Ντεμπούτο για τους Dry the River

28.02.2012
Οι Dry the River ανακοινώνουν τις λεπτομέρειες για το debut album τους, το show τους στο London Electric Ballroom & για το BBC ‘Sound of 2012’.

Οι Dry the River ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες για την κυκλοφορία του debut album τους. Το Shallow Bed θα κυκλοφορήσει από την RCA Victor την Δευτέρα 05 Μαρτίου.

Το album θα περιέχει 11 τραγούδια στα οποία έχει κάνει παραγωγή ο Peter Katis (The National / Interpol) στο studio του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού του 2011.

"Ψάχναμε για κάποιον που θα μπορούσε να πετύχει μια ισορροπία μεταξύ του lo-fi και του hi-fi" δήλωσε ο Peter Liddle, ο lead singer των Dry The River. «Θέλαμε να ηχογραφήσουμε το μεγαλύτερο μέρος σε κασέτα, για να χρησιμοποιήσουμε το αναλογικό ύφος όπου ήταν δυνατόν αντί του υπολογιστή αλλά χωρίς αυτό ακούγεται σαν ένας παλιός folk δίσκος. Νομίζω προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την αστάθεια και την ειλικρίνεια στα πιο ελαφριά τραγούδια αλλά εξακολουθούν να έχουν την ένταση των live shows – Να παντρέψουμε αυτές τις δύο πτυχές της μουσικής μας, χωρίς να ακούγεται παράλογα».

Το tracklisting του album είναι το ακόλουθο:

1. Animal Skins
2. New Ceremony
3. Shield Your Eyes
4. History Book
5. The Chambers & The Valves
6. Demons
7. Bible Belt
8. No Rest
9. Shaker Hymns
10. Weights & Measure
11. Lion’s Den

Μπορείτε να προ-παραγγείλετε το album κάνοντας click στα παρακάτω links:

HMV:
http://bit.ly/sKt7Nk

Play.com:
http://bit.ly/rUWVdq

Amazon:
http://amzn.to/vTCdMT

iTunes:
http://bit.ly/sy8Svs

Οι Dry The River κυκλοφόρησαν το single The Chambers & Valves, την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου.

Επίσης ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του headline show στο Electric Ballroom του Λονδίνου, το μεγαλύτερό τους μέχρι σήμερα, την Τετάρτη 2 Μαίου 2012.

Αυτό το show είναι η συνέχεια της πρόσφατης περιοδείας τους, η οποία κατέληξε στο sold out show στο Scala του Λονδίνου. Το group επίσης ήταν support act στις συναυλίες των Bombay Bicyle Club στο tour τους στην Αγγλία και το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησαν κάποια φανταστικά gigs και στις δύο άκρες του Ατλαντικού, ανάμεσά τους στο SxSW του Texas, στο Reading, στο Glastonbury και πιο πρόσφατα στα End of the Road και Bestival.

Τέλος η μπάντα είναι ένα από τα υποσχόμενα ονόματα για το 2012 όπως ανακοινώθηκε με την φετινή λίστα του BBC Sound of 2012.

Οι Dry The River δημιουργήθηκαν την Άνοιξη του 2009 και από τότε ζουν μαζί στο ίδιο σπίτι στο Stratford του Ανατολικού Λονδίνου. Οι επιρροές τους είναι οι - Leonard Cohen, At The Drive-In, Neil Young, Arlo Guthrie, Neutral Milk Hotel, Bruce Springsteen και ο Devendra Banhart –

Οι Dry The River είναι: Peter Liddle (vocals / guitar), Matt Taylor (guitar), Scott Miller (bass), Will Harvey (violin) & Jon Warren (drums).