν οι γύρω σου δεν καταλαβαίνουν τα όσα τους λες, αλλά μην ανησυχείς είναι κάτι προσωρινό. Σκέψου πριν μιλήσεις, πριν στείλεις ένα email ή πριν υπογράψεις ένα έγγραφο. Μόνο αν είσαι σίγουρη πως είναι αυτό που θέλεις προχώρησε και κάντο!

Ιχθείς: είναι πολύ πιθανό το μυαλό σου να βρεθεί σε μεγάλα… βάθη αυτές τις ημέρες. Αυτό συμβαίνει γιατί με τον ανάδρομο αυτό Ερμή έρχονται στις επιφάνεια οι υποσυνείδητες σκέψεις σου και εσύ τις επεξεργάζεσαι. Τώρα δώσε βάση στα όνειρα σου ειδικά σε όσα επαναλαμβάνονται. Μπορεί να κρύβουν κάτι πολύ σημαντικό για τη ζωή σου.

Eπιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη