Πώς σε επηρεάζει η Σύνοδος Άρη, Αφροδίτη και Δία στην Παρθένο;

01.10.2015
Ένας ακόμα μήνας που δοκιμάζει το ανθρώπινο γένος και που αναγκάζει σε ακόμα μια αλλαγή τακτικής για όσους έχουν ένα όραμα για το μέλλον, αγαπούν τη ζωή, δεν πτοούνται από το φόβο και έχουν συγκεκριμένους σκοπούς. Ο Κώστας Λεφάκης μας εξηγεί όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για την περίοδο αυτή.

Το φαινόμενο του μήνα είναι η τριπλή σύνοδος του Άρη, της Αφροδίτης και του Δία στην Παρθένο. Πέρα από τη θετική τους επιρροή, για κάποιες ομάδες ζωδίων ή εν μέρει για το παγκόσμιο γίγνεσθαι, οι σύνοδοι των πλανητών είναι πάντα ένας δύσκολος ή κακός οιωνός. Κατά πρώτον, σημαίνει ένα νέο κύκλο στην πορεία της εξέλιξης, της διαβίωσης και της παραγωγικότητας και κατά δεύτερον μια σειρά πιέσεων σε όσους πρέπει να αφυπνιστούν και να αλλάξουν τακτική για να επιβιώσουν σε δράση και εργασία.

Η καλή εκδοχή του φαινομένου είναι μόνον η σύντομη αρμονική όψη του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Το κακό όμως του φαινομένου είναι η τετράγωνη όψη με τον Κρόνο που έχει επιστρέψει στον Τοξότη και η αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Η τετράγωνη αυτή όψη σημαίνει εμπόδια και δυσκολίες στις πληρωμές, στην ανάπτυξη μιας δουλειάς, στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην ενίσχυση της τύχης ακόμα. Η αντίθεση με τον Ποσειδώνα είναι κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο. Και επειδή ο Δίας θα δώσει έμφαση στην επιρροή του Άρη, καταλήγουμε σε αύξηση δολοπλοκιών, κλοπών και συνομωσιών είτε άμεσης είτε καθυστερημένης αποκάλυψης. Σίγουρα η όψη δεν είναι καλή με τη συμμέτοχη του Άρη που την κάνει πιο εμπόλεμη και με την διαταραχή της Αφροδίτης η οποία είναι σε αδύναμη θέση στην διέλευση της από την Παρθένο. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει όλοι να επιστρατεύσουμε την επιφυλακτικότητα και τη λογική. Σε όλη την πορεία του 2015, οι πλανητικές όψεις και δυσκολίες διαδέχτηκαν με ταχύτητα η μια την άλλη και συνεχίζουν.

Το ηθικό δίδαγμα είναι: περιορίζουμε τις ελπίδες ή και τις καταργούμε, δεν αιφνιδιαζόμαστε από τις εκπλήξεις αλλά μένουμε σταθεροί στην υπεράσπιση των σκοπών και των στόχων μας, αγνοώντας ή ξεπερνώντας αν θέλετε το πόσο χρόνο θα χρειαστούν και τι άλλες θυσίες θα κοστίσουν για να επιτευχθούν.

Σε κοινωνικό αδιέξοδο


Στη συνέχεια του φαινομένου των τετραγώνων μαζί με τις συνόδους, έχουμε τη συνέπεια της δυσκολίας στη διαβίωση των ανθρώπων, ενώ η συμμετοχή του Ποσειδώνα από τους Ιχθείς στο τετράγωνο με τον Κρόνο από τον Τοξότη θα τονίσει την ουτοπική πίεση που ασκείται από τις κυβερνήσεις για αύξηση της παραγωγικότητας. Έχουμε το φαινόμενο της μείωσης των μισθών, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους φονταμενταλιστές και στους μεταρρυθμιστές παράγοντες. Οι αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων θα συνεχιστούν όπως και αρκετών λαών απέναντι στις εξουσίες, καθώς επίσης δεν σταματούν τα μαζικά κύματα μετανάστευσης. Το φαινόμενο του Οκτωβρίου, δηλαδή η τριπλή σύνοδος Άρη, Αφροδίτη και Δία στην Παρθένο, καθώς και το τετράγωνο που έχει αρχίσει να σχηματίζεται με τον Κρόνο στον Τοξότη και τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, θα συντηρήσει την αιτία του αδιεξόδου.

Διανύουμε μια εποχή όπου πολλοί λαοί συνεχίζουν να παιδεύονται και τμήμα αυτών να βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης χωρίς να μπορούν να έχουν δυναμικό αποτέλεσμα στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Συμπερασματικά, και καθώς το 2015 προχωρά προς το τέλος του, αποδεικνύεται μια χρονιά που κυριαρχεί ο θρησκευτικός φανατισμός στην Μέση Ανατολή, η συνεχιζόμενη πολιτική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη και η αμφιβολία αν θα μπορέσει το κόμμα των δημοκρατικών να κερδίσει στις προσεχείς εκλογές στις ΗΠΑ. Από πλευράς κοινωνίας οι λαοί θα κινηθούν συντηρητικότερα και θα παρατηρηθεί αύξηση του εξτρεμισμού στις ευρωπαϊκές χώρες, που θα οφείλεται στην σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα συνεχίζει να υλοποιεί το διευθυντήριο των Βρυξελλών.

ΦΩΤΙΑ

Κριός: Δείξτε διαλλακτικότητα


Τα θέματα της υγείας και της εργασίας θα επηρεαστούν πολύ από το φαινόμενο του μήνα. Ο κυρίαρχος πλανήτης σας, ο Άρης, από την Παρθένο σας επιστρατεύει να υπερασπιστείτε την εργασία σας και να αναπτύξετε διαλλακτικότητα για το δικό σας συμφέρον. Οι αντιξοότητες δεν πρόκειται να λείψουν, αλλά είναι και η στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε αλήθειες, βάσει των οποίων θα ακολουθήσετε ένα νέο πρόγραμμα στον τομέα της εργασίας σας. Όσοι στο μεταξύ αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα υγείας, θα μπορέσετε να το θεραπεύεστε και να το ξεπεράσετε, η διαδικασία όμως αυτή θα χρειαστεί εξυπνάδα και κουράγιο.

Λέων: Προσοχή στα λάθη


Από το φαινόμενο του Οκτωβρίου επηρεάζεται η οικονομική και συναισθηματική σας ασφάλεια. Ο συνωστισμός τριών πλανητών στο ζώδιο της Παρθένου είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Θα έχετε αναμφίβολα την ευκαιρία να λύσετε οικονομικά προβλήματα. Αλλά πρόκειται να έχετε και μια απίθανη επιρροή -την οποία δεν πρόκειται να καταλάβετε άμεσα- ώστε να κάνετε οικονομικά ή συναισθηματικά λάθη επειδή δεν θα εκτιμήσετε σωστά καταστάσεις μέσα από ένα κλίμα ψευδαισθήσεων ή εξαπάτησης από τους άλλους. Και ενώ το θετικό είναι να βρείτε λύσεις στα οικονομικά, το αρνητικό είναι να γίνετε θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης ή κλοπής.

Τοξότης: Διπλωματία και ψυχραιμία


Για εσάς η σύνοδος αυτή στην Παρθένο είναι η άφιξη σε μια σημαντική αφετηρία που θα ρυθμίσει εκ νέου την εξέλιξη της καριέρας ή θα σας υποχρεώσει να υιοθετήσετε νέες τακτικές για την επιβίωση της δουλειάς σας. Σας δίνεται η ευκαιρία να διακριθείτε, να κερδίσετε το θαυμασμό των άλλων, ακόμα και να κάνετε κάτι δύσκολο αλλά νικηφόρο στο τέλος. Σας δίνεται η ευκαιρία να αποδειχθείτε ηρωικοί για το καλό του περιβάλλοντός σας, της επιχείρησης και ακόμα να δώσετε το καλό παράδειγμα αν κατέχετε μια υψηλή θέση ή ένα νευραλγικό πόστο. Χρειάζονται όμως σωστές κινήσεις, επιστράτευση αντίληψης και διπλωματίας και περισσότερο απ’ όλα μετριοπάθεια ή ψυχραιμία στις γνώστες παρορμητικές επιδράσεις σας.

ΓΗ

Ταύρος: Προσεκτικές επιλογές


Το φαινόμενο του μήνα για εσάς είναι σαφώς πιο εξυπηρετικό.Φυσικά, δεν θα λείψουν οι ταλαιπωρίες, αλλά συγκριτικά με άλλους θα εισπράξετε περισσότερα οφέλη όσο και αν πιεστείτε ή αιφνιδιαστείτε. Εκείνο που πρέπει να προσέξετε είναι τις λάθος επιλογές ή τις οικονομικές συμφωνίες που θα κλείσετε αυτή την περίοδο, κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η συμμέτοχη του Ποσειδώνα σε αυτό τον πλανητικό συνωστισμό έχει κάποιες επικίνδυνες επιδράσεις από το εξωτερικό σας περιβάλλον, τις όποιες πρέπει να σταματήσετε. Ένα άλλο επίσης εύθικτο θέμα θα είναι μια ερωτική σχέση ή η σχέση με ένα δικό σας άνθρωπο.

