Πώς να γοητεύσεις έναν Παρθένο και τι να του μαγειρέψεις!

17.09.2015
Το φθινόπωρο ξεκίνησε την πορεία του, ο Σεπτέμβρης μας χτύπησε την πόρτα και το έκτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου έχει ήδη ξεπροβάλλει στον ορίζοντα. Ναι, η Παρθένος είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια. Αν και πανέξυπνη και λάτρης της τάξης, που πιστεύει με πάθος στη γραμμική εξέλιξη των πραγμάτων, άλλο τόσο είναι επικριτική, λεπτολόγος και τυπολάτρης.

Έχει μια υπόγεια γοητεία και πολλές φορές λάμπει μέσα από έναν μοναδικό συνδυασμό ευφυΐας και εξαιρετικού χιούμορ. Δοτική, ντροπαλή, αληθινή, ήρεμη, απαλή σαν ένα κασκόλ από κασμήρι-η Παρθένος είναι από τα πιο κατάλληλα ζώδια για μακρόχρονες σχέσεις, ίσως η πιο κατάλληλη για σύντροφος απ’ όλο το ζωδιακό στερέωμα.

Όσο κι αν σας πρήξει με τη γκρίνια της, όσο ψυχαναγκαστική κι αν γίνει, η Παρθένος θα είναι πάντα δίπλα σας με ένα πιάτο ζεστή, πεντανόστιμη κοτόσουπα και μασάζ επαγγελματικού επιπέδου με Vick’sτην ώρα του πόνου σας!

Επικοινωνιακοί, ευπροσάρμοστοι, εύστροφοι, εξυπηρετικοί αλλά και πολύ πρακτικοί, οι Παρθένοι είναι ζώδια της πράξης και της γείωσης, όσο κι αν τους αρέσει η θεωρία κι όσο κι αν λατρεύουν την παρατήρηση και την εποικοδομητική κριτική. Κατεξοχήν παιδιά του άστατου και σούπερ επικοινωνιακού φτερωτού Ερμή, διαπρέπουν στον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ άλλοι τόσοι είναι καλλιτέχνες αφού είναι τόσο ευαίσθητοι και διαισθητικοί.

Σε κάθε επάγγελμα διακρίνονται για την αφοσίωση και την εργατικότητά τους-γίνονται δε λαμπροί επιστήμονες και γιατροί. Νοσοκόμες, θεραπευτές και θεραπεύτριες κάθε είδους, μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς, οικολόγοι, κτηνίατροι-σ’ αυτά τα επαγγέλματα πραγματικά κυριαρχούν!

Στις σχέσεις τους είναι πολύ ευγενείς, στοργικοί, γεμάτοι φροντίδα και αγάπη για τον/τη σύντροφό τους, λάτρεις της οικογένειας και ένθερμοι υποστηρικτές της υγιεινής ζωής και της οικολογίας. Αγαπούν να προσφέρουν. Οι Παρθένοι πιστεύουν βαθιά στο κοινωνικό σύνολο και στην εξέλιξη του ανθρώπου και είναι ουσιαστικά ανθρωπιστές-πολύ περισσότερο από τους κατεξοχήν ουμανιστές Υδροχόους που τους είναι μεν ευκολότερο να εμπνεύσουν τα πλήθη αλλά πιο δύσκολα δεσμεύονται στο να προσφέρουν εμπράκτως στην κοινωνία. Οι Παρθένοι έχουν μάθει να αγαπούν τον συνάνθρωπο και να το δείχνουν με τον πιο «γειωμένο» και έμπρακτο τρόπο: την υπηρεσία.

Στα μείον τους συγκαταλέγονται η αναβλητικότητα, η υπερανάλυση, η γκρίνια και το κουτσομπολιό, η τελειομανία, η υποτέλεια και η καχυποψία.

Από τα θετικά τους σημεία ξεχωρίζουν η ευγένεια, το χιούμορ, η διακριτικότητα, η εξυπνάδα, η δοτικότητα, ο ρεαλισμός, η αφοσίωση και η τρυφερότητα.

