O βασιλιάς των downloads..

24.01.2012
Μάλλον είναι η πρώτη ψηφιακή λίστα που δεν είναι πρώτη η Adele. Στο ψηφιακό σύμπαν που επικρατεί πλέον (έτσι να μιλάμε και λίγο εγκυκλοπαιδικά) δεν είναι κάτι καινούριο ότι ο περισσότερος κόσμος «αγοράζει» από τα online ράφια κι όχι από τα παραδοσιακά ενός δισκάδικου δίπλα τους. Οπότε δεν είναι και περίεργο το γεγονός πως σύμφωνα με την IFPI, τα downloads των singles έφτασαν τα 3.6 δισεκατομμύρια και αυξήθηκαν κατά 65% με τον Μπρούνο Μαρς (Bruno Mars) να

Μάλλον είναι η πρώτη ψηφιακή λίστα που δεν είναι πρώτη η Adele. Στο ψηφιακό σύμπαν που επικρατεί πλέον (έτσι να μιλάμε και λίγο εγκυκλοπαιδικά) δεν είναι κάτι καινούριο ότι ο περισσότερος κόσμος «αγοράζει» από τα online ράφια κι όχι από τα παραδοσιακά ενός δισκάδικου δίπλα τους. Οπότε δεν είναι και περίεργο το γεγονός πως σύμφωνα με την IFPI, τα downloads των singles έφτασαν τα 3.6 δισεκατομμύρια και αυξήθηκαν κατά 65% με τον Μπρούνο Μαρς (Bruno Mars) να κάνει αέρα με τα περισσότερα χαρτονομίσματα από όλους αφού εκτός από πρώτος έχει κι άλλα δύο τραγούδια του σε πρώτες θέσεις χτυπώντας χατ τρικ.

Το μεγάλο χιτ Just the way you are του γόη από τη Χαβάη που προσπαθεί να τελειώνει με τις δικαστικές υποθέσεις του λόγω του σκανδάλου με την κοκαΐνη, έβγαλε το σημαιάκι για την κορυφή πουλώντας 12.5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, το δεύτερο της λίστας, Grenade μετράει 10,2 εκατομμύρια ενώ το The Lazy song του ιδίου 6.5. Η Lady Gaga ισοφάρισε με την Adele και τον Pitbull με τους Ne-yo, Afrojack and Nayer με 8.2 εκατομμύρια να φεύγουν και τη λίστα συμπληρώνουν οι γνωστοί θαμώνες Jennifer Lopez, Maroon 5, LMFAO και Black eyed peas.

Αναλυτικά τι γράφουν οι επιταγές για τα singles που φώναζαν «Πούλα» στο τηλέφωνο:

1. Bruno Mars - Just The Way You Are - 12.5 εκ

2. Bruno Mars - Grenade - 10.2 εκ

3. LMFAO - Party Rock Anthem - 9.7 εκ.

4. Jennifer Lopez - On The Floor - 8.4 εκ

5. Adele - Rolling In The Deep - 8.2 εκ

= Lady Gaga - Born This Way - 8.2 εκ

= Pitbull featuring Ne-yo, Afrojack and Nayer - 8.2 εκ

8. Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit) - 7.3 εκ

9. Maroon 5 - Moves Like Jagger - 7 εκ

10. Bruno Mars - The Lazy Song - 6.5 εκ

 

Κ.Π