Πώς σε επηρεάζει η υπερπανσελήνος του Σεπτεμβρίου;

28.09.2015
Η δύναμη, όταν συνδυάζεται με την ευαισθησία απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με την έκλειψη Σελήνης, οι προσαρμοστικές ενέργειες θα κρίνουν την επιτυχία. ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει επιστροφή, δεν μας επιτρέπεται να παραμείνουμε ίδιοι. Η ακινησία γίνεται βάλτος και μας πνίγει.

Η ολική έκλειψη Σελήνης θα είναι ορατή στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, στην Ευρώπη και τη Δυτική Ασία, όπως και σε κομμάτια της Αφρικής. Στην Αθήνα η έκλειψη, που θα διαρκέσει 3 ώρες και 20 λεπτά, θα είναι ορατή σε όλες τις φάσεις της. Να θυμίσω ότι μια ολική έκλειψη Σελήνης μερικές φορές ονομάζεται Αιμάτινη Σελήνη, καθώς το φεγγάρι γίνεται κόκκινο.

Αυτή η Πανσέληνος είναι ταυτόχρονα έκλειψη Σελήνης και σούπερ Σελήνη. Σούπερ Σελήνη έχουμε όταν το φεγγάρι φτάνει στο πιο κοντινό σημείο σε σχέση με τη Γη (στο λεγόμενο περίγειο), και αισθανόμαστε την επιρροή του πιο έντονα. Μέσω της επιρροής της Σελήνης, η οποία σχετίζεται με το σώμα και τα συναισθήματα, η ευαισθησία οξύνεται και γίνεται υπερευαισθησία, και τα αισθήματα μεγεθύνονται σε βαθμό που δεν υπάρχει ικανοποίηση.

Στη διάρκεια μιας έκλειψης «βιώνουμε» τη Σελήνη απευθείας – το φως της δεν είναι αντανάκλαση του Ήλιου, αλλά φωτίζει άμεσα τη βαθύτερη συναισθηματική μας υπόσταση. Η Σελήνη στον Κριό είναι ειλικρινής, ευθεία, αδιάφορη συναισθηματικά αλλά ενθουσιώδης, προσανατολισμένη στη δράση, πιεστική, ανυπόμονη, χάνει εύκολα το ενδιαφέρον της, ενδιαφέρεται για το νέο, το ανεξερεύνητο, απεχθάνεται τη ρουτίνα, αναζητάει νέες προκλήσεις. Νομίζει ότι έχει όλες τις απαντήσεις. Ανήσυχη, ανταγωνιστική, δυναμική.

Απέναντι στην Σελήνη, ο Ήλιος στον Ζυγό βάζει φρένο στην ορμητικότητα της Σελήνης στον Κριό: Δεν μπορείς να πετάς μια αλήθεια στο πρόσωπο του οποιουδήποτε. Η μόνη πραγματική αλήθεια είναι η αλήθεια που ανακαλύπτει ο καθένας μόνος του. Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι αγαπάνε τον εαυτό τους όταν βλέπουν στα μάτια κάποιου που «μετράει» πραγματικά για αυτούς να καθρεφτίζεται μια εικόνα αγάπης για το πρόσωπό τους.

Ο Ιρβιν Γιάλομ στο βιβλίο του «Η μάνα και το νόημα της ζωής» διηγείται την ιστορία μιας θεραπευόμενής του που συμπίπτει απόλυτα με το νόημα αυτής της δυναμικής έκλειψης στον Κριό: «Στην εφηβεία της η κοπέλα αυτή είχε παγιδευτεί σε μια μακριά και πικρή διαμάχη με τον μονίμως αρνητικό πατέρα της. Όταν έφυγε για πρώτη φορά από το σπίτι, την πήγε εκείνος με το αυτοκίνητό του στο κολέγιο και της κατέστρεψε όλη τη διαδρομή με το γνωστό του τρόπο, γκρινιάζοντας συνέχεια για το άσχημο και γεμάτο σκουπίδια ρυάκι που κυλούσε πλάι στο δρόμο. Εκείνη αντίθετα έβλεπε ένα όμορφο, γραφικό, αμόλυντο ποταμάκι. Πολλά χρόνια αργότερα, μετά το θάνατο του πατέρα της, έτυχε να ξανακάνει τη διαδρομή μόνη της, και τότε παρατήρησε ότι υπήρχαν δύο ρυάκια, ένα από την κάθε πλευρά του δρόμου. “Αυτή τη φορά οδηγούσα εγώ”, είπε θλιμμένα, “και το ρυάκι που έβλεπα από το παράθυρο του οδηγού ήταν ακριβώς όπως το είχε περιγράψει ο πατέρας μου, άσχημο και μολυσμένο”».

Κάποιοι βλέπουμε από την πλευρά του πατέρα, άλλοι από την πλευρά της κόρης. Μερικές φορές πρέπει να αφήσουμε το δικό μας παράθυρο για να κοιτάξουμε από το παράθυρο κάποιου άλλου. Να βάλουμε στην άκρη τις προσωπικές απόψεις, ιδέες, πεποιθήσεις και να ακούσουμε τον άλλο.

Αυτή η Πανσέληνος - Έκλειψη στον Κριό κάνει σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στον Κριό και τριγωνίζει τον Κρόνο στον Τοξότη: Χρειάζεται να βρούμε εποικοδομητικούς τρόπους για να διοχετεύσουμε τη σύγχυση και το θυμό. Μην ξεχνάς το μαχητή μέσα σου, που ίσως κρύβεται πίσω από φόβους και ανασφάλειες. Ο Άρης, ο κυβερνήτης του Κριού, βρίσκεται στην Παρθένο και τετραγωνίζει τον Κρόνο –δηλώνοντας το φόβο να διεκδικήσουμε, δοκιμασίες και αντιξοότητες, αλλά και αντοχή και υπομονή– και κάνει αντίθεση με τον Ποσειδώνα – επιθετικότητα, χειραγώγηση, ψευδαίσθηση παντοδυναμίας, θύματα των περιστάσεων, ρομαντισμός, ανέφικτοι έρωτες. Δηλαδή;

ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει επιστροφή, δεν μας επιτρέπεται να παραμείνουμε ίδιοι. Η ακινησία γίνεται βάλτος και μας πνίγει. Μια ολόκληρη εποχή τελειώνει και μια καινούργια πραγματικότητα αναδύεται, έστω κι αν είναι συγκεχυμένη, ρευστή, απροσδιόριστη. Αυτή τη μετάβαση χρειάζεται να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Καθένας με τον τρόπο του, με το δικό του επίπεδο γνώσης και συνειδητότητας, αλλά και όλοι μαζί. Όσο μεγαλύτερη κατανόηση δείχνουμε ο ένας προς τον άλλο και όσο περισσότερο αλληλοστηριζόμαστε τόσο ευκολότερη και γρηγορότερη θα είναι η μετάβαση προς το καινούργιο.

Το μήνυμα της Έκλειψης Σελήνης στον Κριό διαυγές: Να είμαστε δυνατοί. Πολύ δυνατοί. Όχι όμως πάρα πολύ δυνατοί, για να μπορούμε να λυγίζουμε όταν ο άνεμος δυναμώνει. Μην αφήσεις ό,τι δεν μπορείς να κάνεις να επηρεάσει ό,τι μπορείς να καταφέρεις.

Ποιούς επηρεάζει η έκλειψη Σελήνης;

Τα παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) και κυρίως τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, μεταξύ 2 και 8 μοιρών

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου:

Κριός:

Αυτή η υπερπανσέληνος σε κάνει να θέλεις να πεις όλα όσα έχεις στο μυαλό σου. Αλλά αντί να πεις στους γύρω σου πως πρέπει να δράσουν με βάση την κοινή λογική θα πρέπει να το κάνεις μόνη σου αυτό το διάστημα. Μην ξεχνάς πως οι λέξεις έχουν δύναμη και καλό είναι να τις χρησιμοποιήσεις σωστά.

Ταύρος:

Αυτή η ολική έκλειψη Σελήνης στον οίκο σου που σχετίζεται με την πνευματικότητα σε αφήνει ελεύθερη να πας οπουδήποτε θέλει να σε πάει η φαντασία σου αρκεί μόνο να εξακολουθείς να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου. Αν και οι ευθύνες που έχεις είναι αρκετές και δεν αποκλείεται να σε «βαραίνουν»αλλά φυσικά κανείς δεν μπορεί να σου απαγορέψει να ταξιδέψεις σε μέρη μακρινά με την φαντασία σου. Αν όμως κάπου το... " χάσεις" να είσαι σίγουρη πως όλοι θα σε παρακολουθούν από κοντά. Μην πτοηθείς και ταξίδεψε ελεύθερα χωρίς να έχεις ανησυχίες, εξάλλου μην ξεχνάς είσαι Ταύρος αποκλείεται να παρασυρθείς πολύ.

Δίδυμοι:

Το να κυνηγήσεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου είναι αυτό που νιώθεις πως πρέπει να κάνεις τώρα με την υπερπανσέληνο να επηρεάζει τις ελπίδες και τις επιθυμίες σου. Πρόσεξε όμως γιατί το να ακολουθήσεις την παρόρμηση δεν αποκλείεται να έχει επιπτώσεις και στην πραγματικότητα σου. Το να προσπαθήσεις να πετύχεις μια προθεσμία που έχεις τώρα είναι αρκετά πιο σημαντικό από τα έχεις διαρκώς το στο μυαλό σου το όνειρο! Σκέψου απλά πως αν προσπαθείς για το καλύτερο εδώ και τώρα έχοντας πάντα στο μυαλό σου αυτά που θέλεις να κάνεις τότε όλα θα πάνε καλά.

Καρκίνος:

Αυτό το διάστημα φαίνεται πως ζητάς διακαώς και με κάθε τρόπο οι φίλοι και η οικογένεια σου να σου αναγνωρίσουν τα όσα έχεις πετύχει στη ζωή σου. Το δύσκολο κομμάτι είναι πως δεν θέλεις να συμβιβαστείς και η συνηθισμένη συγκαταβατική σου φύση δεν υπάρχει πουθενά αυτές τις ημέρες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλεις να εκφράσεις τα συναισθήματα σου αρκεί και μόνο να έχεις συγκεντρωμένη τη σκέψη σου όταν πρόκειται να μοιραστείς με τους γύρω σου τα όσα σκέφτεσαι!

Λέων:

Αυτή η σημαντική ολική έκλειψη Σελήνης επηρεάζει τον οίκο σου που σχετίζεται με τις μεγάλες ιδέες και σε ξυπνάει από τα όνειρα σου και το όραμα σου που σχετίζεται με το που ακριβώς θέλει να πας και τι θέλεις να κάνεις φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Το να βρεις χαρά και ευχαρίστηση στις φαντασιώσεις σου είναι σίγουρα κάτι που μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα , το δύσκολο είναι όμως πως πρέπει να βρεις όλες αυτές τις λεπτομέρειες που έχουν μεγάλη σημασία για να καταφέρεις να κάνεις πράξη τα όσα ονειρεύεσαι!

Παρθένος:

Μπορεί να βρεις πως έχεις παγιδευτεί σε ένα συναισθηματικό … μελόδραμα ακόμη και αν δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό για να μην το σκέφτεσαι. Η Έκλειψη Σελήνης στον Κριό σε κάνει να … ξεχνάς πως είσαι κουλ και χαλαρή και σε συνδυασμό με την έκρηξη αδρεναλίνης που νιώθεις αυτές τις ημέρες το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι μείνεις απλά στάσιμη. Πολλές φορές χρειάζεται να ταρακουνήσεις λιγάκι τις καταστάσεις για να καταφέρεις να «καθαρίσεις» την ατμόσφαιρα!

Ζυγός:

Η Έκλειψη Σελήνης στον Κριό φέρνει στο επίκεντρο τις σχέσεις σου και σου κάνει την ζωή κάπως δύσκολη αφού αντιμετωπίζεις το θέμα πως δεν μπορείς να είσαι απόλυτα αντικειμενική όταν υποκειμενικά κριτήρια επηρεάζουν την σκέψη σου. Με άλλα λόγια πολλές φορές η επιθετική συμπεριφορά σου περνάει κάπως στο μυαλό σου και περιμένεις πως και οι γύρω σου θα έχουν την αντίδραση και πολλές φορές η κριτική που ασκείς πηγάζει από τον τρόπο που σκέφτεσαι εσύ και όχι από εκείνον που σκέφτονται οι άλλοι. Αντί λοιπόν κρίνεις πολλές φορές πολύ αυστηρά τους άλλους δεν έχεις παρά να αποδεχθείς τις πολλές και διαφορετικές πτυχές του δικού σου χαρακτήρα και να μην ξεχνάς πως η απόλυτη αγάπη δεν ισχύει μόνο για τους άλλους αλλά ξεκινάει από εμάς τους ίδιους.

Σκορπιός:

Ναι η δημιουργικότητα σου είναι στα ύψη και νιώθεις μια έκρηξη ενέργειας να σε κατακλύζει με αυτή την Έκλειψη Σελήνης στον Κριό να επηρεάζει τα εργασιακά σου. Δεν γίνεται να ευθύνεσαι εσύ για την καλοπέραση των γύρω σου και βασικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίσεις να είσαι εσύ η ίδια καλά πάνω απ’ όλα για να μπορείς να είσαι και πιο αποτελεσματική στη δουλειά σου. Ο στόχος των ημερών είναι χωρίς αμφιβολία να συγκεντρωθείς σε ένα σκοπό και να προσπαθήσεις να τον πετύχεις χωρίς να χάνεις το focus. Το να οργανώσεις σωστά τον χρόνο σου είναι σίγουρα η πιο μεγάλη πρόκληση για εσένα.

Τοξότης:

Η αυθόρμητη αυτή φάση των ημερών είναι συνήθως μια αιτία για να το ρίξεις έξω και δεν αποκλείεται να αντιδράσεις κάπως αν προσπαθήσει κάποιος να αντισταθεί στην διάθεση σου για διασκέδαση και εξόδους. Πρόσεξε όμως γιατί δεν αποκλείεται να παρασυρθείς από όλη αυτή την χαρά που νιώθεις και λάβεις υπόψη σου μόνο τα δικά σου «θέλω» και ξεχάσεις εκείνα του συντρόφου σου. Και να είσαι σίγουρη πως αν είστε και οι δυο ευχαριστημένοι όλα θα είναι πολύ καλύτερα.

Αιγόκερως:

Αντί να έχεις στο μυαλό σου μόνο τις φιλοδοξίες σου ρίξε το βάρος στην οικογένεια και το σπίτι που είναι ο τομέας που επηρεάζεται περισσότερο από το φαινόμενο των ημερών. Καλό θα ήταν να βρεις τις ισορροπίες ανάμεσα στο χρόνο που δίνεις στην δουλειά από τη μία και την οικογένεια από την άλλη. Ίσως συνειδητοποιήσεις πως ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσεις τις προτεραιότητες σου και να είσαι πιο χαρούμενη και ευτυχισμένη.

Υδροχόος:

Μπορεί να έχεις ένα γεμάτο πρόγραμμα αλλά ίσως τώρα είναι η ώρα να ξεχάσεις τα όσα είχες προγραμματίσει μιας και τώρα τα σχέδια σου δείχνουν αν είναι σχεδόν …αρχαία. Πλέον καταλαβαίνεις και εσύ η ίδια πως δεν πρέπει να μένεις σε παλιές υποθέσεις και πεποιθήσεις ή οτιδήποτε σε ρίχνει ψυχολογικά και έρχεται από το παρελθόν σου αφού οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και οι θετικές εξελίξεις στη ζωή σου είναι πολλές και σημαντικές, οπότε καλό είναι επικεντρωθείς σε αυτές.

Ιχθείς:

Τα οικονομικά σου είναι στο επίκεντρο των ημερών και εσύ συνειδητοποιείς πως η οικονομική σου κατάσταση συνδέεται άμεσα με την αυτοπεποίθηση σου. Το πορτοφόλι σου δεν γεμίζει όταν εσύ η ίδια δεν εκτιμάς τον εαυτό σου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνεις πλούσια από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορεί να εκνευρίζεσαι αρχικά αν βλέπεις πως οι γύρω έχουν αντίθετη άποψη με εσένα αλλά η αλήθεια είναι πως η πραγματικότητα μας προσφέρει πάντα μια δυνατότητα για να βελτιώσουμε τα πλάνα μας και να κατακτήσουμε νέους στόχους.

Από τον Γιώργο Πανόπουλο (fb/www.cosmictelegram.gr)

Πηγή: Astra& Orama

Επιμέλεια: Ε.Α.

.