Ζώδια & Καριέρα: όσα πρέπει να ξέρεις μέχρι το τέλος του 2015

05.10.2015
To τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα είναι ήδη πίσω μας, η αέναη κίνηση των πλανητών όμως μας επιφυλάσσει κι άλλες δοκιμασίες αλλά και επιβραβεύσεις έως το τέλος του 2015. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα πιο σημαντικά ουράνια φαινόμενα μέχρι το τέλος της χρονιάς και φυσικά θα δούμε πώς θα επηρεάσουν εργασία και οικονομικά. H Άση Μπήλιου μας αποκαλύπτει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για αυτά τα θέματα!

Κριός: Αισιοδοξία στα οικονομικά



-Το 2015, μέχρι τώρα δοκίμασε αρκετά τις αντοχές σας και κυρίως την υπομονή σας σε θέματα επαγγελματικά, αφού με την παρουσία του Πλούτωνα στον τομέα της καριέρας και με τις εκλείψεις να σας πολιορκούν τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος για την καταξίωση δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Το κυρίαρχο συναίσθημα σε πολλές περιπτώσεις ήταν η απογοήτευση, η οποία γινόταν εξαιρετικά πιο οδυνηρή όταν διαψεύδονταν οι προσδοκίες σας. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να γίνω πιο κατανοητή: Μπορεί να μπήκατε σε μια συνεργασία ή δουλειά, η οποία φάνταζε εξαιρετικά υποσχόμενη, και στην πορεία -και ίσως συντομότερα απ’ όσο υπολογίζατε- ανακαλύψατε ότι αλλιώς τα φανταστήκατε κι αλλιώς ήρθαν τελικά τα πράγματα. Αν η συνεργασία αυτή δεν λύθηκε στις αρχές του καλοκαιριού και άντεξε τις δονήσεις, το πιθανότερο είναι ότι θα τεσταριστεί άλλη μία φορά στο διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, με τον Άρη στον Ζυγό, κι εκεί θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι.

+ Όσοι από σας ξεκινήσατε κάτι καινούργιο μέσα στο καλοκαίρι, έχει περισσότερες ελπίδες να σας πάει καλά και να σταθεροποιηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο Δίας, από την Παρθένο ήδη από τις 11/8, μπορεί να είναι μια σχετικά ασθενής επιρροή, ωστόσο τροφοδοτεί με ελπίδα και πίστη τα εγχειρήματά σας, καθώς επίσης φέρνει κοντά σας αρκετούς ανθρώπους που διάκεινται φιλικά προς εσάς και είναι πρόθυμοι να σας στηρίξουν μέσα στο επαγγελματικό σας περιβάλλον. Αυξημένη πρέπει να είναι η προσοχή σας την περίοδο των εκλείψεων του Σεπτεμβρίου -η δεύτερη μάλιστα έκλειψη σελήνης στις 28/9 πραγματοποιείται στο ζώδιό σας- γιατί εκεί υπάρχουν αρκετές ανατροπές. Ένα άλλο θέμα που φαίνεται ότι τράβηξε αρκετό από το ενδιαφέρον και την ενέργειά σας, μολονότι δεν ήταν το κύριο θέμα του 2015, είναι το οικονομικό. Περισσότερο από στριμωγμένοι οικονομικά, θα έλεγα ότι ήσασταν πιεσμένοι ψυχολογικά για τις εξελίξεις στην καριέρα σας. Με πνεύμα πρακτικότητας και οικονομίας, όμως, θα τα καταφέρετε να διώξετε μακριά τις ανασφάλειες και να τα βγάλετε πέρα. Αν και τα οικονομικά είναι ένα καυτό θέμα για όλο τον κόσμο εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κρίσης, για σας το υπόλοιπο της χρονιάς δεν θα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ή δύσκολο. Θα έχετε δηλαδή τα μέσα και τους πόρους για να εξισορροπήσετε το χάσιμο. Η οριστική απομάκρυνση του Κρόνου από τον τομέα των οικονομικών μετά τις 17/9 θα ενισχύσει την πίστη στον εαυτό σας και το πορτοφόλι σας.

Ταύρος: Προοπτικές επιτυχίας

- Το 2015 ξεκίνησε με αρκετά σκαμπανεβάσματα στον επαγγελματικό και στον οικονομικό τομέα, αλλά για ένα πράγμα μπορείτε να είστε σίγουροι: Θα τελειώσει πολύ πιο ευχάριστα, ισορροπημένα και σαφώς με μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Αρωγός σας στις επαγγελματικές και επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, ήδη από τον Αύγουστο του 2015, είναι ο Δίας από την Παρθένο. Εκτός του ότι θα δώσει νέα πνοή και έμπνευση στα δημιουργικά σας σχέδια, θα τονώσει την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία σας. Καλώς ή κακώς, όταν έχουμε ενισχυμένη αυτοπεποίθηση είμαστε και πιο απαιτητικοί και πουλάμε τις υπηρεσίες μας πιο ακριβά.

+ Όσοι ασχολείστε επαγγελματικά με τις τέχνες, την καλλιτεχνία, τη δημιουργία, οτιδήποτε αφορά τον τομέα παιδί και τη νεότητα, τους χώρους διασκέδασης, τις επιχειρήσεις, τα τυχερά παιχνίδια, μπορεί να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία και προοπτικές. Όλοι όμως οι Ταύροι, ανεξάρτητα από το αντικείμενο δουλειάς σας, θα έχετε το μερίδιό σας στην επιτυχία τόσο στο υπόλοιπο του 2015 όσο και το 2016. Τα τρίγωνα Δία - Πλούτωνα και Κρόνου - Ουρανού θα βοηθήσουν να είστε εφευρετικοί και να τολμήσετε αλλαγές στην επαγγελματική σας ζωή (κάποιοι θα σκεφθείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων) αλλά θα σταθεροποιήσουν κάπως και τα καινούργια δεδομένα στη ζωή σας -μαζί μ’ αυτά και τα οικονομικά σας, που γνώρισαν απίστευτα σκαμπανεβάσματα τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, το χρήμα σε όλες του τις εκφάνσεις θα είναι το σημαντικότερο θέμα για το τελευταίο τέταρτο της χρονιάς, καθώς ο Κρόνος θα περιδιαβαίνει μετά τις 17/9 το ζώδιο που καταλαμβάνει στο ηλιακό σας ωροσκόπιο τον τομέα των οικονομικών. Ας δούμε μερικά από τα σενάρια για το πορτοφόλι σας μέχρι τα Χριστούγεννα: Kάνετε τη δική σας επιχείρηση και αναζητάτε χρηματοδότη ή συνεταίρο, αποφασίζετε να εγκαταλείψετε μια στατική και χωρίς μέλλον εταιρεία και προχωράτε σε μια μεταγραφή, αποφασίζετε να εκμεταλλευθείτε κάποιους πόρους από ακίνητα ή κερδίζετε μια κληρονομιά, προχωράτε στη δημιουργία μιας επιχείρησης μέσω franchising, ξεμπερδεύετε οριστικά με οφειλές και χρέη του παρελθόντος και επαναπροσδιορίζετε την οικονομική σας πολιτική. Στο τέλος του Σεπτέμβρη και μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, φανείτε προσεκτικοί στα επαγγελματικά, αφού σ’ αυτό το διάστημα μπορεί να προκύψουν παρεξηγήσεις, καθυστερήσεις ή αναβολές. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στους εκνευρισμούς και αποφύγετε με κάθε τρόπο τη βιασύνη σε αποφάσεις και ενέργειες.

Δίδυμοι: Ωρα για αλλαγές

- Αν στο τελευταίο τέταρτο της χρονιάς αναζητάτε λύσεις και σωτηρία επαγγελματική ή οικονομική, τότε θα πρέπει κι εσείς από την πλευρά σας να έχετε το μερίδιό σας στον κόπο και την πειθαρχία, και την «ελάχιστη κατανάλωση» στην υπερβολή, που απειλεί ήδη από τον Αύγουστο, με την είσοδο του Δία στην Παρθένο, επαγγελματικά και οικονομικά. Πολλά πρέπει να αναπροσδιορίσετε μέσα στους τελευταίους μήνες της χρονιάς, στον τρόπο που χειρίζεστε την καριέρα και το χρήμα, ειδικά αν βλέπετε ότι η τακτική που ακολουθείτε έως τώρα δεν σας βγάζει πουθενά. Ηδη από τον Αύγουστο του 2015, ο Δίας στην Παρθένο φέρνει τόσο ευκαιρίες όσο και τρικλοποδιές, γι’αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και κυρίως αυτοσυγκράτηση. Μην ξεχνάτε και την επιστροφή του Κρόνου στις 17/9 στον Τοξότη, απέναντί σας ακριβώς, που πολιορκεί σχέσεις και συνεργασίες. Μερικά παραδείγματα θα σας δώσουν μια ιδέα: Αν δουλεύετε σε κάποια εταιρεία για αρκετό χρονικό διάστημα και έχετε επενδύσει στη δουλειά αυτήν ή αν έχετε τη δική σας επιχείρηση, που σας έχει κουράσει ιδιαίτερα για να τη «στρώσετε», είναι πολύ πιθανό εξαιτίας ενός άτυχου περιστατικού ή μιας υφέρπουσας απογοήτευσης να σας μπουν ιδέες να τα παρατήσετε όλα και να κάνετε μια καινούργια αρχή κάπου αλλού ή κάπως αλλιώς, ανεξάρτητα από το πού και το πώς. Αν το σκεφτείτε πιο ψύχραιμα, μπορεί μια μικρή ενόχληση που προέκυψε με έναν προϊστάμενο, έναν πελάτη, ένα στενό συνεργάτη να είναι η αιτία της βιαστικής απόφασής σας και να κλοτσήσετε έτσι την ευκαιρία της καταξίωσης ή της ανάκαμψης, ουσιαστικά εξαιτίας μιας υπερβολικής αντίδρασης. Πριν κάνετε λοιπόν την κίνηση της αλλαγής παρορμητικά, μετρήστε όλες τις παραμέτρους και κυρίως κάνετε μόνοι σας ένα ταξίδι αυτογνωσίας, για να βρείτε τι μπορεί να φταίει πραγματικά ώστε να θέλετε να κάνετε αλλαγές. Την υπερβολή πρέπει να τη μετριάσετε και στα έξοδα.

+ Μολονότι τα οικονομικά σας θα έχουν μια ανάκαμψη στο τελευταίο τρίμηνο του 2015, θα σας ανοίξει ακόμη παραπάνω η όρεξη για αγορές και έξοδα, αν μάλιστα αγοράζετε, ανακαινίζετε, χτίζετε ή αναδιακοσμείτε το σπίτι σας (που είναι πολύ πιθανόν). Ο χώρος θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για σας τους Διδύμους φέτος και θα αναλώσετε πολλή ενέργεια και χρήμα γι’αυτόν. Ο χώρος μπορεί να αφορά το σπίτι αλλά και τη δουλειά. Μπορεί να αποφασίσετε τη μετακόμιση της επιχείρησής σας, να αλλάξετε χώρο εργασίας ή απλώς να αλλάξετε κάτι στο χώρο όπου δουλεύετε. Κάποιοι Δίδυμοι ίσως μεταφέρετε τη δουλειά στο σπίτι ή ίσως κάνετε έναρξη μιας νέας επιχείρησης ή καταστήματος. Με τον Δία στον τομέα αυτόν οι προσπάθειές σας θα στεφθούν από επιτυχία. Πάντως, πρέπει να περιορίσετε ώς τον Δεκέμβρη τα έξοδά σας, ειδικά όσα δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Καρκίνος: Οι κόποι ανταμείβονται στο τέλος

- Μέχρι τώρα το 2015 σας φιλοδώρησε με αρκετές εμπειρίες, άλλες πιο δύσπεπτες κι άλλες εξαιρετικά ευχάριστες, χωρίς όμως να σας απαλλάσσει από το διαρκές άγχος και τις αμφιβολίες. Βλέπετε, το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα, που τώρα αρχίζει σιγά σιγά να απομακρύνεται, δεν αφήνει να πανηγυρίσετε ελεύθερα, χωρίς απρόοπτα, ούτε τις επιτυχίες σας. Με τη νέα θέση του Δία στην Παρθένο ήδη από τον Αύγουστο του 2015, διευκολύνεστε κάπως σε σχέση με το υπόλοιπο της χρονιάς καθώς μειώνονται κάπως οι αντίξοες επιρροές. Φυσικά, εσείς που έχετε γεννηθεί από τις 5 Ιουλίου και έπειτα έχετε ακόμη αρκετά κάστανα να βγάλετε από τη φωτιά και έτσι δεν θα νιώσετε μέσα στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς την ικανοποίηση και τη χαλάρωση που θα νιώσουν οι γεννημένοι τον Ιούνιο. Όλοι σας όμως οι Καρκίνοι, ανεξάρτητα από την ημερομηνία γέννησής σας, θα δείτε αρκετούς τομείς της ζωής σας να βελτιώνονται σημαντικά μέχρι το 2016, όπως τα επαγγελματικά και τα οικονομικά. Η ζωή σας θα γίνει αν μη τι άλλο πιο ενδιαφέρουσα, κυρίως λόγω των καινούργιων προσώπων που θα συναντήσετε και με τους οποίους θα συνεργαστείτε, αλλά και λόγω της αυξημένης σας επιθυμίας να μάθετε κάτι παραπάνω, να γυρίσετε δηλαδή στα θρανία για να μάθετε μια ξένη γλώσσα ή για να εκπαιδευθείτε σε νέες τεχνολογίες. Το τελευταίο τρίμηνο φέρνει ακόμη κι αρκετά επαγγελματικά ταξίδια ή τη δυνατότητα απόκτησης ενός καινούργιου μεταφορικού μέσου.

+ Στον επαγγελματικό τομέα, θα εκπέμπετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις γνώσεις και τις ικανότητές σας κι αυτό αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο. Άλλωστε, δεν θα είναι λίγες οι φορές που ακόμη κι οι προϊστάμενοί σας θα ζητούν τη συμβουλή ή τη γνώμη σας γιατί θα «μετράει». Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα επηρεάζετε με την κρίση σας πολύ περισσότερους ανθρώπους από όσους πιστεύατε ότι επηρεάζετε. Δεν σας κρύβω ότι και το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς θα είναι αρκετά απαιτητικό, κουραστικό, μερικές φορές εξαντλητικό σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς και πιθανώς φειδωλό στα αποτελέσματα, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα νιώθετε ότι δουλεύετε χωρίς λόγο ή χωρίς ανταπόκριση κι αυτό είναι σημαντικό. Μέσα στον Νοέμβριο, κρύβεται το πιο σύνθετο και προβληματικό μέρος του 2015, με τον Άρη στον Ζυγό και το τετράγωνο Κρόνου - Ποσειδώνα, με επιπτώσεις όχι μόνο στην εργασία, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής σας, όπως και στην υγεία σας. Ο Άρης, από τον Ζυγό μετά τις 12 Νοεμβρίου, δεν θα σας αφήσει να χαλαρώσετε ιδιαίτερα. Θα αυξήσει παντού τους ρυθμούς και ίσως και τις πιέσεις από τον οικογενειακό χώρο.

Λέων: Βελτίωση της εικόνας σας

- Το καλοκαίρι του 2015 σήμανε για τους περισσότερους Λέοντες ένα σημείο κρίσης, ένα σημείο καμπής στη ζωή τους και σίγουρα θα είναι ένα σημείο αναφοράς και για τους μήνες που θα έλθουν. Ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκαν για τον καθέναν από σας τα πράγματα μέχρι τώρα, θα δείτε ότι στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς οι ευκαιρίες και οι προοπτικές επαγγελματικής καταξίωσης και οικονομικής ικανοποίησης είναι σαφώς περισσότερες και ποιοτικότερες. Ένα πολύ πιο υγιές και εύρωστο διάστημα απλώνεται μπροστά σας και πρέπει να το εκμεταλλευθείτε, για να κάνετε όσα ονειρεύεστε. Το εισόδημά σας, που πέρασε από χιλιάδες σκαμπανεβάσματα τα τελευταία χρόνια, θα αρχίσει επιτέλους να σταθεροποιείται σε ένα καλό επίπεδο και να αυξάνεται σταδιακά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Βοήθειες, άλλωστε, από τους πλανήτες δεν θα έχετε και λίγες!

+ Ο Δίας στον τομέα των οικονομικών από τον Αύγουστο και η ανενόχλητη πλέον παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σας μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου είναι οι καλύτεροι οιωνοί για το πορτοφόλι σας αλλά και για τη δημοτικότητά σας. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου, πάντως, όταν αποφασίζετε ή όταν επιλέγετε στον τομέα της καριέρας, είναι ότι πρέπει να προσανατολίζεστε σε ένα επάγγελμα που να σας δίνει τα περιθώρια της ανάπτυξης και της προσωπικής έκφρασης. Ίσως να μην είναι πολύ εύκολο ή ευχάριστο να πείτε αντίο σε μια συνεργασία, είναι όμως απαραίτητο να διώξετε τους περιορισμούς και τα ημίμετρα και να ασχοληθείτε με κάτι αποδοτικότερο, τόσο ηθικά όσο και υλικά. Ανεξάρτητα, όμως, από τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό, όλοι οι Λέοντες θα μπορέσετε να κάνετε καλύτερες δημόσιες σχέσεις και να βελτιώσετε την εικόνα σας προς τα έξω, ιδιαίτερα τον Νοέμβριο. Εδώ και αρκετό καιρό νιώθατε την ανάγκη να αλλάξετε το lifestyle σας αλλά τα οικονομικά σας δεν το επέτρεπαν. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι το φθινόπωρο θα πέσετε πάνω σε κάποια φλέβα χρυσού, θα έχετε στη διάθεσή σας όλα τα μέσα για να κάνετε τις επιθυμίες σας πραγματικότητα. Μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός σας θα προέρχεται από μια δραστηριότητα που ενδέχεται να είναι χόμπι σας. Η ευχαρίστηση από τη δουλειά και οι οικονομικές απολαβές για πρώτη φορά έπειτα από αρκετό καιρό μπορούν και θα συμβαδίσουν με την πορεία του Δία στην Παρθένο στον τομέα των οικονομικών. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα περιττά έξοδα.

Παρθένος: Μείνετε μακριά από τις υπερβολές

- Η απογοήτευση, που ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα τους τελευταίους μήνες σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το κομμάτι της ζωής σας που σχετίζεται με την καριέρα και τα οικονομικά, αρχίζει να δίνει σιγά σιγά τη θέση της σε πιο ευχάριστα και αισιόδοξα συναισθήματα... Μπορεί από τις 11 Αυγούστου, που μπήκε ο Δίας στο ζώδιό σας, να μην άλλαξαν όλα όσα θα θέλατε ως διά μαγείας στη δουλειά, ώστε να πάρετε την ικανοποίηση που θέλετε, αναμφίβολα όμως εμφανίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι μπορεί να πάει καλύτερα -με την ανάλογη κούραση βέβαια γιατί καλώς ή κακώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη δύσκολη πορεία του Κρόνου από τον Τοξότη προς το ζώδιό σας μετά τις 17 Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας, των κόπων και των επενδύσεων θα έρθουν με την είσοδο του 2016, αλλά ήδη από το φετινό φθινόπωρο θα νιώθετε μεγαλύτερη αισιοδοξία και θα έχετε και την αναγνώριση από τους προϊσταμένους ή τους συνεργάτες σας. Αυτό το πολύ λεπτό θέμα της αναγνώρισης, της ηθικής ουσιαστικά ανταμοιβής για όσα κάνατε, ήταν και είναι η αχίλλειος πτέρνα σας. Δεν φτάνει μόνο να αμείβεστε σωστά, θέλετε να σας αποδίδουν και τα εύσημα. Μέχρι τα Χριστούγεννα, πάντως, παραμένετε περισσότερο ευνοημένοι για κάθε είδους ανοίγματα και ξεκινήματα όσοι έχετε γεννηθεί μέσα στον Αύγουστο και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε όλοι οι Παρθένοι με τον Δία στο ζώδιό σας είναι η υπερβολή. Δεν είναι δύσκολο, ένα δίκαιο αίτημά σας (για μια αύξηση, ας πούμε, ή για λιγότερες υπερωρίες), αν το χειριστείτε εγωιστικά και χωρίς ευελιξία, να γυρίσει μπούμερανγκ κι όχι μόνο να μη δικαιωθείτε, αλλά να βρεθείτε και με «συνέπειες» για τη συμπεριφορά σας.

+ Τα οικονομικά θα δείξουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης (όπου θα μείνει και κάτι στην τσέπη σας από αυτά που βγάζετε) προς το τέλος της χρονιάς. Τα ταξίδια, οι γνωριμίες και η επικοινωνία τον Οκτώβριο, με πολλούς πλανήτες στο ζώδιό σας να συμπορεύονται με τον Δία, ευνοούνται ιδιαίτερα. Γενικώς, ο Οκτώβριος και το πρώτο μέρος του Νοέμβρη θα αποτελέσουν ένα κορυφαίο διάστημα στην επαγγελματική και την οικονομική σας ζωή και θα είναι ο προπομπός για τις διακρίσεις που έρχονται στην καινούργια χρονιά. Προσεκτικοί θα πρέπει να είστε εξαιτίας της Εκλειψης Ηλίου στο ζώδιό σας που πραγματοποιήθηκε στις 13/9. Προσοχή σε θέματα υγείας αλλά και σχέσεις με προϊσταμένους κ.λπ. Ενδεχομένως να σημειωθούν και κάποιες σημαντικές αλλαγές στο χώρο της δουλειάς σας.

Ζυγός: Εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία

- Υπάρχει ένα διάστημα μέσα στο 2015 όπου οι δυνατότητες κέρδους και καταξίωσης επαγγελματικά και οικονομικά ενισχύονται κι αυτό το διάστημα δεν έχει ακόμη τελειώσει. Εκτείνεται ήδη από τον Ιούνιο και φτάνει στις αρχές Οκτώβρη. Αυτοί ήταν και είναι οι πιο σημαντικοί μήνες, για όσους εκπροσωπείτε το ζώδιο του Ζυγού. Αν λοιπόν από τον Ιούνιο έως τώρα δεν κάνατε τη μεγάλη κίνηση που θα σας έδινε περισσότερη ικανοποίηση επαγγελματικά και οικονομικά, έχετε μπροστά σας ακόμη έναν ολόκληρο μήνα για να γίνετε πιο απαιτητικοί και να κερδίσετε αυτά που θέλετε. Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του ζωδίου σας, θα παραμείνει σχεδόν μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στο φιλικό σας Λέοντα και θα ενδυναμώνει τη θέση σας. Ο Άρης στο ζώδιό σας από τα μέσα Νοεμβρίου, σας παρέχει τη δύναμη και την ενέργεια να διεκδικήσετε τα περισσότερα και τα καλύτερα για το μέλλον σας, ενώ ο Δίας από την Παρθένο, σε μια θέση ενισχυτική της καλής ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησής σας, σας στηρίζει και φέρνει μέσα σας μια εσωτερική ικανοποίηση και ευχαρίστηση για τα όσα σας συμβαίνουν. Από την άλλη, βοηθά και στην υγεία και στη φυσική σας κατάσταση, ώστε να αντέχετε ακόμη και τα σκληρότερα προγράμματα δουλειάς.

