Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου;

10.10.2015
Η Αγάπη είναι ίσως η πιο διαδεδομένη λέξη στον πλανήτη και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται σε βαθμό κατάχρησης. Αυτή η Νέα Σελήνη στον Ζυγό μάς προσκαλεί να σκεφτούμε τι είναι η αγάπη καθώς και τη βαρύτητά που της δίνουμε.

Η Αφροδίτη, που είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Ζυγού, βρίσκεται κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης στην Παρθένο. Στον Ζυγό μαθαίνουμε πώς να διαπραγματευόμαστε, να συνεργαζόμαστε, βρίσκοντας τη χρυσή τομή με τους άλλους. Στην Παρθένο μαθαίνουμε να εκφράζουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας πρακτικά, μετρημένα, συγκρατημένα, με σεμνότητα. Η συναισθηματική ικανοποίηση της Αφροδίτης στην Παρθένο βρίσκεται στη βοήθεια που δίνει, στην αναλυτικότητα και την υπηρεσία.

Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη εντείνει τα αμυντικά αισθήματα και τη διστακτικότητα. Μας φέρνει αντιμέτωπους με καθήκοντα και υποχρεώσεις απέναντι στους άλλους. Μιλά για την ανάγκη για δομή και διάρκεια, για τις δυσκολίες στο σπίτι και την οικογένεια. Eνώ η αντίθεσή της με Ποσειδώνα στους Ιχθύς δηλώνει την ευαισθησία, την επιθυμία να χαθούμε σε έναν έρωτα, σε μια ιδέα, σε ένα όνειρο ή μια δελεαστική ψευδαίσθηση. Αυτή η αντίθεση μας βάζει στον πειρασμό να παίξουμε το θύμα ή το σωτήρα. Ο Ποσειδώνας, που είναι η υψηλότερη οκτάβα της Αφροδίτης, λεπταίνει τα όρια και τις άμυνες ώστε να συνδεθούμε σε ένα ουσιαστικό και αυθεντικό επίπεδο. Μάς προκαλεί να υπερβούμε τις προσωπικές μας αντιλήψεις και να νιώσουμε ό,τι μπορεί να κατανοηθεί με την καρδιά: Είμαστε μοναδικοί και ταυτόχρονα ίδιοι, είμαστε πρόσωπα και ταυτόχρονα τα αδιαχώριστα κομμάτια ενός Όλου.

Καλλιεργώντας την αυτοκυριαρχία, την αυτοπεποίθηση και αγαπώντας τον εαυτό μας μπορούμε επί ίσοις όροις να μπούμε σε μια σχέση στην οποία δεν συμβιβάζουμε τον εαυτό μας. Η Νέα Σελήνη μάς υπενθυμίζει ότι η συνάντησή μας με κάποιον που ερωτευόμαστε δεν είναι το τέλος - «κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»-, αλλά η αρχή μιας περιπέτειας στην οποίαν ο ένας βοηθά τον άλλο να ολοκληρωθεί.

Ακόμα έχουμε τη σύνοδο Άρη/Δία στην Παρθένο που στην καλή της πλευρά υπάρχουν ανοιχτοί ορίζοντες, οι οποίοι δημιουργούνται μέσα από ευκαιρίες ώστε να εξελιχθούμε, και τη σκοτεινή πλευρά, όπου βρίσκεται η υπερβολική πίστη ότι θα τα καταφέρουμε ακόμα κι αν πέσουμε σε καυτό νερό.

Να θυμίσω εδώ ότι ο Κρόνος, που διελαύνει στον Τοξότη, βρισκόταν ξανά στο ζώδιο του Δία από τον Νοέμβριο του 1985 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1988 και από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 1988. Αν είσαι σε ηλικία που μπορείς να κάνεις συνειρμούς, είναι πιθανόν θέματα και καταστάσεις που αντιμετώπισες τότε να επανέλθουν. Να θυμίσω ότι ο Κρόνος μπήκε στον Τοξότη στις 23 Δεκεμβρίου του 2014, επέστρεψε για λίγο στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού στα μέσα Ιουνίου, για να επιστρέψει κανονικά στον Τοξότη στις 18 Σεπτεμβρίου ώστε να μείνει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2017. Μετά τα συναισθηματικά βάθη του Σκορπιού, ο Κρόνος στον Τοξότη επικεντρώνεται και ελέγχει θέματα που άπτονται των πεποιθήσεών μας, της φιλοσοφίας, της θρησκείας, της αλήθειας, της πίστης, των δασκάλων, των γκουρού, των ηγετών και της διακυβέρνησης. Ο Κρόνος στον Τοξότη ρωτάει: Τι λες στον εαυτό σου για τις δυνατότητές σου και το μέλλον σου; Ποιο είναι το νόημα της ζωής σου; Τι φαντάζεσαι ότι ήρθες να κάνεις στη γη; Ποιες είναι οι προσδοκίες σου; Πώς βλέπεις τον εαυτό σου ύστερα από δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια; Ο Τοξότης είναι υψιπέτης και ιδεαλιστής, αλλά ο Κρόνος θέλει να κάνουμε πράξη τις θεωρίες και πραγματικότητα τα οράματά μας. Η πίστη και η αισιοδοξία έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα όταν αναλαμβάνεις να πραγματοποιήσεις τις ιδέες και τα ιδανικά σου. Με τον Κρόνο αναγκαζόμαστε να ξεκαθαρίσουμε τις ιδέες μας, να αποκτήσουμε καλύτερη κρίση και διαύγεια, να δούμε πού είμαστε φανατικοί και άκαμπτοι και τι σημαίνει να έχουμε «δίκιο» ? πόσο δίκαιο είναι το δίκιο μας.

Συλλογικά, κοινωνικά και πολιτικά, είναι σχεδόν βέβαια μια αυξανόμενη ανησυχία, αλλά και κρίση στις μεταναστευτικές πολιτικές των κρατών. Οι θρησκευτικοί οργανισμοί, οι θρησκείες και οι ηγέτες χρειάζονται εκσυγχρονισμό, διαφάνεια, αυξημένη κατανόηση του διαφορετικού, ενώ βγαίνουν στην επιφάνεια και σκάνδαλα, δημιουργώντας ζητήματα αξιοπιστίας. Ο θρησκευτικός φανατισμός αγριεύει. Όπως και ο φονταμενταλισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, που αποτελούν τη σκοτεινή πλευρά του Τοξότη.

Αυτή η Νέα Σελήνη στον Ζυγό μπορεί να συνοψιστεί εξαίρετα στη φράση του Τζον Λένον (με Ήλιο και Άρη στον Ζυγό) «Ένα όνειρο που το ονειρεύεσαι είναι απλώς ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί είναι πραγματικότητα».

Ποιούς επηρεάζει η Νέα Σελήνη
Eπηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/Καρκίνους/Ζυγούς/Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους στο τέλος του δευτέρου και στις αρχές του τρίτου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια.

Μάθε πώς σε επηρεάζει ανάλογα με το ζώδιό σου:

Κριός:

Αυτό το διάστημα είσαι έτοιμη να αφήσεις πίσω σου την προσωπική σου ατζέντα με την Νέα αυτή Σελήνη να επηρεάζει τις συνεργασίες σου. Παραδόξως έχεις τις καλύτερες πιθανότητες να λάβεις την υποστήριξη των άλλων όταν αποφασίζεις να αποστασιοποιηθείς λιγάκι από εκείνους. Φυσικά και δεν μπορείς να είσαι μόνη σου σε ένα κόσμο ονειρεμένο. Σκέψου απλά πως το να εκφράζεσαι ελεύθερα θα σε κάνει να νιώσεις πιο όμορφα αλλά μπορεί να φέρει και πολλά ακόμη μαζί του που δεν περιμένεις.

Ταύρος:

Κάποιος συνάδελφος μπορεί να θέλει την γνώμη σου για ένα θέμα που θα τραβήξει την προσοχή σου. Ευτυχώς η Νέα αυτή Σελήνη ρίχνει το φως στον τομέα των επαγγελματικών σου και σε βάζει να ψάχνεις την έξοδο κινδύνου όπου ακούς προβλήματα. Με άλλα λόγια θέλεις να βρίσκεις λύσεις και μάλιστα άμεσα στα προβλήματα που υπάρχουν ή προκύπτουν και δεν θέλεις να διαιωνίζονται οι καταστάσεις. Μπορεί κάποιες φορές να μην μπορείς να διορθώσεις κάποια κατάσταση ή να μην μπορείς να δώσεις την απάντηση σε κάποιο ζήτημα αλλά δεν μπορείς να …κάτσεις στ’ αυγά σου. Φυσικά μπορεί απλά να προσφέρεις τη βοήθεια σου προσπαθώντας να ακούσεις τα προβλήματα των ανθρώπων που είναι κοντά σου χωρίς καν να τους διακόπτεις. Ίσως αυτή είναι και η πιο μεγάλη βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις.

Δίδυμοι:

Το να παλεύεις με τα δικά σου ….θέματα σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο αλλά είναι σίγουρα πιο εύκολο από το να πρέπει να επιλύσεις τα προβλήματα των άλλων. Μπορείς βέβαια να αντιμετωπίσεις όσο πιο παιχνιδιάρικα και έξυπνα μπορείς το στρες και το άγχος που νιώθεις πολλές φορές με τις καταστάσεις που σε απασχολούν. Μην ξεχνάς πως το μυστικό της επιτυχίας είναι πάντα να ξέρεις τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις!

Καρκίνος:

Τώρα πηγαίνεις ένα συναισθηματικό ταξίδι στην προσωπική σου ιστορία και έχεις μια νοσταλγική διάθεση με την Νέα αυτή Σελήνη τον Ζυγό να δίνει έμφαση στις ρίζες και την οικογένεια σου και τελικά να φέρνει στο προσκήνιο θέματα που μπορεί να μην είχες σκεφτεί τελευταία. Το καλό είναι πως είσαι αισιόδοξη και έχεις καλή διάθεση και αυτό κάνει τα πάντα πιο εύκολα ειδικά αν πρόκειται να χειριστείς συναισθηματικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Σίγουρα είναι πιο εποικοδομητικό να είσαι απλά στο ... σήμερα αντί να ταξιδεύεις με το μυαλό σου στο παρελθόν και να ξεχνιέσαι εκεί.

Λέων:

Αν και νομίζεις πως ξέρεις τι είναι καλό για εσένα, αυτή Νέα Σελήνη επηρεάζει τον τομέα της επικοινωνίας και σε βάζει στο τρυπάκι να σκεφτείς και τις ανάγκες των άλλων. Μην σκεφτείς πως όλα θα γίνουν όπως τα θέλεις με κάποιον μαγικό τρόπο επειδή απλά και μόνο εσύ είσαι πολύ γενναιόδωρη. Τώρα ίσως είναι η καλύτερη περίοδος για να εξασκηθείς στην τέχνη του συμβιβασμού που τελικά έχει ως αποτέλεσμα να κερδίζουν όλοι στο τέλος.

Παρθένος:

Μπορεί να πάρεις μια σημαντική απόφαση για τα οικονομικά σου αφού η Νέα αυτή Σελήνη επηρεάζει κυρίως το πορτοφόλι σου. Δεν αποκλείεται ακόμη να χάσεις χρόνο κάνοντας ένα βήμα μπρος και ένα βήμα πίσω διαρκώς γεγονός που το κάνει ακόμη πιο δύσκολο το να αποφασίσεις τελικά ποιον δρόμο θα διαλέξεις. Καλά θα κάνεις να περιμένεις λίγες μέρες για να δεις τελικά που θα καταλήξεις και το κυριότερο που θα δώσεις την ενέργεια σου. Το να κρατήσεις ανοιχτές τις επιλογές που έχεις είναι κάτι που θα συντελέσαι στον να αυξηθούν οι πιθανότητες να κάνεις το σωστό βήμα.

Ζυγός:

Είσαι έτοιμη να κάνεις πράξη τα όσα σκέφτεσαι και το βασικό που έχεις να κάνεις είναι πεις δυνατά τι είναι αυτό που θέλεις έτσι ώστε να το ακούσεις πρώτη εσύ αλλά και οι γύρω σου. Η Νέα Σελήνη βάζει στο επίκεντρο την προσωπικότητα σου και σε βάζει να διορθώνεις τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Αν και το να επικεντρώνεσαι σε έναν συγκεκριμένο στόχο μπορεί να σου δώσει το απαραίτητο κίνητρο να κατακτήσεις τον στόχο σου, αυτό μόνο του δεν είναι αρκεί για να σε φτάσει στο σημείο που θέλεις. Μην ξεχνάς πως η επιτυχία είναι 1% έμπνευση και 99% ο κόπος και η σκληρή δουλειά!

