Ανακαλύψτε τους Imagine Dragons

30.10.2013
Το αμερικανικό περιοδικό Billboard χαρακτήρισε τους Imagine Dragons ως τη μεγάλη ανακάλυψη του 2013, ενώ το Rolling Stone χαρακτήρισε το single τους,“Radioactive”, ως τη μεγαλύτερη ροκ επιτυχία της φετινής χρονιάς.

Φορτωμένοι με διακρίσεις και βραβεία, οι Imagine Dragons, η alternative rock μπάντα από το Λας Βέγκας, είναι το πιο hot όνομα της εναλλακτικής rock σκηνής.

“Night Visions”. To ντεμπούτο άλμπουμ των Imagine Dragons. Την παραγωγή ανέλαβαν αρχικά οι ίδιοι καθώς και ο Βρετανός hip-hop παραγωγός Alex Da Kid και ο Brandon Darner από το Αμερικάνικο indie rock γκρουπ The Envy Corp. Μουσικά το “Night Visions” είναι ένα alternative rock και indie rock άλμπουμ, παρόλα αυτά όμως, χρησιμοποιεί επίσης επιρροές από arena rock, dubstep, folk, hip-hop και pop. Το “Night Visions” εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές σε όλες τις χώρες και σκαρφάλωσε στο #2 του Billboard 200 στις Η.Π.Α., αλλά και στην κορυφή των Billboard Alternative Albums και Rock Albums charts.
Οι μουσικές τους είναι ανοικτές σε πολλαπλές επιρροές και ήχους από διαφορετικά είδη.

«Είμαστε ένα ροκ συγκρότημα που μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και να είμαστε ανοικτοί σε διαφορετικά πράγματα. Ακούμε πολλά διαφορετικά είδη μουσικής. Προσπαθούμε να είμαστε ανοικτοί σε επιρροές που αφορούν διαφορετικές ενορχηστρώσεις, μελωδίες, συνθέσεις τραγουδιών από κάθε μουσικό είδος. Είτε βλέπουμε ένα μαντολίνο σε μια παραδοσιακή συναυλία ή ένα εξωτικό τύμπανο σε ένα σόου του Cirque du Soleil. Αυτά τα χρησιμοποιούμε και μας αρέσει να πειραματιζόμαστε» αναφέρει ο μπασίστας του συγκροτήματος Ben McKee.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, έκαναν μια στάση στο Nashville του Tennessee, όπου συνέπραξαν με την ορχήστρα Nashville Session Players, την οποία διεύθυνε ο Jim Gray.

«Καθώς ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο για να παίξουμε μουσική, πάντα ψάχνουμε να βρούμε νέα όργανα, ειδικά νέα ντραμς. Πάντα αναζητούμε νέους ήχους. Μας έχει γίνει έμμονη ιδέα» ομολογεί ο ντράμερ Daniel Platzman.

Το αμερικανικό συγκρότημα βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς, με τίτλο “Night Visions”.