Θα πάρουν την παρθενιά 19χρονου σε γκαλερί

14.02.2014
Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση «η τέχνη απαιτεί θυσίες», αναρωτήθηκε κανείς όμως πιο συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές οι θυσίες; Οι πιο συνηθισμένες θα μπορούσε να είναι οικογενειακές, επαγγελματικές, βιοτικού επιπέδου, ακόμα και ψυχικής ηρεμίας. Ποιος φανταζόταν όμως ότι θα φτάναμε στο σημείο να ακούσουμε ότι νεαρός καλλιτέχνης αποφάσισε στο βωμό της τέχνης να θυσιάσει την παρθενία του! Ναι καλά διαβάσατε, ο 19χρονος Κλειτον Ντέιβιντ Πετετ (Clayton David Pettet,) φοιτητής σε κολέγιο καλών τεχνών στην Μ. Βρετανία, ανακοίνωσε ότι στις 2 Απριλίου θα χάσει την παρθενιά του αφού συνουσιαστεί με (ανώνυμο) αρσενικό παρτενέρ στην γκαλερί Orange Dot στο Λονδίνο, παρουσία κοινού μάλιστα! Το προχωρημένο αυτό γεγονός υπο την ονομασία «η σχολή Τεχνών μου έκλεψε την παρθενιά» παρουσιάζεται σε γκαλερί γιατί πρόκειται για δημιουργία τέχνης έστω και σε πρωτόλεια μορφή. Ο αποφασισμένος νεανίας δήλωσε ότι η ιδέα του μπήκε από τα 16 του όταν μαθητής ακόμα ήταν υποχρεωμένος να φορτίζεται ψυχολογικά μέσα από τις ατέρμονες συζητήσεις των συμμαθητών του γύρω από αυτό το ζήτημα . Εν συνεχεία ο παραγωγικός του νους το προχώρησε σε νέα διάσταση θέτοντας αμείλικτα ερωτήματα του τύπου: ποιος είναι ο ορισμός της παρθενιάς; Πότε είναι η στιγμή της απώλειας για τον άντρα; Είναι η παρθενιά πραγματική ή το ίδιο για τις γυναίκες και τους άντρες; Μήπως τελικά είναι μια λέξη για να καθορίσει την προγαμιαία αξία ενός θηλυκού και άλλα συναφή. Σκοπός του δεν είναι να δημιουργήσει μόνο ντόρο αλλά να πυροδοτήσει συζητήσεις, δράσεις και αντιδράσεις γύρω από το φλέγον αυτό θέμα. Στο μεγάλο αυτό event, το οποίο θα παρακολουθήσουν 150 κάτοχοι εισιτήριων, η διαδικασία έχει ως εξής : αρχικά ο εθελοντής παρτενέρ θα κάνει παρελθόν την παρθενιά του καλλιτέχνη επι σκηνής, παρουσία του πολυπληθούς κοινού, στη συνέχεια θα υπάρξει ανοιχτή συζήτηση όπου κάθε ένας θα μπορέσει να εκφράσει τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν από αυτήν την καλλιτεχνική έκφραση. Πολλά θα μπορούσαμε να εκφράσουμε αν είχαμε την ευκαιρία να παρουσιαζόμασταν στο γεγονός , αλλά ας σταθούμε στις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της γκαλερί Τζεφ Μποαρντμαν, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε την πρόθεση του Πετετ διαισθάνθηκε ότι ήταν μονόδρομος η πλήρης και απόλυτη συμπαράσταση του σε ένα νέο καλλιτέχνη που από το ξεκίνημα της πορείας του δηλώνει ηχηρά ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί. Τα συμπεράσματα δικά σας… Γ.Οικονόμου

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση «η τέχνη απαιτεί θυσίες», αναρωτήθηκε κανείς όμως πιο συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές οι θυσίες; Οι πιο συνηθισμένες θα μπορούσε να είναι οικογενειακές, επαγγελματικές, βιοτικού επιπέδου, ακόμα και ψυχικής ηρεμίας.

Ποιος φανταζόταν όμως ότι θα φτάναμε στο σημείο να ακούσουμε ότι νεαρός καλλιτέχνης αποφάσισε στο βωμό της τέχνης να θυσιάσει την παρθενία του! Ναι καλά διαβάσατε, ο 19χρονος Κλειτον Ντέιβιντ Πετετ (Clayton David Pettet,) φοιτητής σε κολέγιο καλών τεχνών στην Μ. Βρετανία, ανακοίνωσε ότι στις 2 Απριλίου θα χάσει την παρθενιά του αφού συνουσιαστεί με (ανώνυμο) αρσενικό παρτενέρ στην γκαλερί Orange Dot στο Λονδίνο, παρουσία κοινού μάλιστα! Το προχωρημένο αυτό γεγονός υπο την ονομασία «η σχολή Τεχνών μου έκλεψε την παρθενιά» παρουσιάζεται σε γκαλερί γιατί πρόκειται για δημιουργία τέχνης έστω και σε πρωτόλεια μορφή. Ο αποφασισμένος νεανίας δήλωσε ότι η ιδέα του μπήκε από τα 16 του όταν μαθητής ακόμα ήταν υποχρεωμένος να φορτίζεται ψυχολογικά μέσα από τις ατέρμονες συζητήσεις των συμμαθητών του γύρω από αυτό το ζήτημα . Εν συνεχεία ο παραγωγικός του νους το προχώρησε σε νέα διάσταση θέτοντας αμείλικτα ερωτήματα του τύπου: ποιος είναι ο ορισμός της παρθενιάς;

Πότε είναι η στιγμή της απώλειας για τον άντρα; Είναι η παρθενιά πραγματική ή το ίδιο για τις γυναίκες και τους άντρες; Μήπως τελικά είναι μια λέξη για να καθορίσει την προγαμιαία αξία ενός θηλυκού και άλλα συναφή. Σκοπός του δεν είναι να δημιουργήσει μόνο ντόρο αλλά να πυροδοτήσει συζητήσεις, δράσεις και αντιδράσεις γύρω από το φλέγον αυτό θέμα.

Στο μεγάλο αυτό event, το οποίο θα παρακολουθήσουν 150 κάτοχοι εισιτήριων, η διαδικασία έχει ως εξής : αρχικά ο εθελοντής παρτενέρ θα κάνει παρελθόν την παρθενιά του καλλιτέχνη επι σκηνής, παρουσία του πολυπληθούς κοινού, στη συνέχεια θα υπάρξει ανοιχτή συζήτηση όπου κάθε ένας θα μπορέσει να εκφράσει τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν από αυτήν την καλλιτεχνική έκφραση.

Πολλά θα μπορούσαμε να εκφράσουμε αν είχαμε την ευκαιρία να παρουσιαζόμασταν στο γεγονός , αλλά ας σταθούμε στις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της γκαλερί Τζεφ Μποαρντμαν, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε την πρόθεση του Πετετ διαισθάνθηκε ότι ήταν μονόδρομος η πλήρης και απόλυτη συμπαράσταση του σε ένα νέο καλλιτέχνη που από το ξεκίνημα της πορείας του δηλώνει ηχηρά ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Γ.Οικονόμου