Με το ένα πόδι στον τάφο ο Ρόμπιν Γκιμπ των Bee Gees

26.02.2012
Μόλις δύο εβδομάδες από την επανεμφάνιση του μετά τη διάγνωση του με καρκίνο πέντε μήνες νωρίτερα, ο μπασίστας και τραγουδιστής των Bee Gees επέστρεψε στο νοσοκομείο.

Παρότι οι γιατροί είχαν εντυπωσιαστεί από την πρόοδο του Ρόμπιν Γκιμπ (Robin Gibb) στον αγώνα του εναντίον του καρκίνου του εντέρου και του ήπατος, ο ίδιος αναγκάστηκε να νοσηλευτεί ξανά πριν λίγες μέρες.

Οι εκπρόσωποι του καθησυχάζουν τους θαυμαστές του ότι η συγκεκριμένη εισαγωγή είναι μέρος της θεραπείας του και ότι ο 62χρονος τραγουδιστής ανταποκρίνεται άριστα: "Ο Ρόμπιν βρίσκεται στην Κλινική του Λονδίνου (London Clinic) όπως ήταν προγραμματισμένο" φέρεται να είπαν στην εφημερίδα Daily Mail.

Ωστόσο, πρόσωπο κοντά στην οικογένεια του εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την εξέλιξη της υγείας του: "Φοβόμαστε το χειρότερο. Αλλά οι γιατροί λένε ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του".

Μετά τη διάγνωση του, πέρυσι, ο Ρόμπιν αναγκάστηκε να ματαιώσει μια σειρά από τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του, ενώ μόλις πριν 12 μέρες το όνομα του είχε επιστρέψει στην επικαιρότητα καθώς συνόδεψε το τρίο "The Soldiers" για τη φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση "Coming Home" που έγινε στο London Palladioum, για τη υποστήριξη των τραυματιών πολέμου.

Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Γκιμπ μετά από πέντε μήνες. Στο κλείσιμο της συναυλίας τραγούδησε τις επιτυχίες "How Deep Is Your Love" και "I've Gotta Get A Message To You", τα οποία ηχογράφησε με τους Soldiers πέρυσι για την υποστήριξη της Βρετανικής Βασιλικής Λεγεώνας των Θυμάτων Πολέμου (Royal British Legion Poppy Appeal).

Ένας από τους ακροατές δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα: "Ο Ρόμπιν φαίνεται μια χαρά, σαν να μην πέρασαν τα χρόνια και η φωνή του ακουγόταν τέλεια".

Στην εισαγωγή του πριν το τραγούδι, ο Γκιμπ -που εμφανίστηκε με τα χαρακτηριστικά μοβ γυαλιά του- είπε στο κοινό ότι νιώθει "φανταστικά" και ευχαρίστησε όλους για την συμπαράσταση τους. Επίσης, πόζαρε με χαρά για τους φωτογράφους πριν ανέβει στη σκηνή και δεχτεί ένα μεγαλειώδες χειροκρότημα, ενώ έκανε πλάκα με τους διοργανωτές του σόου που τον πίεζαν να συντομεύει.

Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC-2: "Με έχει φροντίσει ένας εξαιρετικός γιατρός, ο οποίος είπε ότι τα αποτελέσματα μου είναι εντυπωσιακά". Στη συνέχεια της ίδιας συνέντευξης ο Γκιμπς αστειεύτηκε πως οι γιατροί αναρωτιόντουσαν ποιο είναι το μυστικό του και έλεγαν πως "πρέπει να είναι από άλλον πλανήτη" αφού "σύμφωνα με την πρόγνωση έχω σχεδόν θεραπευτεί και νιώθω τέλεια. Από εδώ και πέρα, η όλη διαδικασία είναι απλά ένα συμμάζεμα".

Ο Ρόμπιν πρόκειται να εμφανιστεί με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα τον Απρίλιο, για την πρεμιέρα της πρώτης του κλασικής σύνθεσης "The Titanic Requiem", με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από το ναυάγιο του Τιτανικού.

Οι λεπτομέρειες για την κατάσταση του είχαν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης τον Οκτώβριο, όταν αναγκάστηκε να ακυρώσει πολλές από τις συναυλίες και τις φιλανθρωπικές εμφανίσεις του.

Στο παρελθόν, ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε συχνά προβλήματα υγείας εξαιτίας της περίσφιξης εντέρου από την οποία υπέφερε, μια πάθηση από την οποία είχε πεθάνει ο δίδυμος αδελφός του, Μορίς Γκιμπ (Maurice Gibb) πριν εννέα χρόνια σε ηλικία 53 ετών.

Όμως, ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του εντέρου που είχε κάνει μετάσταση στο συκώτι και είχε ορκιστεί ότι θα νικούσε την ασθένεια και θα συνέχιζε να γράφει μουσική.

Μάλιστα, είχε καθησυχάσει τους θαυμαστές του λέγοντας ότι έχει πάρει βάρος: "Μ' αρέσει το φαγητό, μ' αρέσει να τρώω". Άλλωστε, όπως δικαιολογήθηκε: "Πάντα υπήρξα αδύνατος. Αν κοιτάξετε στα πρώτα μου βήματα, ήμουν πάντα κοκκαλιάρης. Μου είναι δύσκολο να πάρω κιλά.

Αν είχα επιλογή για το πώς θα ήθελα να νιώθω στο υπόλοιπο της ζωής μου, έτσι θα ήμουν. Αν ήθελα να κάνω τις σωστές επιλογές σε σχέση με την ευεξία μου, θα ήταν αυτές, τώρα. Έτσι θέλω να νιώθω. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσα να νιώθω καλύτερα", ολοκλήρωσε ο Γκιμπ.

Αλλά αν ήταν αλήθεια όλα αυτά, γιατί χρειάζεται να κάνει τόση προσπάθεια για να μας πείσει; Και γιατί έπρεπε να νοσηλευτεί τόσο ξαφνικά;

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθείστε τους Bee Gees, στο "How deep is your love" από τη ζωντανή τους εμφάνιση το 1998, στη συναυλία "An Audience with the Bee Gees".