Τα άστρα σου αποκαλύπτουν πώς θα πάρεις αύξηση το 2015

25.01.2015
Ναι σίγουρα όταν μιλάμε για δουλειά και χρήματα, κάπου χάνεις το κέφι σου. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι αρκεί να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να διεκδικήσεις τα όσα αξίζεις και τελικά να πάρεις την πολυπόθητη αύξηση! Παρακάτω θα μάθεις πώς μπορείς να το πετύχεις ανάλογα με το ζώδιο σου.

Κριός: δεν αποκλείεται να συνειδητοποιήσεις πως για να πάρεις περισσότερα χρήματα, πρέπει να δουλέψεις ακόμη πιο σκληρά. Μόλις μάθεις πόσα χρήματα κερδίζουν οι συνάδελφοι που είναι στο ίδιο πόστο με εσένα, δεν έχεις παρά να δουλέψεις σκληρά για να αποκτήσεις και εσύ έναν ανάλογο μισθό και φυσικά να το ζητήσεις.

Ταύρος: ξέρεις πολύ καλά τι σε κάνει να έχεις την αξία και την θέση που έχεις για την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι. Οπότε αν το αφεντικό ζητήσει περισσότερες ώρες δουλειάς δείξε πως είσαι διατεθειμένη να το κάνεις και η προσπάθεια σου θα ανταμειφθεί. Όταν όντως ζητήσεις να πάρεις περισσότερα χρήματα θα είναι εύκολο για τον εργοδότη σου να καταλάβει για ποιον λόγο το αξίζεις.

Δίδυμοι: σίγουρα θα έχεις καταλάβει πως πολλά αφεντικά- ανάμεσα τους ίσως και το δικό σου- πολλές φορές δεν παίρνουν αποφάσεις βασισμένες στην λογική αλλά στο συναίσθημα. Φυσικά δεν χρειάζεται να το πούμε πως πρέπει να είσαι πάντα προσεκτική και να κάνεις σωστά τη δουλειά σου αλλά να ξέρεις πως και ο χαρακτήρας σου θα παίξει τον ρόλο του για να πάρεις την αύξηση αφού είσαι πάντα θετική και ευχάριστη και πολύ καλή στις συνεργασίες σου!

Καρκίνος: όποια δουλειά και αν έχεις γενικά έχεις την τάση να βάζεις τους άλλους πρώτους και να νοιάζεσαι για τους συναδέλφους σου. Σίγουρα δεν είναι δύσκολο για εσένα να γίνεις αναντικατάστατη στη δουλειά σου και πρέπει εκτός από την δουλειά σου που φαίνεται και είναι μετρήσιμη, να σκεφτείς πως διαθέτεις ένα ακόμη προσόν όταν αποφασίσεις να ζτυπήσεις την πόρτα του αφεντικού σου που δεν είναι άλλο από την ιδιαίτερη προσοχή που δίνεις στην θέση και τα καθήκοντα σου.

Λέων: ο ενθουσιασμός σου και η ευκολία που έχεις να τραβάς την προσοχή των γύρω σου είναι από τα πιο βασικά σου προσόντα. Όταν εργάζεσαι λοιπόν και εκπροσωπείς την εταιρεία σου, καταφέρνεις να κερδίζεις τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον χωρίς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι. Αν εργάζεσαι στον χώρο των πωλήσεων δεν αποκλείεται να είσαι πολύ καλή στη δουλειά σου και καλά θα κάνεις όταν πρόκειται να ζητήσεις αύξηση να φροντίσεις να βασιστείς στα χρήματα που φέρνεις στην εταιρεία για να το πετύχεις.

Παρθένος: απλά ζήτησέ το! Το πιο πιθανό είναι πως αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις. Σίγουρα έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου όταν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη, αλλά βρες λίγο χρόνο να γράψεις σε ένα χαρτί γιατί αξίζεις την αύξηση αυτή. Μελέτησέ το καλά και έτσι θα έχεις την αυτοπεποίθηση που σου χρειάζεται για να την ζητήσεις και να την πάρεις!

Ζυγός: αν ανήκεις στο ζώδιο του Ζυγού, η δουλειά σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις κοινωνικές σου σχέσεις. Οι κοινωνικές επαφές σου είναι πολύ σημαντικές αφού είναι μεγάλο μέρος της δουλειάς σου και οι σχέσεις με συναδέλφους και τα διάφορα τμήματα της εταιρείας είναι το φόρτε σου. Οι συναδελφικές σου σχέσεις έχουν βάσεις και είναι σίγουρα ένα σημαντικό προσόν σου πέρα από την απόδοση της δουλειάς σου για να ζητήσεις αύξηση.

Σκορπιός: έχεις ένα χάρισμα να συμπεριφέρεσαι ανάλογα με τις περιστάσεις και σου αρέσει να παρατηρείς τους γύρω σου ακόμη και όταν είσαι στο γραφείο. Χρησιμοποιώντας την διαίσθηση σου μπορείς να καταλάβεις τι χρειάζεται η επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι αλλά και πώς μπορείς εσύ να το προσφέρεις. Χρησιμοποίησε την διαίσθηση σου για να καταλάβεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητήσεις αύξηση και δεν θα σε απογοητεύσει.

Τοξότης: δεν σου αρέσει να είσαι ειδική σε έναν μόνο τομέα. Θέλεις να μαθαίνεις νέα πράγματα και οι γνώσεις σου είναι γενικού ενδιαφέροντος αφού η δίψα σου για μάθηση δεν σε αφήνει να είσαι στάσιμη και αυτό φαίνεται και στο περιβάλλον της δουλειάς σου μιας και όλοι σε ρωτάνε και κάτι. Αν αναπτύξεις και άλλο αυτό το προτέρημα σου τότε δεν θα είναι δύσκολο να πετύχεις την αύξηση που θέλεις.

Αιγόκερως: ακόμη και αν έχεις μόλις ξεκινήσει σε μια καινούργια δουλειά, είσαι leader. Η ικανότητα που έχεις να είσαι ενημερωμένη σε όλα και να σε ακολουθούν οι συνάδελφοι σου είναι αυτή που σε κάνει και ξεχωρίζεις. Τα όσα κάνεις επηρεάζουν τους γύρω σου και θα δεις πως όταν περάσει ο καιρός και γίνεις πλέον «παλιά» όλοι θα σε συμβουλεύονται και θα σε εκτιμούν και τότε θα μπορέσεις να το προσπαθήσεις για την αύξηση.

Υδροχόος: είσαι το ζώδιο που έχει την φήμη της καινοτομίας και όλοι λατρεύουν να σε έχουν στο διπλανό γραφείο όχι μόνο γιατί είσαι γεμάτη φρεσκάδα και νέες ιδέες αλλά και για τα ταλέντα και τις ικανότητες σου. Αυτά είναι τα δυνατά σου σημεία αν ετοιμάζεσαι να ζητήσεις αύξηση. Δώσε έμφαση στα επικοινωνιακά σου ταλέντα και στις τεχνικές σου γνώσεις και θα φτάσεις εκεί που θέλεις.

Ιχθείς: δώσε έμφαση. Η δύναμη που έχεις σε κάνει να έρχεσαι στη θέση των άλλων και συγκεκριμένα μπορείς να δεις τα πράγματα από την οπτική γωνία του αφεντικού. Ξέρεις πώς να προσφέρεις και είσαι εξυπηρετική προσφέροντας έτσι πάντα με κάποιο τρόπο στην εταιρεία που εργάζεσαι. Είσαι πρόθυμη και πάντα θέλεις να βοηθήσεις το αφεντικό και την ομάδα σου να πάει καλά.

Eπιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη