Τι σε περιμένει τον φετινό εκρηκτικό Μάρτιο;

01.03.2015
Η μαχητική δυναμική του πλανήτη της σεξουαλικότητας και της προβολής του εγώ μας προς τα έξω συνδέεται αυτή την περίοδο με την επαναστατική φύση του πλανήτη του πνεύματος, σε ένα συνδυασμό που θα προκαλέσει.

Η συνάντηση του Άρη με τον Ουρανό στον Κριό αποκαλύπτει μια επιτάχυνση των εξελίξεων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Ο Ουρανός θεωρείται η ανώτερη οκτάβα του Ερμή. Συμβολίζει το πνεύμα, που ψάχνει για την αλήθεια, για την πραγματική αιτία των πραγμάτων και το μηχανισμό λειτουργίας τους. Η στενή προσέγγιση του Άρη σε αυτόν θα επηρεάσει τον τρόπο σκέψης πολλών ανθρώπων, ενισχύοντας το δυναμισμό τους, τόσο με καταστροφικά όσο και με εποικοδομητικά αποτελέσματα. Μια εκδοχή του φαινομένου αφορά την αντίδραση στο κατεστημένο και τη συνειδητοποίηση των συνεπειών της πτώχευσης που έχει προκαλέσει ο Ουρανός από τον Κριό. Η σύνοδός του τελευταίου με τον Άρη, επειδή συμπίπτει με τη δυσαρμονία του Πλούτωνα και την επικουρία της Αφροδίτης (επίσης στον Κριό), σε πολλές περιπτώσεις θα έχει διπλό δυσαρμονικό αντίκτυπο. Έτσι, λοιπόν, θα έχουμε αιφνιδιαστικά περιστατικά και εκρηκτικά αποτελέσματα, εκδηλώσεις αναρχίας, ατυχήματα και παράλογη συμπεριφορά. Ο Άρης, που συμβολίζει τη Φωτιά, και ο Ουρανός, που συμβολίζει το εύφλεκτο υλικό, δίνουν την εικόνα μιας κατάστασης που βράζει.

Και μολονότι η πρωτοποριακή φύση του Ουρανού θα ενισχυθεί από το δυναμισμό του Άρη, η δυσαρμονική πλευρά της όψης θα δώσει έμφαση στη νευρικότητα
και στις ασυλλόγιστες ενέργειες. Η τάση αυτή μπορεί να πάρει έκταση, οδηγώντας σε ανοιχτή ρήξη κάποια κράτη, ενώ σε κοινωνικό επίπεδο θα παρατηρηθεί αύξηση της εγκληματικότητας και έντονες διαμαρτυρίες. Αυτή η όψη πρόκειται να επηρεάσει τα συμφέροντα πολλών.

Επίσης, θα συνδεθεί με την έξαρση των ψυχικών ασθενειών, ενώ με τη συμμετοχή της Αφροδίτης, πολλές αισθηματικές σχέσεις θα επηρεαστούν. Στο σύνολό της η συνιστάμενη των όψεων αυτόν το μήνα, με επίκεντρο αυτή Άρη - Ουρανού, δείχνει ότι θα υπάρξουν πολλές παράπλευρες απώλειες.

Παράθυρο στο μέλλον
Ο Μάρτιος του 2015 είναι ένας μήνας εκρηκτικός. Ο Άρης από τον Κριό συναντιέται με τον Ουρανό, και η δυσαρμονική συμμετοχή του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω δείχνει πολλαπλές δυσκολίες στην καθημερινή ζωή και την ανοιχτή σύγκρουση του συστήματος με κάποιες κοινωνίες ή και μεμονωμένες ομάδες.

Από την αναμέτρηση κανείς δεν θα βγει κερδισμένος, και οι πλανητικές όψεις υποδεικνύουν αμοιβαίες απώλειες. Πιο κρίσιμα κάνει τα πράγματα η ηλιακή έκλειψη στις 20 Μαρτίου. Οι μεταβολές θα είναι αισθητές, ενώ τα γεγονότα, κοινωνικά και πολιτικά, αρκετά στον αριθμό, θα απασχολήσουν την κοινή γνώμη.