Ας μην ξεχνάμε πως η γνωστότερη και λαμπρότερη εκπρόσωπος του ζωδίου της Παρθένου, που αφιέρωσε τη ζωή της στους συνανθρώπους της και προσφέροντας τόσα πολλά στην ανθρωπότητα, δεν είναι άλλη –φυσικά- από τη μητέρα Τερέζα.

Αν και τους λείπει το υπόγειο πάθος ενός Σκορπιού, η γενναιοδωρία του Λέοντα, η τσαχπινιά του Καρκίνου ή ο δυναμισμός ενός Κριού, οι άντρες Παρθένοι, ως πολύ ήρεμοι και εγκεφαλικοί εραστές, είναι από τους πιο γοητευτικούς του ζωδιακού, ενώ είναι και αρκετά άστατοι-σε πολλές περιπτώσεις δε μπορεί να γίνουν πολύ ομιλητικοί και λίγο…kinkyστο σεξ(κεκλεισμένων των θυρών φυσικά και αν βρουν τον/την κατάλληλο παρτενέρ)! Τους αρέσουν οι έξυπνες (ή μάλλον οι brilliant) γυναίκες. Προσέξτε! Θα «πέσουν» πιο εύκολα από το χιούμορ και την ευφράδειά σας, παρά από το μίνι που θα φορέσετε.

Μην ξεχνάτε πως ο intellectual και σούπερ γοητευτικός Richard Gereείναι Παρθένος, ο δε ένας και μοναδικός 007, ο gentleman Sean Connery ,επίσης!

Οι Παρθένοι μοιάζουν πολύ με το μήνα Σεπτέμβριο, που είναι παραδοσιακά και ο μήνας του ζωδίου τους: Γλυκός, εναργής, απαλός, με χρώματα μεστά και βαθιά, με δροσερό αέρα, πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, με πλούσια δώρα από τη μάνα Γη (σταφύλια, μούστος, κρασί, καλαμπόκι), το φθινόπωρο γιορτάζουμε την περίοδο του θερισμού, όταν το χώμα πλούσιο και ώριμο προσφέρει τους καρπούς του στον άνθρωπο.

Τι θα αγαπούσε ένας ή μια Παρθένος; Λάτρης της υγιεινής διατροφής, θέλουν γεύσεις απαλές, φρέσκιες με πολλά φρούτα και λαχανικά και φυσικά οτιδήποτε περιέχει τους καρπούς της Γης, τα δημητριακά.

Για τους Παρθένους, έχουμε ένα υγιεινό και θρεπτικό ψωμί για κολατσιό,τώρα που αρχίζει ξανά το σχολείο τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους!

Ψωμί με μύρτιλλα (Bluberries)

Υλικά

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα ξυνόγαλο

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι Ιμαλαίων

125γρ φρέσκα μύρτιλλά (blueberries)

1 κ.γλ.σόδα

1 κ.γλ.baking powder

Μισή κούπα καρύδια ή φυστίκια ψιλοκομμένα

Σημείωση: Η κούπα αντιστοιχεί σε 250ml και 250gr υγρού και στεγνού υλικού αντίστοιχα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά όλα μαζί, προσθέτουμε το ξυνόγαλα, τα καρύδια ή φιστίκια και στο τέλος τα μύρτιλλα.

Ζυμώνουμε ελαφρά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο υγρό ακόμη (ξυνόγαλο) ή λίγο αλεύρι. Το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 15 λεπτά.

Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 -180C, για 35-40 λεπτά. Καλό είναι να μην ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου, για να μην μας ξεφουσκώσει το ψωμί.

Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το καταναλώνουμε μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες.

"Η Ειρήνη ξεκινάει από ένα χαμόγελο”.

Μητέρα Τερέζα 26/8/1910

Από την Madame Tina
a.k.a. Χριστίνα Θεοχάρη και το blog Food Spells