+ Μολονότι αδύναμη, θετική είναι και η επιρροή του Ερμή από το ζώδιό σας, ειδικά για όσους κάνουν επαγγελματικά ταξίδια, ασχολούνται με τα ΜΜΕ, την εκπαίδευση ή το εμπόριο. Για σας μπορεί να υπάρχουν εξελίξεις μέσα στον Οκτώβριο. Βέβαια, μέχρι τις 9/10 ο Ερμής θα είναι ανάδρομος και μπορεί να φέρει κάποιες καθυστερήσεις, αναβολές ή μεγαλύτερη αναποφασιστικότητα. Φυσικά θα μπορούσε να σημαίνει και δυσκολία στην ανεύρεση εργασίας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς δεν πρέπει να αφήσετε στην τύχη τους τις δημόσιες σχέσεις σας, αφού αυτές θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σε κάποιο στόχο σας. Η Αφροδίτη, στο ζώδιό σας στο μεγαλύτερο μέρος του Νοεμβρίου, ενισχύει τη δημοτικότητά σας και φέρνει αρκετούς συμπαθούντες που θα προωθήσουν τα συμφέροντά σας. Σημαντικά είναι και τα ταξίδια που θα κάνετε αυτό το φθινόπωρο. Στο τέλος Σεπτεμβρίου, με ανάδρομο Ερμή, μην προχωρήσετε σε σημαντικές δεσμεύσεις και μην υπογράψετε συμφωνίες. Αφήστε τις για λίγο αργότερα και σίγουρα μετά τις 8/10. Οικονομικά θέματα μπορεί να έχουν διάφορα προβλήματα στο ίδιο διάστημα. Ο Οκτώβρης βοηθά να βρεθείτε στην πρώτη γραμμή και να εισπράξετε θετικά σχόλια στη δουλειά. Ο Δεκέμβρης προσφέρει λύσεις και είναι σημαντικός για τα θέματα καριέρας, ιδιαίτερα στο μέσον του.

Σκορπιός: Οι προσπάθειες αναγνωρίζονται

- Κοιτάζοντας πίσω το 2015 έπειτα από αρκετά χρόνια, παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τους αγώνες που χρειάστηκε να δώσετε, σίγουρα θα το κατατάξετε ανάμεσα στις χρονιές σταθμούς στη ζωή σας, αφού ειδικά στο δεύτερο εξάμηνό του σας δίνει ό,τι σας στέρησε στο πρώτο κι ακόμη περισσότερα ώστε να μπορέσετε να ανέλθετε, να κυνηγήσετε την επιτυχία και κυρίως να αποκτήσετε ένα μεγάλο κύκλο συμπαθούντων και υποστηρικτών. Δεν είναι και λίγο, εδώ που τα λέμε! Δεν είναι ότι δεν είχε χαρές και συγκινήσεις να σας προσφέρει αυτή η χρονιά, είναι ότι μαζί με το καλό σας έφερνε από κοντά και το δύσκολο και κυρίως την αμφιβολία για το μέλλον. Βλέπετε, η σύντομη, αλλά έντονη επιστροφή του Κρόνου στο ζώδιό σας το καλοκαίρι δεν σας επέτρεψε να κανονίσετε, όπως συνήθως, ούτε τις διαθέσεις ούτε τον προϋπολογισμό σας. Οι περισσότεροι Σκορπιοί ή όσοι έχουν ωροσκόπο σ’αυτό το ζώδιο παραπονέθηκαν αυτό το καλοκαίρι για τα οικονομικά τους και τη στενότητα που υπήρχε σε έσοδα. Δεν θα αναλύσουμε τα σενάρια που ώθησαν το πορτοφόλι σας στον «ξεπεσμό», αφού όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν και μπροστά σας έχετε τόσο καλές προοπτικές, που είναι λάθος να σταθούμε στα αρνητικά. Ήδη από τον Αύγουστο εγκαταστάθηκε για τα καλά ο Δίας στην Παρθένο. Αν μη τι άλλο στο εξής, τόσο η δημοτικότητα όσο και τα οικονομικά σας θα ανεβαίνουν σταδιακά και θα φτάσουν σε έναν αρκετά ικανοποιητικό βαθμό. Όσοι ασχολείστε με τις τέχνες, τα γράμματα, τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία θα έχετε και το μεγαλύτερο μερίδιο τύχης μέσα στον εναπομείναντα χρόνο. Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου είναι ένα πιο σύνθετο διάστημα, με τον Άρη στον Λέοντα να πολιορκεί τον τομέα της καριέρας. Όμως, μέσα στον Οκτώβριο έχετε πολλές πιθανότητες να αναγνωριστούν οι προσπάθειές σας και να πάρετε εκείνη την προαγωγή ή την αύξηση που ζητούσατε από καιρό.

