Πάτωσαν οι πωλήσεις των No Doubt

21.11.2012
Παρά τον καυτό του τίτλοι οι πωλήσεις του νέου single “Looking Hot” των No Doubt είναι παγωμένες καθώς δεν ξεπερνούν τα 1400 αντίτυπα.

Παρά τον καυτό του τίτλοι οι πωλήσεις του νέου single “Looking Hot” των No Doubt είναι παγωμένες καθώς δεν ξεπερνούν τα 1400 αντίτυπα. Την πρώτη εβδομάδα του λανσαρίσματος του τραγουδιού έγιναν πωλήσεις 680 cd single σκορπώντας απογοήτευση τόσο στο συγκρότημα όσο και στη δισκογραφική τους εταιρεία.

Το τραγούδι που είναι το δεύτερο cd single από το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος 'Push And Shove', έφτασε τη θέση No 397 στα charts και πρέπει να πουλήσει άλλα 1500 αντίτυπα προκειμένου να βρεθεί στα πρώτα 200.

Το ίδιο το άλμπουμ 'Push And Shove' βρέθηκε στην 16η θέση των charts με πωλήσεις που αγγίζουν τις 7.000 ενώ το single 'Settle Down' έφτασε την 85η θέση. Μέχρι σήμερα το 'Looking Hot' έχει πουλήσει 1,400 αντίτυπα.

Η εμφάνιση του συγκροτήματος στο X Factor που συνήθως αυξάνει τις πωλήσεις ενός καλλιτέχνη κατά 300% δεν έκανε τίποτα στην περίπτωση των No Doubt. Ίσως για την αποτυχία στο κομμάτι των πωλήσεων να ευθύνεται η απόφαση του συγκροτήματος να γυρίσει ένα προκλητικό και αμφιλεγόμενο βίντεο όπου η Gwen Stefani είναι ντυμένη Ινδιάνα με φτερό στο κεφάλι και παραδοσιακή φορεσιά των ιθαγενών ενώ οι υπόλοιποι είναι ντυμένοι καουμπόυδες.

Τα σχόλια κάτω από το βίντεο στο youtube αλλά και στα social media δεν ήταν κολακευτικά για την όλη ιδέα του κόνσεπτ καθώς το συγκρότημα κατηγορήθηκε για προσβλητική στάση απέναντι στους ιθαγενείς.

Οι πωλήσεις είναι ασυνήθιστα χαμηλές για το συγκρότημα παρά τα καλά νέα που είχαν προηγηθεί. Μόνο στο Last.FM 28,000 άνθρωποι άκουσαν το τραγούδι πάνω από 117,000 φορές. Ίσως οι φαν να προτιμούν να ακούσουν το τραγούδι παρά να το κατεβάσουν ή να το αγοράσουν.

Ίσως τώρα η Gwen μετανιώνει τη στιγμή που αποφάσισε να βάλει σε δεύτερη μοίρα τη σόλο καριέρα της για να ενώσει και πάλι τη μπάντα.

Σ.Κ.