Δεν θα λείψουν βέβαια και οι θετικές όψεις αυτή την περίοδο, που θα βοηθήσουν την κατάσταση. Έντονη ωστόσο θα είναι και η επιρροή του παρατεταμένου τετραγώνου του Κρόνου από τον Τοξότη με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς. Η όψη αυτή δείχνει την κρίση των ιδεολογιών και διαμάχες και πολέμους εξαιτίας του θρησκευτικού φανατισμού. Η επιρροή της συνόδου Άρη - Ουρανού στον Κριό, πάλι, παραπέμπει σε τρομοκρατικές ενέργειες και στην αύξηση της εγκληματικότητας, σε πολιτικές μηχανορραφίες και επεισόδια.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα πλήξει, ενώ οι συγκυρίες θα βοηθήσουν, έστω και μέσα από τα χαρακώματα, να επιχειρήσουμε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μας. Φάρμακο για όλους μας οι καλές σχέσεις με τον εαυτό μας και η αποστασιοποίηση από οτιδήποτε μας φθείρει. Γενικά, ο φετινός Μάρτιος είναι ένα κινηματογραφικό τρέιλερ για το τι θα συμβεί όχι μόνο στην πορεία της χρονιάς αλλά και στην επόμενη τριετία, μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

ΦΩΤΙΑ

Κριός: Ανάγκη για αυτοέλεγχο: Η σύνοδος του Άρη και του Ουρανού στον Κριό θα επηρεάσει πολύ τα συμφέροντα και τα άμεσα ενδιαφέροντά σας, ενώ είναι πιθανό να σας προβληματίσει όσον αφορά την προσωπική σας ασφάλεια. Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να έχετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας! Απο- φύγετε τις διαμάχες, γενικά, και προτιμήστε τη συνθηκολόγηση από τον ανοιχτό πόλεμο. Κρίσεις, ατυχήματα και χωρισμοί είναι πιθανό να προκύψουν αυτή την περίοδο. Τυχόν έκτακτα προβλήματα υγείας πρέπει να αντιμετωπιστούν με σύνεση, οι ριψοκίνδυνες κινήσεις να αποφευχθούν, και η υπερβολή στη συμπεριφορά σας να περιοριστεί. Προσέξτε το τελευταίο δεκαήμερο το παρασκήνιο, σε δουλειά και όχι μόνο.

Λέων: Ένας εναντίον όλων : Το φαινόμενο του μήνα πιθανόν να σας οδηγήσει σε παράτολμες αποφάσεις και ενέργειες προκειμένου να πετύχετε ένα στόχο σας. Παράλληλα τονίζει την οξυδέρκειά σας, και αυτό μπορεί να σας φέρει σε αντίθεση με το περιβάλλον σας. Θα αγωνιστείτε ενάντια στο κατεστημένο, όχι χωρίς συνέπειες. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την επιτυχία στην ευόδωση των στόχων σας, η αλήθεια όμως είναι ότι θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες. Έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα για να μη γίνετε το εξιλαστήριο θύμα τρίτων, και για να αποφύγετε τα μπλεξίματα με το νόμο και την ταλαιπωρία, ελιχθείτε στις διεκδικήσεις σας. Τέλος, ελέγχετε τις παρορμήσεις και την επιθετικότητα, στην οποία μπορεί να σας οδηγήσουν τα γεγονότα. Ο θυμός τυφλώνει.

Τοξότης: Κινηθείτε έξυπνα: Άρης και Ουρανός σε σύνοδο προμηνύουν προβληματισμό. Σίγουρα θα γίνουν αιτία να σας απασχολήσει μια επιχειρηματική σας υπόθεση ή μια φρέσκια ερωτική ιστορία, σε περίπτωση που σκοπεύετε να χαρίσετε σε κάποιον την καρδιά σας. Και στις δυο εκδοχές αναμένεται ένταση, χαρά, αλλά και κίνδυνος. Γενικά, κρατήστε χαμηλά τους τόνους όταν συνομιλείτε ή συνεργάζεστε με ευέξαπτους ανθρώπους, και προσπαθήστε να δείξετε ανοχή. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα παρατηρηθεί ρευστότητα στις σχέσεις σας και επιθετική συμπεριφορά εκ μέρους κάποιων. Διαχειριστείτε την κατάσταση έξυπνα και διαλλακτικά. Αποφύγετε ευέλικτα να κάνετε οτιδήποτε δεν θέλετε, και μην πιέζετε τους δικούς σας.

ΓΗ

Ταύρος: Αλλαγή πλεύσης, απαραίτητα: Τα γεγονότα θα επηρεάσουν πολύ τη διάθεσή σας αυτή την περίοδο, ανατρέποντας συχνά την ψυχική σας ισορροπία. Ελέγχετε το οτιδήποτε διαδραματίζεται στο παρασκήνιο της ζωής σας. Φήμες και ειδήσεις θα καλλιεργήσουν την ανησυχία και την ανασφάλεια μέσα σας, ενώ τα έντονα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα μπορεί να εκδηλωθούν με πολλούς τρόπους. Η σύνοδος Άρη - Ουρανού θα τονίσει στη δική σας περίπτωση το άγχος και την γκρίνια από το περιβάλλον σας, και θα φέρει στην επιφάνεια ψυχοσωματικές ενοχλήσεις. Δύσκολα θα διοχετεύσετε το δυναμισμό σας επιτυχημένα αυτή την περίοδο. Ό,τι κι αν γίνεται, μην επιμένετε σε αποδεδειγμένα λανθασμένα εγχειρήματα και τακτικές.

Παρθένος: Με ευελιξία και προσοχή : Οτιδήποτε αφορά την υλική και τη συναισθηματική σας ασφάλεια τίθεται επί τάπητος αυτόν το μήνα. Κάποια γεγονότα θα δοκιμάσουν τις ψυχολογικές αντοχές σας, τα αποθέματα της ενέργειάς σας είναι πιθανό να εξαντληθούν, και γενικά η πρόνοια και η προσοχή είναι απαραίτητα στοιχεία στη συμπεριφορά σας. Δώστε μεγάλη έμφαση στη διαχείριση των χρημάτων σας και των καταστάσεων στα αισθηματικά σας, και ελέγχετε τις ερωτικές παρορμήσεις και τις επιλογές σας αυτή την εποχή. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να περιορίσετε το δογματισμό αλλά και το πείσμα σας, και να δείξετε περισσότερη ευελιξία απέναντι στις υποθέσεις που χρειάζεται να διεκπεραιώσετε.

Αιγόκερως: Αισθήματα και χρήματα στο επίκεντρο: Το φαινόμενο του μήνα θα επηρεάσει το στενό περιβάλλον σας, ίσως προκαλώντας επεισόδια στον οικογενειακό χώρο. Από την άλλη πιθανόν να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εργασία και την υγεία πολλών από εσάς. Προσπαθήστε να είστε συνεπείς απέναντι στις οικογενειακές σας υποχρεώσεις και να διεκδικείτε με τακτ. Μην αγνοείτε τυχόν προβλήματα ηλικιωμένων ατόμων, δικών σας ανθρώπων, ή τις ανάγκες των παιδιών σας, αν έχετε. Επίσης, αποφύγετε τις αγοραπωλησίες ακίνητης περιούσιας και ελέγχετε τη συμπεριφορά σας, στο σπίτι και όχι μόνο. Ένας σκοπός, ένα άτομο ή ένα μεγάλο πάθος θα σημαδέψει αρκετούς από εσάς. Διαχειριστείτε προσεκτικά αισθήματα και χρήματα.

ΑΕΡΑΣ

Δίδυμοι: Κινηθείτε πρακτικά: Το φαινόμενο του Μαρτίου σάς αναγκάζει να παλέψετε πολύ για την πραγματοποίηση των φιλοδοξιών σας, αλλά πρόκειται να γίνει και αιτία να απομονωθείτε από το άμεσο περιβάλλον σας. Βάλτε χαλινάρι στις επιθυμίες σας και δώστε προτεραιότητα στις βασικές ανάγκες σας. Κατά τα άλλα, ίσως είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τους πολυσύχναστους χώρους και τις παρέες που θα μπορούσαν να σας βλάψουν, αν νιώθετε συναισθηματικά ευάλωτοι. Προσοχή θέλει και στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών σας. Μη χάνεστε στα «πιστεύω» σας, αγνοώντας την κοινή λογική και τις ανάγκες όσων ζουν κοντά σας. Τέλος, κρατήστε αποστάσεις από τους δύστροπους ανθρώπους, είτε στο στενό περιβάλλον σας είτε στο επαγγελματικό.

Ζυγός: Ο έρωτας στο στόχαστρο!: Η σύνοδος μεταξύ του Άρη και του Ουρανού αυτή την περίοδο θα προκαλέσει αναταράξεις στην αισθηματική σας ζωή. Εξαιτίας της τα περιστατικά που θα βιώσετε θα είναι πολλά και σε κάποιες περιπτώσεις επεισοδιακά. Επιστρατεύστε τις ασφαλιστικές σας δικλίδες και αποφύγετε κάθε είδους αναμέτρηση με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας. Γενικά, προσέχετε τι λέτε, τι κάνετε και τι υπογράφετε. Κατά τα άλλα, αποφύγετε τις μεγαλόστομες δηλώσεις, που θα μπορούσαν να καταλήξουν εις βάρος σας, και μη στηρίζεστε σε υποσχέσεις τρίτων, όσο αρεστοί κι αν σας είναι. Τέλος, προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε από τις φιλοδοξίες σας και τη ματαιοδοξία.

Υδροχόος:Εμπιστευτείτε τη λογική : Την περίοδο αυτή, ο όψη που σχηματίζουν ο Άρης και ο Ουρανός θα επηρεάσει τη σκέψη, τις κινήσεις και την έκφρασή σας. Η επιρροή της θα είναι επεισοδιακή, και θα πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας. Η έντονη δραστηριότητα γύρω σας θα σας εκνευρίσει, ενώ το περιβάλλον σας θα σας επηρεάσει αρκετά άμεσα. Ωστόσο μέσω της ισχυρής πειθούς σας θα βρείτε τρόπο να συμφωνείτε παρά να διαφωνείτε με τους γύρω σας, και αν δεν είναι εύκολο το πρώτο, αποφύγετε τις συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Σε πιθανές συμφωνίες, τα πράγματα θα μπορούσαν να ανατραπούν εύκολα. Εμπιστευτείτε την αντίληψη και το μυαλό σας. Επίσης, αποφύγετε τη δραματοποίηση στο οικογενειακό περιβάλλον.

ΝΕΡΟ

Καρκίνος: Εστιάστε στο καλό : Το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης θα τονιστεί μέσα σας με αφορμή το φαινόμενο του Μαρτίου, και θα γίνει ο κύριος σκοπός της δράσης σας. Θα δυσκολευτείτε αυτή την εποχή, αλλά είναι στο χέρι σας να διακριθείτε στο κοινωνικό περιβάλλον σας. Υπερασπιστείτε την κοινωνική σας θέση και μην επιτρέψετε σε διερχόμενους κινδύνους να την προσβάλουν ή να την αλλάξουν. Ακόμα, μην υποτιμάτε τη δύναμη των αντιπάλων σας και μην έρχεστε σε ανοιχτή αντιπαράθεση μαζί τους. Κατά τα άλλα, αποδεχτείτε τι συμβαίνει γύρω σας χωρίς να ασκείτε κριτική ή να γκρινιάζετε, αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα. Προσοχή στη δουλειά και στις κοινωνικές σχέσεις σας!

Σκορπιός: Φροντίστε για εσάς : Το φαινόμενο του μήνα σάς υποχρεώνει να προσέξετε περισσότερο σε ό,τι αφορά την υγεία και την εργασία σας. Μην καταπιάνεστε με ριψοκίνδυνα εγχειρήματα και μην κάνετε νέα ξεκινήματα στη δουλειά σας, αν δεν είστε πολύ καλά οργανωμένοι. Επίσης, μην αφήνετε άτομα που δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη σας να παρεμβαίνουν στη ζωή σας ή να διαχειρίζονται χρήματά σας. Κάποιοι δικοί σας άνθρωποι θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη ζωή σας αυτή την περίοδο, ενώ η επιρροή τους θα σας οδηγήσει σε αλλαγές ή αιφνίδιες αποφάσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε νεωτερισμούς ή στη λύτρωση από ψυχοφθόρες εξαρτήσεις. Γενικά μεριμνήστε άμεσα για έκτακτα προβλήματα υγείας και αποφύγετε τις ασύμφορες καταστάσεις.

Ιχθύες: Την τσέπη και τα μάτια σας! : Τα οικονομικά σας συμφέροντα πρόκειται να επηρεαστούν εξαιρετικά από τη σύνοδο Άρη - Ουρανού. Μην κάνετε περιττά έξοδα και προσέχετε πολύ, για να μην πέσετε θύμα κλοπής ή οικονομικής εκμετάλλευσης. Επίσης, αποφύγετε τις αγορές που θα μπορούσαν να σας επιβαρύνουν μακροπρόθεσμα. Κατά τα άλλα, ελέγχετε τις εξαρτήσεις και τις κάθε είδους προκλήσεις και προσκλήσεις, οι οποίες εκτός από τη φθορά της ψυχής θα φέρουν την κατανάλωση χρημάτων. Διαφυλάξτε και την αισθηματική σας ζωή. Μην περιμένετε τώρα να ζήσετε κάτι δυνατό ερωτικά, διότι ακόμα και αν συμβεί, θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Τέλος, προσέξτε πώς εκφράζεστε, και αποφύγετε την εριστική συμπεριφορά.

Από τον Κώστα Λεφάκη

Πηγή: Astra& Orama