+ Καλώς ή κακώς, εκπροσωπείτε ένα ζώδιο για το οποίο το χρήμα και η οικονομική άνεση είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου κι αν κρίνω από αυτό που προέκυψε το καλοκαίρι στο πορτοφόλι σας φτάσατε αρκετές φορές στο κατώφλι του Άδη! Κάποιες λάθος επιλογές σε επενδύσεις, κάποιες αντιξοότητες της τύχης σας και οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας σας έκαναν αρκετά ανασφαλείς για το αύριο και από την άλλη οι ανειλημμένες υποχρεώσεις σας, μέρος του καινούργιου και αρκετά απαιτητικού τρόπου ζωής σας, δεν σας έδωσαν περιθώρια βελτίωσης του εισοδήματός σας. Αυτό όμως είναι το παρελθόν ?πάει, τελείωσε! Από τον Οκτώβριο και μετά, η εικόνα των οικονομικών σας αλλάζει μαζί ίσως και με τη δουλειά που κάνετε. Μη φοβάστε την αλλαγή και το ρίσκο, για πρώτη φορά δεν απειλείστε από κανέναν! Φροντίστε μόνο να την πραγματοποιήσετε μαζί με ό,τι άλλη συμφωνία ή συνδιαλλαγή θέλετε να πραγματοποιήσετε μετά το τέλος της ανάδρομης πορείας του Ερμή, δηλαδή μετά τις 9 Οκτωβρίου.

Τοξότης: Ανάγκη για σταθερότητα

- Το 2015 μέχρι τώρα αποδείχθηκε πολυσύνθετο για τα συμφέροντά σας, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Μέχρι τις 11/8 είχατε την εύνοια του κυβερνήτη σας, του Δία, στο φιλικό σας ζώδιο του Λέοντα, που ανανέωσε την πίστη στον εαυτό σας και σας έδωσε αυτοπεποίθηση αλλά και κάποια κέρδη (ηθικά ή υλικά). Βέβαια, καλώς ή κακώς, ο Κρόνος εξακολουθεί να πιέζει αρκετά σε όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου, κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου, και απαιτεί να βάλετε κάποιες σταθερές στη ζωή σας. Περισσότερο από ποτέ τώρα έχετε την ανάγκη να υπάρξουν κάποια πράγματα σταθερά, ασφαλή και να κάνετε σημαντικά νέα ξεκινήματα που θα βάλουν τις βάσεις για ένα καλύτερο και σταθερότερο αύριο. Παλαιότερα ήσασταν περισσότερο «μποέμ», είχατε μια διάθεση περιπέτειας, αλλά όσο περνούν τα χρόνια κουράζεστε να τριγυρίζετε χωρίς συγκεκριμένους στόχους. Ο Κρόνος, ή με άλλα λόγια ο χρόνος, θα εξαντλήσει αρκετά από τα αποθέματα υπομονής σας τα επόμενα δύο χρόνια κι αυτό θα έχει επίπτωση στην ψυχολογία σας. Θα αρχίσουν να φαίνονται «βαριές και ασήκωτες» ακόμη και οι ρουτινιάρικες μέρες της δουλειάς, ενώ το μικρόβιο της αλλαγής στην επαγγελματική σας πορεία (τρίγωνο Κρόνου - Ουρανού) έχει ήδη εγκαθιδρυθεί μέσα σας και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να ωριμάσει. Η περίοδος της κυοφορίας των αλλαγών έχει ήδη ξεκινήσει (κυρίως στο μυαλό και την καρδιά σας) δεν μένει παρά να έρθει το τέλος του ’15 και το ’16, ώστε να έχετε και τα γεννητούρια. Κι εδώ έρχεται μοιραία η σύγκρουση, σε εσωτερικό βέβαια επίπεδο. Πώς από τη μια σας λείπει η σταθερότητα κι από την άλλη επιζητάτε αλλαγές; Μα αυτό ακριβώς είναι το νόημα του τριγώνου του Ουρανού με τον Κρόνο. Πρέπει και οι δύο πλανήτες (ο Ουρανός εκφράζει την αλλαγή, το καινούργιο, ο Κρόνος τη σταθερότητα και το παλιό) να συνεργαστούν, ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι κι οι δύο (ο εαυτός σας δηλαδή) και να μην έχετε συγκρούσεις αργότερα. Ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχετε αυτό είναι να δώσετε στον εαυτό σας ένα περιθώριο χρόνου, όπου μαζί με το παλιό θα κατεργάζεστε και το νέο.

+ Το τελευταίο κομμάτι της χρονιάς σάς παρέχει περισσότερες ευκαιρίες και να ψάξετε νέους πόρους αλλά και για να καταξιωθείτε στη δουλειά. Ο Σεπτέμβριος είναι σημαντικός μήνας για την καριέρα σας αφού οι αλλαγές που θα προκύψουν θα σας φέρουν σε ένα διαφορετικό οικονομικό αλλά και επαγγελματικό στάτους. Οφείλετε να διαπραγματευθείτε, να επωφεληθείτε από ευκαιρίες προαγωγής εξαιτίας π.χ. μιας αναδιοργάνωσης στην εταιρεία όπου εργάζεστε ή να στείλετε βιογραφικά και να χτυπήστε πόρτες. Ο Δίας στον τομέα της καριέρας είναι σίγουρα σύμμαχός σας. Τον Οκτώβρη πριν από τις 9 μην υπογράφετε σημαντικές συμφωνίες αν δεν θέλετε να προκύψουν μπερδέματα και τον Νοέμβριο προσέξτε τους ανταγωνιστές σας.

Αιγόκερως: Με αρωγό την Παρθένο

- Το 2015 μέχρι τώρα σας έχει χαρίσει πολλές και πρωτόγνωρες εμπειρίες, χωρίς να τις χαρακτηρίζω απαραίτητα θετικές ή αρνητικές. Άλλοι κάνατε μια νέα αρχή σε ένα χώρο που δεν γνωρίζατε, άλλοι εγκαινιάσατε και σε επαγγελματικό επίπεδο ένα ταλέντο κρυμμένο, άλλοι είχατε ανακατατάξεις στο χώρο της δουλειάς και πιθανώς κινδυνέψατε ή τελικά φύγατε από μια μακροχρόνια συνεργασία. Τα σενάρια δεν τελειώνουν εδώ βέβαια, αφού ακόμη βρίσκεστε υπό την υψηλή επιτήρηση του τετραγώνου Ουρανού και Πλούτωνα και ψάχνετε τη δικαίωση σε θέματα δουλειάς. Πιο πολύ επηρεάζεστε όσοι είστε γεννημένοι τον Ιανουάριο και ιδιαίτερα μετά τις 6/1. Εσείς έχετε και το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας ή το μεγαλύτερο άγχος. Φυσικά, από τον Αύγουστο κι έπειτα έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στις εύνοιες που δέχεστε και βρίσκεστε σε πλεονεκτική θέση έναντι του προηγούμενου οκταμήνου. Ο Δίας πήρε θέση από τις 11 Αυγούστου στο φιλικό σας γήινο ζώδιο της Παρθένου και ανοίγει πλέον πιο εύκολα κάποιες από τις πόρτες που θα θέλατε να διαβείτε. Θέματα που σχετίζονται με τις σπουδές, την επιμόρφωση, την εκπαίδευση, τα νομικά ζητήματα, τις σχέσεις και τις δοσοληψίες με ξένους, εξωτερικό, τα ταξίδια παίρνουν μια πιο ευνοϊκή τροπή και μπορείτε να τα κυνηγήσετε με επιτυχία. Η κοινωνική σας ζωή, η επαγγελματική καταξίωση, οι στόχοι καριέρας είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, τόσο το υπόλοιπο του Σεπτέμβρη όσο και τον Οκτώβρη. Εκεί θα διαφανούν οι δυνατότητες να προχωρήσετε σε μια υπάρχουσα συνεργασία, να κάνετε τη δική σας δουλειά ή να διεκδικήσετε όσα σας ανήκουν.

+ Ο Άρης στον τομέα της καριέρας μετά τις 12/11 μπορεί να φέρει και κάποιες εντάσεις με προϊσταμένους ή συνεργάτες, δεν θα βάλει όμως σε κίνδυνο τα κεκτημένα σας αν είστε αρκετά διπλωμάτες και προνοητικοί. Σεπτέμβριο και Οκτώβριο υπάρχει αρκετή κινητικότητα σε ό,τι αφορά τα πνευματικά σας ενδιαφέροντα και ίσως κάνετε κινήσεις ανάμειξης με τα κοινά ή την πολιτική. Ένας άλλος τομέας ιδιαίτερα σημαντικός όσο και στρεσογόνος είναι τα οικονομικά σας, που ενώ ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις ή τις καλύτερες προσδοκίες στο ξεκίνημα της χρονιάς, προς το καλοκαίρι σάς πίεσαν αρκετά. Ίσως γιατί ξοδέψατε περισσότερα από όσα έπρεπε ή αμειφθήκατε με λιγότερα απ’ όσα υπολογίζατε. Σε κάθε περίπτωση, στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς θα υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία ώστε στο ξεκίνημα του 2016 να είστε πιο άνετοι οικονομικά.

Υδροχόος: Ήρθε η ώρα για τη ρεβανς...

- Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινησε από τον Σεπτέμβριο, στους δύο βασικούς τομείς της ζωής σας, που περιλαμβάνουν την καριέρα και τα οικονομικά. Μέχρι τώρα, η χρονιά αυτή, μολονότι δεν σας στέρησε χαρές και ικανοποιήσεις, δεν απέδωσε στο μέγιστο και σίγουρα δεν εκπλήρωσε πολλές από τις ευχές που κάνατε στο ξεκίνημά της. Ένα ουσιαστικό πρόβλημα για σας τους Υδροχόους σε όλη τη διάρκεια του 2015 μέχρι τώρα ήταν ότι δεν είχατε τον απόλυτο έλεγχο σε καταστάσεις, πράγματα και συνεργασίες. Φαίνεται πως άλλος είχε το πάνω χέρι κι εσείς απλώς προσπαθήσατε για το καλύτερο κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ήρθε η ώρα όμως για τη ρεβανς... Ο Κρόνος απομακρύνεται οριστικά από τον τομέα της καριέρας στις 17/9 και σταματούν οι έντονες πιέσεις και οι απογοητεύσεις. Ο Δίας, από τον Αύγουστο ήδη στην Παρθένο, στον έναν από τους δυο οικονομικούς τομείς του ωροσκοπίου σας, θα βοηθήσει να γεμίσει και το «άδειο πορτοφόλι», αφού θα απομακρύνει τα εμπόδια και τις δυσκολίες στην εισροή χρήματος στην τσέπη σας. Όσο κι αν φημίζεστε για το επικοινωνιακό σας χάρισμα, δυστυχώς στον τομέα των οικονομικών δεν μπορέσατε να κάνετε καλή χρήση αυτού του ταλέντου. Πιθανώς επειδή υπήρξαν αυξημένες ανάγκες, γιατί κάτι δεν πήγε όπως το σχεδιάζατε στη δουλειά ή, ακόμη χειρότερα, επειδή εγκαταλείψατε μια αποδοτική εργασία για λόγους ανωτέρας βίας. Βέβαια, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο τα χρήματα να πήγαν σε καλή μεριά, να κάνατε, ας πούμε, μια ανακαίνιση της επιχείρησής σας, να φτιάξατε το σπίτι σας ή ακόμη να προχωρήσατε σε μια συμβίωση ή ένα γάμο που απορρόφησε αρκετά μετρητά.

+ Με τη θέση του Δία στον τομέα των οικονομικών, θα υπάρξουν νέες πηγές εσόδων και μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά που κερδίζετε και σ’ αυτά που σπαταλάτε. Το φθινόπωρο, πάντως, υπόσχεται να πραγματοποιήσει κάποιες επιθυμίες σας. Μια δουλειά που ήταν όνειρο ζωής, μια προαγωγή στην ήδη υπάρχουσα δουλειά σας ή η απόφαση να καθίσετε στα θρανία ξανά για να επιμορφωθείτε πάνω στις καινούργιες εξελίξεις στον τομέα απασχόλησής σας είναι μερικά από τα πιθανά σενάρια. Ο Σεπτέμβριος, με τον Άρη απέναντί σας, θα δείξει ποιες από τις συνεργασίες σας έχουν μέλλον και προοπτικές. Είναι το διάστημα της χρονιάς όπου θα βγείτε μπροστά, θα στείλετε βιογραφικά, θα περάσετε από συνεντεύξεις, θα σκεφθείτε πώς θα υλοποιήσετε τις εμπνεύσεις και τις ιδέες σας και γενικώς θα ψαχτείτε. Τα ευρήματα είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσουν όταν τον Δεκέμβρη, απαλλαγμένοι από άγχος και στρες για την πορεία της καριέρας σας, θα απολαμβάνετε όσα χτίσατε.

Ιχθύες: Αποδοτικότερες συνεργασίες

- Αν μπορούσατε να δείτε λίγο πιο αντικειμενικά τις εξελίξεις στη ζωή σας και κυρίως στους τομείς της καριέρας και των οικονομικών χωρίς φόβο και πάθος, τότε θα φτάνατε στη συνειδητοποίηση ότι μέσα στο 2015 μπορεί να μην είχατε τις τρομερές ευκαιρίες καταξίωσης ή οικονομικής προόδου, αλλά δεν χάσατε κιόλας τίποτε σημαντικό. Αντίθετα, κατορθώσατε να διατηρήσετε αξιοπρεπώς τη θέση και τα κεκτημένα σας, ίσως και να τα αυξήσετε κάπως, και τώρα περνάτε σε μια άλλη φάση της ζωής σας, αρκετά πιο γενναιόδωρη. Από τον Αύγουστο του 2015, πέρασε απέναντί σας στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών ο Δίας. Παραμένοντας εκεί για 13 περίπου μήνες, θα σας δώσει αρκετές ευκαιρίες να πραγματοποιήσετε πιο συμφέρουσες συνεργασίες και πιο ικανοποιητικές σε όλα τα επίπεδα. Βέβαια, τα δώρα του Δία μετριάζονται κάπως λόγω της επιρροής του Κρόνου. Καλώς ή κακώς, ο Κρόνος εξακολουθεί να πιέζει αρκετά σε όλη τη διάρκεια όχι μόνο του φθινοπώρου, αλλά και τα δύο επόμενα χρόνια, και απαιτεί να βάλετε κάποιες σταθερές στη ζωή σας. Περισσότερο από ποτέ τώρα έχετε την ανάγκη να υπάρξουν κάποια πράγματα σταθερά, ασφαλή, ώστε να νιώθετε ευτυχισμένοι. Για τους γεννημένους στο τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου, που επηρεάζονται από τον Ποσειδώνα, η κατάσταση είναι κάπως διαφοροποιημένη σε σχέση με τους υπόλοιπους Ιχθύς, αφού μπορεί να προκύψουν αλλαγές. Αλλαγές όχι μόνο με την έννοια των γεγονότων που συμβαίνουν και σας καλούν να πάρετε θέση, αλλά και αλλαγές που σχετίζονται με τη δική σας κοσμοθεωρία.

+ Ο τομέας της καριέρας πάντως είναι αρκετά ενθαρρυντικός για όλους τους Ιχθύς ή όσους έχουν ωροσκόπο σ’ αυτό το ζώδιο, εξαιτίας της καλής θέσης του Δία, που θα κάνει τους συνεργάτες σας πιο δοτικούς και γενναιόδωρους και θα σας φέρει πολλές προτάσεις συνεργασίας. Αν σκεφτόσασταν να μπείτε σε μια νέα συνεργασία ή να πάρετε μια χρηματοδότηση, προτιμήστε να το κάνετε μακριά από την περίοδο που διαρκεί από τις 17/9 μέχρι τις 9/10, με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία. Όπως καταλαβαίνετε, τα περιθώρια είναι λίγο στενά, μπορείτε όμως να διαπραγματευθείτε και να βάλετε λίγο αργότερα τις υπογραφές, μακριά από την ανάδρομη πορεία του Ερμή. Εξαιρετικά σημαντική είναι η επιρροή του Ερμή τον Νοέμβριο στον Σκορπιό, ένα ζώδιο υδάτινο όπως το δικό σας, που θα βοηθήσει στην επαφή σας με ομάδες, συλλόγους, τους νέους αλλά θα σας ωθήσει και σε πολλά ταξίδια και εμπορικές δραστηριότητες. Το τετράγωνο Κρόνου - Ποσειδώνα τον Νοέμβριο μπορεί να φέρει κάποιες διαψεύσεις σε επαγγελματικό επίπεδο για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου. Προσπαθήστε να χαμηλώσετε τις προσδοκίες σας... Ακόμη, απαιτεί την προσοχή σας σε διάφορα θέματα του σπιτιού και της οικογένειας. Σε περίπτωση που τα είχατε παραμελήσει, έχει έρθει ο καιρός να δείξετε τη φροντίδα και τη στοργή σας. Ο Δεκέμβρης μυρίζει δουλειά και υποχρεώσεις, αλλά την ίδια στιγμή σας δίνει και εξαιρετικές ευκαιρίες προόδου προκειμένου να υποδεχθείτε την καινούργια χρονιά γεμάτοι αισιοδοξία.

Πηγή: Astra& Orama,

Από την Άση Μπήλιου