UFO δωμάτια από σκασμένα... μπαλόνια

19.02.2014
Πολύχρωμοι φανταστικοί κόσμοι φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων! Η ομάδα καλλιτεχνών της Penique Productions δημιουργεί τεράστιες εικαστικές εκαταστάσεις φτιαγμένες από... σκασμένα μπαλόνια. Οι φουσκωτές πλαστικές μεταμορφώσεις των Penique από τη Βαρκελώνη μοιάζουν με τα παιχνιδιάρικα ερείπια ενός εξωγήινου παλατιού από τσιχλόφουσκες. Αυτή η πλαστική βιοχλαπάτσα εφαρμόζει σε μπαλκόνια, γωνίες, συντριβάνια και ταβάνια δημόσιων χώρων, μετατρέποντας τις επιφάνειες σε σκηνικά βγαλμένα από αβάν γκαρντ ταινίες τρόμου. Η εταιρία ξεκίνησε το 2007 σαν μια κολεκτίβα καλλιτεχνών προσανατολισμένων σε μια κεντρική ιδέα: να φτιάχνουν εφήμερες εικαστικές εγκαταστάσεις. Οι εσωτερικοί αυτοί αιθέριοι χώροι θα στηθούν για το ευρύ κοινό στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ενώ μέχρι τότε η ομάδα θα ντεμπουτάρει με την πρώτη της έκθεση στην N2 Galeria. Περισσότερα στο http://www.peniqueproductions.com Χρ.Τσατσαράγκου

Πολύχρωμοι φανταστικοί κόσμοι φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων! Η ομάδα καλλιτεχνών της Penique Productions δημιουργεί τεράστιες εικαστικές εκαταστάσεις φτιαγμένες από... σκασμένα μπαλόνια. Οι φουσκωτές πλαστικές μεταμορφώσεις των Penique από τη Βαρκελώνη μοιάζουν με τα παιχνιδιάρικα ερείπια ενός εξωγήινου παλατιού από τσιχλόφουσκες.

Αυτή η πλαστική βιοχλαπάτσα εφαρμόζει σε μπαλκόνια, γωνίες, συντριβάνια και ταβάνια δημόσιων χώρων, μετατρέποντας τις επιφάνειες σε σκηνικά βγαλμένα από αβάν γκαρντ ταινίες τρόμου.

Η εταιρία ξεκίνησε το 2007 σαν μια κολεκτίβα καλλιτεχνών προσανατολισμένων σε μια κεντρική ιδέα: να φτιάχνουν εφήμερες εικαστικές εγκαταστάσεις. Οι εσωτερικοί αυτοί αιθέριοι χώροι θα στηθούν για το ευρύ κοινό στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ενώ μέχρι τότε η ομάδα θα ντεμπουτάρει με την πρώτη της έκθεση στην N2 Galeria.

Περισσότερα στο http://www.peniqueproductions.com

Χρ.Τσατσαράγκου