Παρθένος: Αλλαγές που επιβάλλονται


Για εσάς η συνάντηση των τριών ουρανίων σωμάτων είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα το οποίο θα περάσει μέσα από δοκιμασία, απώλεια και την υποχρέωση να κάνετε μια υπέρμετρη θυσία. Κάθε 12 χρόνια ο Δίας επισκέπτεται το ζώδιό σας και τη φορά αυτή συναντά τον Άρη και την Αφροδίτη μαζί, κάτι ακόμα πιο σπάνιο. Τρεις πλανήτες θα επηρεάσουν το συναίσθημα και το οικονομικό γίγνεσθαι. Αυτοί είναι ο Άρης και η Αφροδίτη στον 8ο και 2ο οίκο αντίστοιχα, καθώς και ο Δίας, που είναι κυρίαρχος του 4ου οίκου και ο οποίος θα σας υποχρεώσει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας μέσα από μια αλλαγή. Αυτή θα συμβεί στο εξωτερικό περιβάλλον και θα σας πείσει να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις.

Αιγόκερως: Επιτυχίες ενόψει


Σε εσάς δίνεται μια σημαντική ευκαιρία να ορίσετε νέους στόχους καθώς η στενή προσέγγιση του Άρη, της Αφροδίτης και του Δία στην Παρθένο έχει θετική επίδραση, επηρεάζει την εξέλιξη των σχεδίων σας και βοηθά πολύ το αποτέλεσμα της αξιοποίησης των επικοινωνιακών σας πρωτοβουλιών. Στο πλαίσιο αυτής της συνόδου, βέβαια, να είστε προσεκτικοί σε οτιδήποτε αποφασίσετε και καθόλου αργοί στην επιτάχυνση για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων νομικής φύσεως. Επίσης, το φαινόμενο σας βοηθά να κάνετε ταξίδια, να έχετε επιτυχία σε σπουδές ή να κλείσετε συμφωνίες που θα βοηθήσουν νευραλγικούς τομείς της ζωής σας τους επόμενους μήνες.

ΑΕΡΑΣ

Δίδυμοι: Ευελιξία και ψυχραιμία


Για εσάς το φαινόμενο του μήνα σημαίνει μια σειρά νέων κύκλων στον άξονα προσωπική ζωή - επαγγελματική δραστηριότητα. Η επιρροή του είναι και θετική και δύσκολη. Είστε από τους πρώτους στους οποίους θα σχηματίσει το φαινόμενο ένα μεγάλο σταυρό, με τη συμμετοχή του ζωδίου σας. Αυτό σημαίνει πως η εξέλιξη της εποχής υπαγορεύει νέες τακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε στις προσωπικές και κοινωνικές σας σχέσεις, στη διαχείριση της εργασίας σας και στην αντιμετώπιση του στενού σας περιβάλλοντος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα επηρεαστείτε αρκετά, αλλά η όποια αλλαγή θα αποδειχθεί θετική για το μέλλον σας. Αναπτύξτε την προσαρμοστικότητά σας και επιστρατεύστε την ψυχραιμία σας.

Ζυγός: Οπλιστείτε με υπομονή


Για εσάς η σύναξη των πλανητών γίνεται στο 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας και σημαίνει ότι η ψυχή σας θα περάσει διάφορους εφιάλτες. Έρχεται μια εποχή σκληρής πραγματικότητας στην οποία πρέπει να προσαρμοστείτε και το μόνο που θα σας σώσει είναι να επιστρατεύσετε τα ταλέντα σας και να ξεπεράσετε τις όποιες αισθηματικές δυσκολίες, ανατροπές υποθέσεων και απογοητεύσεις από δικούς σας ανθρώπους. Προνοήστε για εκκρεμότητες που θα εμφανιστούν στο προσκήνιο και θα σας πιέσουν, μη φτάνετε στα άκρα σε διαφορές και διαφωνίες σε διαπροσωπικές σχέσεις και γενικότερα αποφύγετε αποφάσεις, νέα ξεκινήματα, μετακινήσεις και ταξίδια. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορεί να αναδιοργανωθείτε βάζοντας στην άκρη περιττά ενδιαφέροντα.

