Ο Δίας στην Παρθένο: Πως θα αλλάξει τη ζωή σου (Μέρος B')

19.10.2015
Κάθε διέλευση του Δία χρωματίζει τη γενικότερη διάθεση της κοινωνίας στάση και το πολιτισμικό zeitgeist, «το πνεύμα της εποχής». Ο πλανήτης του «πολύ» θα μείνει στην Παρθένο για ένα έτος, φέρνοντας τα δώρα του σε έναν ξεχωριστό τομέα της ύπαρξης. Η αλήθεια είναι πως ο Δίας δυσανασχετεί στην Παρθένο, θεωρείται δυσμενής θέση του, αφού το διαρκές τσεκάρισμα αντιβαίνει στην ορμητική και ασυγκράτητη φύση αυτής της ενέργειας. Τι ακριβώς να περιμένουμε λοιπόν;

Για τα πρώτα έξι ζώδια, κάνε κλικ ΕΔΩ

Ζυγός

Φέτος, θα συμφιλιωθείς με ορισμένες καταστάσεις στη ζωή σου και σε τελική ανάλυση με τον ίδιο σου τον εαυτό. Ο Δίας σου δίνει πρόσβαση στα βαθύτερα μυστήρια της ύπαρξης, στον πνευματικό εαυτό σου. Ακούγεται φλου αρτιστίκ; Στην πράξη θα κάνει μεγάλη διαφορά να επικεντρώσεις σε μικρές «λεπτομέρειες» και συμβολισμούς που λένε την αλήθεια για τις υποσυνείδητες δυνάμεις που ελέγχουν τη ζωή.

Η ενέργεια της Παρθένου βοηθά να κατανοήσεις όσα πριν δεν έμπαινες στον κόπο να επεξεργαστείς. Μην ανησυχείς. Θα έχεις και έξωθεν «βοήθεια»: Όπως λένε, όταν ο μαθητής είναι έτοιμος ο δάσκαλος θα εμφανιστεί. Οι άνθρωποι που θα έρθουν στο δρόμο σου αυτή την περίοδο θα σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις πολλά. Μεταφυσική, πνευματικότητα, διαίσθηση: Όπως και να το δεις, μιλάμε για ένα σωτήριο «γνώθι σαυτόν».

Σκορπιός

Είναι γνωστό πως σου αρέσουν οι μοναχικές αποφάσεις, να εξυφαίνεις σχέδια μόνη σου στο ημίφως της ύπαρξης. Φέτος, αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Δεν είναι χρονιά για περισυλλογή, αλλά για συλλογικότητα. Με θετική ενέργεια ετοιμάσου να συνεργαστείς με ανθρώπους για ένα κοινό στόχο. Οι γνωριμίες των επόμενων δώδεκα μηνών μπορεί αποδειχτούν ευεργετικές σε πολλά επίπεδα, με τρόπους ακόμη δεν μπορείς να φανταστείς.

Η θετική επίδραση του Δία μπορεί να σε φέρει στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, και η ενέργεια της Παρθένου εξασφαλίζει τη σύνδεση με ανθρώπους ουσίας που είναι αξιόπιστοι. Είναι επίσης καλή εποχή για να επενδύσεις την ενέργειά σου σε κάποια κοινότητα ή φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τοξότης

Η καριέρα σου μπορεί πλέον να πάρει τα πάνω της, ακόμη και να απογειωθεί (δεν το πιστεύεις, αλλά γίνεται…), και η ψυχική οδύσσεια του τελευταίου χρόνου να πιάσει τόπο. Η πρόσφατη περιπλάνηση στις σκοτεινές και... δυσβάστακτες περιοχές της ύπαρξης (βλέπε Κρόνος στον Τοξότη) θα αποτελέσει πάτημα για το επόμενο βήμα: ξέρεις πλέον τι θέλεις και μπορείς να το κάνεις πραγματικότητα. Γίνεται.

