Δες εδώ την κηδεία της Γουίτνεϊ Χιούστον

18.02.2012
Φίλοι και συγγενείς της τραγικής σταρ είχαν αρχίσει να μαζεύονται στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι για την επικήδεια τελετή.

Φίλοι και συγγενείς της Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) είχαν αρχίσει να μαζεύονται από νωρίς στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι για την επικήδεια τελετή της μεγάλης Αμερικανίδας σταρ.

Περίπου 1500 καλεσμένοι επρόκειτο να παραβρεθούν στην ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό 'New Hope Baptist Church'. Η σωρός της Χιούστον θα μεταφερθεί την Κυριακή σε τοπικό κοιμητήριο όπου και θα ταφεί, δίπλα στον πατέρα της.
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι αρμόδιοι προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά τους εκατοντάδες θαυμαστές που κατέφθαναν διαρκώς, παρά τις οδηγίες να δουν την τελετή από τις τηλεοράσεις και το διαδίκτυο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Η 48χρονη ερμηνεύτρια βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο του Λος Αντζελες τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται σε μερικές βδομάδες.
Το φέρετρο μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό όπου η Γουιτνεϊ τραγουδούσε μικρή πλάι στη μητέρα της στη γκόσπελ χορωδία της ενορίας.
Ανάμεσα στους καλεσμένους συμπεριλαμβάνονταν μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της σόου μπίζνες. Ο Στίβι Γουόντερ (Stevie Wonder) και η Αρίθα Φράνκλιν (Aretha Franklin) είχε προγραμματιστεί να τραγουδήσουν, όμως νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η Φράνκλιν δε θα μπορούσε να παραβρεθεί καθώς δεν αισθανόταν πολύ καλά.

Ο Κέβιν Κόστνερ (Kevin Costner) που πρωταγωνίστησε μαζί της στην ταινία Ο Σωματοφύλακας, και ο Κλάιβ Ντέιβις (Clive Davis), ο μουσικός της μέντορας θα διάβαζαν τους επικήδειους.

Παρούσα θα ήταν και η ξαδέλφη της Γουίτνεϊ και μεγάλη τραγουδίστρια Ντιόν Γουόρικ (Dionne Warwick) καθώς και η Αλίσια Κιζ (Alicia Keys).

Ο πρώην σύζυγος της Μπόμπι Μπράουν (Bobby Brown) εμφανίστηκε τελικά, μαζί με την κόρη τους Μπομπι Κριστίνα (Bobbi Kristina), παρά τις αρχικές φήμες ότι η οικογένεια του το απαγόρευσε, επειδή τον θεωρεί υπεύθυνο για τη μύηση της Γουίτνεϊ στα ναρκωτικά και το ποτό.

Την Κυριακή, μετά τελετή η Γουιτνεϊ θα ταφεί δίπλα στον πατέρα της Τζον Ράσελ Χιούστον (John Russell Houston) στο Κοιμητήριο Φέρβιου (Fairview Cemetery) στο Γουέστφιλντ.
Η Γουίτνεϊ Χιούστον ήταν μια από τις μεγαλύτερες φωνές της εποχής της, με πωλήσεις 170 εκατομμυρίων παγκοσμίως, οι οποίες και συνεχίζουν να αυξάνουν μετά την ανακοίνωση του θανατου της, μία βδομάδα νωρίτερα.

Δες εδώ την τελετή όπως μεταδόθηκε απευθείας.

E.Σ.