Χρυσά πέδιλα με πόδια από ωμό κρέας

26.02.2014
Μια παντοδύναμη έλξη νιώθουν όλοι όσοι βλέπουν τα παράξενα αυτά και αηδιαστικά αντικείμενα του δημιουργού κέρινων εγκαταστάσεων, Αντρέα Χάσλερ (Andrea Hasler). Ο Ελβετός καλλιτέχνης δημιουργεί έργα που παραπαίουν ανάμεσα στην έλξη και στην απώθηση. Πρόκειται για μια μπουτίκ πολυτελείας με φοβιστικά αντικείμενα, που μοιάζουν να έχουν προέλθει μέσα από ένα ανθρώπινο σώμα. Αντί για πανάκριβα παπούτσια Jimmy Choos, ο Χάσλερ μάς "σερβίρει" χρυσά πέδιλα, και μέσα τους ωμά πόδια φτιαγμένα από... σάρκες. Χρησιμοποιεί κερί, και μετατρέπει ένα ακίνδυνο υλικό σε ένα αηδιαστικό ζελέ, το οποίο χρωματίζει για να δημιουργήσει το εφέ της σάρκας. Κάποιοι θεατές συγχύζονται με τα ωμά κρέατα και κάποιοι άλλοι βλέπουν απλώς μασημένες... στιχλόφουσκες. Ο Χάσλερ θέλει να σχολιάσει έναν κόσμο στον οποίο τα όργανα είναι αντικείμενα αγοραπωλησίας και όπου οι πλαστικές επεμβάσεις λιποαναρρόφησης χτίζουν καριέρες στο Χόλιγουντ. Χ.Τ.

Μια παντοδύναμη έλξη νιώθουν όλοι όσοι βλέπουν τα παράξενα αυτά και αηδιαστικά αντικείμενα του δημιουργού κέρινων εγκαταστάσεων, Αντρέα Χάσλερ (Andrea Hasler). Ο Ελβετός καλλιτέχνης δημιουργεί έργα που παραπαίουν ανάμεσα στην έλξη και στην απώθηση. Πρόκειται για μια μπουτίκ πολυτελείας με φοβιστικά αντικείμενα, που μοιάζουν να έχουν προέλθει μέσα από ένα ανθρώπινο σώμα. Αντί για πανάκριβα παπούτσια Jimmy Choos, ο Χάσλερ μάς "σερβίρει" χρυσά πέδιλα, και μέσα τους ωμά πόδια φτιαγμένα από... σάρκες.

Χρησιμοποιεί κερί, και μετατρέπει ένα ακίνδυνο υλικό σε ένα αηδιαστικό ζελέ, το οποίο χρωματίζει για να δημιουργήσει το εφέ της σάρκας. Κάποιοι θεατές συγχύζονται με τα ωμά κρέατα και κάποιοι άλλοι βλέπουν απλώς μασημένες... στιχλόφουσκες. Ο Χάσλερ θέλει να σχολιάσει έναν κόσμο στον οποίο τα όργανα είναι αντικείμενα αγοραπωλησίας και όπου οι πλαστικές επεμβάσεις λιποαναρρόφησης χτίζουν καριέρες στο Χόλιγουντ.

Χ.Τ.