Πώς σε επηρεάζει ο Ήλιος στον Υδροχόο;

22.01.2015
«Δεν θέλω να ζω σε ένα κόσμο που δεν κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον. Όχι μόνο τους ανθρώπους που είναι κοντά μας αλλά και οποιονδήποτε έχει την ανάγκη μας. Δεν μπoρώ να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτονται οι γύρω μου αλλά μπορώ να κάνω κάτι εγώ για το δικό μου κομμάτι» -- Charles de Lint

Όταν ο Ήλιος μετακινείται από τον σταθερό Αιγόκερω στον κοινωνικό Υδροχόο, βλέπουμε πως όλοι βρίσκουμε τον πραγματικό εαυτό μας.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που βλέπεις τώρα είναι πως δεν θέλεις αλλά ούτε έχεις την διάθεση να είσαι κάτι που δεν είσαι, θέλεις να είσαι ο εαυτός σου και να κάνεις αυτό που πραγματικά σε ευχαριστεί χωρίς «πρέπει» και περιορισμούς.

Αυτές τις ημέρες με τον Ήλιο στον Υδροχόο καταλαβαίνεις πως ο κάθε άνθρωπος ακολουθεί τον δρόμο που έχει επιλέξει και κάνει τις επιλογές του και όσο δύσκολο και αν είναι για τους άλλους να το καταλάβουν, είναι όμως η αλήθεια.

Η αλήθεια του Υδροχόου που γίνεται πιο έντονη για εσένα, είναι πως ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει τις δικές του επιλογές και τις δικές του κινήσεις για τις οποίες τελικά ο μόνος που φέρει την ευθύνη είναι ο ίδιος.

Ένα άλλο μήνυμα που «πιάνεις» αυτές τις ημέρες αναδεικνύει την πιο "ανθρώπινη" σου πλευρά αφού – χωρίς να βάζεις σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό σου- έχεις όρεξη και την απαραίτητη ενέργεια να προσφέρεις την βοήθεια σου σε όποιον την έχει ανάγκη και το κάνεις με όλη σου την καρδιά.

Ο Ήλιος είναι πιο λαμπερός όταν σκεφτόμαστε το σύνολο και όχι μόνο τον εαυτό μας, όταν σκεφτόμαστε συλλογικά και όχι μόνο το άτομο μας, όταν δουλεύουμε όλοι μαζί για ένα πρότζεκτ που τελικά ξεχωρίζει και μπορούμε να μοιραστούμε με την ομάδα μας τη χαρά μας!

Αυτή είναι η ομορφιά του Υδροχόου το να αφήσουμε στην άκρη λιγάκι τον εγωιστή και νάρκισσο εαυτό μας και να σκεφτούμε λίγο με ποιούς τρόπους οι πράξεις μας επηρεάζουν τους άλλους είτε πρόκειται για την οικογένεια μας ή για τους αγαπημένους μας φίλους ή τον σύντροφο μας.

Τώρα νιώθεις να «χάνεις» λίγο τον εαυτό σου για χάρη του γενικότερου συνόλου χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως βάζεις στην άκρη τις προσωπικές σου ανάγκες και τον εαυτό σου. Απλά δείχνεις μεγάλο ενδιαφέρον και για τον συνάνθρωπο σου και θέλεις να του προσφέρεις την βοήθεια και την στήριξη σου. Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που εκφράζει τον στόχο και την αντικειμενικότητα και εσύ σκέφτεσαι τώρα για εσένα προσωπικά πως θέλεις να νιώσεις ελεύθερη να κάνεις τις επιλογές σου και για τους γύρω σου πως θέλεις να τους βοηθήσεις με όποιον τρόπο μπορείς. Σε κάθε περίπτωση κάνεις αυτό που νιώθεις!

Επιμέλεια: Ε.Α.