Ο Δίας, που είναι ο πλανήτης που κυβερνά τον Ήλιο σου, σου φέρνει καλοτυχία. Αυτό το «γύρισμα» της τύχης μπορεί να έρθει ακριβώς όταν το χρειάζεσαι. Και καθώς ο Δίας είναι στην Παρθένο, αυτή η ενέργεια θα σε βοηθήσει να στρωθείς στη δουλειά και να κάνεις ότι ακριβώς χρειάζεται για να πετύχεις τους στόχους σου. Θεώρησε πολύ πιθανή τη δίκαιη, δημόσια αναγνώριση της προσπάθειας σου.

Αιγόκερως

Κι επειδή πάντα θες να ξέρεις ακριβώς που βαδίζεις, Αιγόκερε, ο Δίας φέτος βρίσκεται στον ένατο ηλιακό σου οίκο. Έναν οίκο από φυσικού του large! Αφορά τα ταξίδια, τις σπουδές, τις ξένες κουλτούρες, γενικότερα τους ανοιχτούς ορίζοντες. Έτσι η επιρροή του Δία εδώ, σε βάζει σε think big διάθεση. Το ενδιαφέρον σου για τη φιλοσοφία, τη θρησκεία και την πνευματικότητα αυξάνεται – ακόμη κι αν νοήσουμε ως φιλοσοφική αναζήτηση μια συνδρομή σε κανάλι ταινιών, ως θρησκεία την αφοσίωσή σου στη μόδα και ως πνευματικότητα τη γνωριμία σου με τις ανατολικές πρακτικές εκγύμνασης ή οτιδήποτε σε απελευθερώνει και εμπλουτίζει την αντίληψή σου για τη ζωή. Αν και οι καιροί δεν επιτρέπουν πολυτέλειες, τα ταξιδάκια σου θα τα κάνεις – με τάση στα μακρινά. Η επιρροή της Παρθένου σε βοηθά να κρατάς τα πόδια σου στη γη. Φέτος, είναι η χρονιά για μια νέα ισορροπία γνώσης, πίστης και… κατακτήσεων.

Υδροχόος

Είναι πιθανό να έρθεις κοντά με ανθρώπους που ξέρουν από μπίζνες και οικονομικά θέματα, ειδικούς που μπορούν να σε βοηθήσουν να οικοδομήσεις περισσότερη ασφάλεια μέσα από την τεχνογνωσία τους. Οι επιχειρηματικές συνεργασίες γενικότερα ευνοούνται. Αυτή η τοποθέτηση του Δία στον χάρτη σου, μπορεί επίσης να σου φέρει μια κληρονομιά ή ένα απροσδόκητο «τυχερό», όπως κι αν νοείται αυτό.

Πάνω από όλα, όμως μπορείς να περιμένεις υποστήριξη, γενικά να επωφεληθείς από πόρους άλλων – εδώ εμπίπτει και ένα δάνειο... Η ζωή σου μπορεί να εμπλουτιστεί με ένα νέο βάθος, μια βαθύτερη κατανόηση της ίδιας σου της ύπαρξης. Καθόλου δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί μέσα από μία καινούρια σχέση –ως γνωστόν, το σεξ είναι συμπυκνωμένη γνώση.


Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, οι σχέσεις πιθανόν να έχουν ένα στοιχείο fatale ή πιο απλά αυτό που ονομάζουμε «χημεία».

Ιχθύες

Ο Δίας στον έβδομο ηλιακό οίκο σου φωτίζει και άρα εστιάζει την προσοχή σου στις σχέσεις. Οι εταιρικές σχέσεις όλων των ειδών ευνοούνται, από την επιχείρηση ως το γάμο. Ο αέρας μυρίζει φλερτ φέτος για τους Ιχθύες! Θα υπάρξουν ευκαιρίες να ερωτευτείς ή να ομορφύνεις τη σχέση σου.

Και παρόλο που ο Δίας σου… φουσκώνει τα μυαλά, η επιρροή της Παρθένου σε βοηθάει στην (επαναπροσ)γείωση.


Φέτος, θα μπεις στον κόπο να φροντίσεις τη σχέση σου και όχι να το βάλεις στα πόδια όταν κατακαθίσει η χρυσόσκονη του πρώτου έρωτα. Ο καθένας μας έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία: Αποδέξου τον «σημαντικό άλλο» χωρίς όρους και η αγάπη θα σου το ανταποδώσει.