Υδροχόος: Ευκαιρίες στον ορίζοντα


Για εσάς το φαινόμενο αυτό θα είναι μάλλον λίγο περίεργο σε ό,τι αφορά την επιρροή, αλλά όχι αρνητικό. Πρόκειται να τονίσει τις συναισθηματικές σας αναμοχλεύσεις, θα εντείνει τις εξελίξεις σε οικονομικά και περιουσιακά ζητήματα και πρόκειται να σας δώσει αρκετές ευκαιρίες προκειμένου να ανεφοδιαστείτε ψυχολογικά και πρακτικά. Απαλλαγμένοι πλέον από την παλινδρόμηση του Κρόνου, οι Υδροχόοι θα δείτε το φαινόμενο αυτό να έχει αρκετά έως πολύ θετικό χαρακτήρα. Μέσα σε όλα μπορείτε να προγραμματίσετε τις άμεσες κινήσεις σε επίπεδο αγοράς, επένδυσης ή να φροντίσετε και το κλείσιμο πιθανών εκκρεμοτήτων σας.

ΝΕΡΟ

Καρκίνος: Οργάνωση και προσοχή


Εσάς το φαινόμενο του μήνα θα σας επηρεάσει πολύ στη δοκιμασία ή την αξιοποίηση των εκφραστικών σας μέσων. Θα επηρεαστούν όχι υποχρεωτικά άσχημα, αλλά λίγο επεισοδιακά οι συναλλαγές, οι συνεργασίες και αρκετά οι συναναστροφές όλο το μήνα. Θα πρέπει να προσέξετε τι λέτε, τι υπογράφετε και τι συμφωνείτε, όπως και να αποφύγετε να εμπλακείτε σε σχόλια και παρεξηγήσεις. Θα πρέπει να οργανώσετε καλύτερα το καθημερινό σας πρόγραμμα, να είστε ψύχραιμοι όταν αποκαλυφθούν πράγματα ασύμφορα ή δυσάρεστα και να ξέρετε ότι η σύμπτωση είναι εκείνη που θα εκφράσει την επιρροή αυτού του φαινομένου κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα στη δική σας ζωή.

Σκορπιός: Ευκαιρίες για βελτίωση


Η σύνοδος αυτή εξυπηρετεί τα επαγγελματικά σας σχέδια, με την υποχρέωση να υιοθετήσετε νέα στρατηγική για την εφαρμογή τους. Έχει πιο ευεργετικό χαρακτήρα για εσάς, αρκεί να προσέξετε τις λεπτομέρειες και να αποφύγετε αδιαλλαξίες και πείσματα. Σας δίνεται η ευκαιρία να διορθώσετε κακώς κείμενα που προηγήθηκαν και να κάνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα ή να τερματίσετε μια περίοδο ανεργίας ξεκινώντας μια καινούργια δουλειά. Για πολλούς από εσάς θα βοηθήσει πολύ την πραγματοποίηση προσδοκιών σχετιζομένων με μια νέα ερωτική σχέση ή ένα καινούργιο επάγγελμα. Υπολογίστε ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο θα είναι πιο αποτελεσματικό καθώς θα δείτε το τρέιλερ των εξελίξεων του προσεχούς χειμώνα.

Ιχθείς: Καινούργιο ξεκίνημα


Το φαινόμενο, στη δική σας περίπτωση, η σύνοδος των τριών πλανητών στην Παρθένο, είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα στον τομέα των σχέσεων περιλαμβανόμενης όλης της γκάμας τους. Σαφώς οι δυσκολίες δεν θα λείψουν, καθώς μετά τους Διδύμους, είστε οι επόμενοι που θα δυσκολευτoύν αυτόν το μήνα. Από την άλλη, η θετική επιρροή είναι να συνειδητοποιήσετε μερικές αλήθειες που είχατε αγνοήσει. Αν θέλετε, λοιπόν, αξιοποιήστε την περίοδο αυτήν αναθερμαίνοντας σχέσεις και συνεργασίες που δεν απέδωσαν. Αποφύγετε ανοικτές ρήξεις και προτιμήστε συνθηκολογήσεις αντί για πολέμους. Επιμεληθείτε την ασφάλεια της δουλειάς και φανείτε πιο συνεργάσιμοι με συνεργάτες και συμβίους σας.

Πηγή: Astra& Orama

Από την Κώστα Λεφάκη