Σκορπιός:

Συνήθως είσαι πρωταθλήτρια στο να κρατάς μυστικά αλλά κάποιο από αυτά τα μυστικά δεν αποκλείεται να αποκαλυφθεί σύντομα. Αν και η φιλική αυτή Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου, επηρεάζει τα πιο προσωπικά σου ζητήματα εσύ φαίνεται πως είσαι έτοιμη να αποκαλύψεις κάτι σημαντικό σε κάποιον. Το δίλημμα το οποίο έχεις να αντιμετωπίσεις είναι μεγάλο και εσύ αν δεν ξέρεις τι να κάνεις δεν έχεις παρά να περιμένεις λιγάκι και να καθυστερήσεις λιγάκι μια απόφαση που μπορεί να μην είναι και η σωστή.

Τοξότης:

Αν και οι κοινωνικές σου υποχρεώσεις αυτό το διάστημα είναι πάρα πολλές φαίνεται πως ρίχνεις όλη σου την ενέργεια στους πιο μακροχρόνιους στόχους σου. Φαίνεται πως αυτό το διάστημα προχωράς με διαφορετικούς ρυθμούς και αυτό που ζητάς είναι να κάνεις και κάτι που το θέλεις πάνω από όλους εσύ η ίδια. Αυτό που σκέφτεσαι τώρα είναι πως οι δικές σου ανάγκες είναι εκείνες που είναι πιο σημαντικές και αυτό που θέλεις πάνω από όλα είναι να γίνεις όσο πιο δημιουργική μπορείς και έτσι να βρεις τον εαυτό σου και να είσαι καλά και με τους γύρω σου. Τι περιμένεις λοιπόν;

Αιγόκερως:

Το κοινωνικό σου προφίλ είναι στο επίκεντρο των ημερών και εσύ φαίνεται πως παίρνεις τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις πολύ στα σοβαρά… Αυτή την περίοδο είσαι αρκετά πιεσμένη στα επαγγελματικά σου και καλό θα ήταν να μην αναλάβεις και άλλα πράγματα στη δουλειά αφού τελικά δεν αποκλείεται να μην μπορέσεις να τα φέρεις σε πέρας. Προσπάθησε να μην παραμελείς σημαντικές δουλειές και να επικεντρωθείς σε όσα έχουν προτεραιότητα.

Υδροχόος:

Ο ενθουσιασμός σου μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και η άποψη που έχεις για τον κόσμο αλλάζει διαρκώς αφού η Νέα Σελήνη αυτή επηρεάζει τις μεγάλες ιδέες σου. Τώρα παίρνεις πολύ σοβαρά το θέμα του να μάθεις περισσότερα πράγματα για κάποιο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει πραγματικά. Δεν αποκλείεται να μάθεις μια καινούργια γλώσσα ή να επεκτείνεις τις γνώσεις σου πάνω σε ένα αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Αν απελευθερώσεις πρώτα το μυαλό σου θα δεις πως τότε μόνο θα ευχαριστηθείς τη ζωή σου ακόμη περισσότερο!

Ιχθείς:

Η ευαισθησία σου που σχετίζεται με τα συναισθήματα κάποιων άλλων ανθρώπων είναι το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες με την Νέα Σελήνη αυτή να επηρεάζει τα βαθιά σου αισθήματα. Έτσι δεν υπάρχει ανάγκη να ανησυχείς γιατί η διαίσθηση σου θα σε βοηθήσει να αποφύγεις κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Ευτυχώς εσύ μπορείς να κρατήσεις τα όρια ακόμη και αν υπάρχουν και κάποια κρυφές καταστάσεις σε κάποιες σχέσεις σου. Το να λύσεις το μυστήριο της αγάπης είναι ένα μακρύ ταξίδι που δεν θα το λύσεις σε ένα λεπτό και εκεί κιόλας είναι η μαγεία του!

Πηγή: Astra &Orama

Από τον Γιώργο Πανόπουλο
fb/www.cosmictelegram.gr

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη