Ολος ο κόσμος του Σαρλό στο Black Duck

14.10.2011
Αφιέρωμα στον Τσάρλι Τσάπλιν με καθημερινές προβολές ταινιών του, έκθεση ρούχων και αξεσουάρ της εποχής του καθώς και ιντεράκτιβ μουσική.

Σερ Τσαρλς Σπένσερ Τσάπλιν ο νεότερος. Η πρώτη παγκόσμια αναγνωρίσιμη φιγούρα της κινηματογραφικής τέχνης, γνωστότερος με το υποκοριστικό Τσάρλι και στην Ελλάδα κυρίως με το προσωνύμιο "Σαρλό".

Kωμικοτραγικός τύπος με φαρδιά παντελόνια, κοντό μουστάκι, τρύπια παπούτσια και το χαρακτηριστικό μπαστούνι που ο ίδιος δημιούργησε και που αξιοποίησε σε πολλές μικρές κωμωδίες του βωβού κινηματογράφου, στο διάστημα 1912-1918. Στον "Σαρλό", με τον οποίο γέλασαν και δάκρυσαν γενεές και γενεές, ανοίγει την "πόρτα" του το "Black Duck". Μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα, έως τις 27 Οκτωβρίου, θα ξαναζήσουμε τη γοητεία του αναιδή, ξύπνιου, ευαίσθητου και πάντα θλιμμένου τύπου.

Το αφιέρωμα στον πρωτοπόρο πρωταγωνιστή αλλά και σεναριογράφο, σκηνοθέτη και συνθέτη περιλαμβάνει έκθεση ρούχων και αξεσουάρ εμπνευσμένων από την εποχή εκείνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί του πολυχώρου Black Duck, αλλά και καθημερινές προβολές ταινιών του, από μια νέα συλλεκτική 10πλή κασετίνα - έκδοση, που κυκλοφόρησε ο "Εναλλακτικός Κύκλος" και περιέχει 36 από τις ωραιότερες στιγμές του Τσάρλι Τσάπλιν σε 10 dvd: ο Σαρλό ως μεθύστακας ή ονειροπόλος ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, με το αθώο βλέμμα του, το άτσαλο παιχνίδι με το μπαστούνι του, και την αφέλειά του. (Οι ταινίες κυκλοφορούν σε πολυτελή κασετίνα με δυνατότητα επιλογής ελληνικών ή αγγλικών υποτίτλων).

Συγκεκριμένα το αφιέρωμα περιλαμβάνει: προβολή ταινιών του Τσάρλι Τσάπλιν, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, στον χώρο του μπαρ. Εκθεση ρούχων και αξεσουάρ της περιόδου του Μεσοπολέμου στον χώρο της γκαλερί. Συμμετέχουν με καπέλα, ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ εποχής οι Κατερίνα Καρούσου και Despotnia "Jewel Art". Εκθεση φωτογραφιών του Τσάρλι Τσάπλιν στους χώρους του Black Duck. Live μουσική "ιντεράκτιβ", με αυτοσχεδιασμoύς από διακεκριμένους μουσικούς σόλο, ντουέτο και τρίο που θα παίζουν παράλληλα με τις ταινίες.

Ανάμεσά τους οι Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Γιάννης Κυριμκιρίδης, Αγγελος Τριανταφύλλου, Κώστας Βόμβολος, Θοδωρής Ρέλλος, Κώστας Γιαβής κ.ά. Μουσικά αφιερώματα από ντι τζέι που αναφέρονται στην εποχή του πρωτοπόρου πρωταγωνιστή (Σκοτ Τζόπλιν, Ντιουκ Ελινγκτον, Γκλεν Μίλερ, Αρτ Τατούμ αλλά και συνθέσεις του ίδιου του Τσάπλιν) που θα συνοδεύουν τις ταινίες.

Black Duck multiplarte
12-27 Οκτωβρίου