Κάνουν πιάτσα στα πιο απίθανα σημεία

29.08.2014
Μια ατμόσφαιρα μυστηρίου υπάρχει στο φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο «The Waiting Game» από τον φακό του Txema Salavans. Ο Ισπανός φωτογράφος απαθανατίζει νεαρές ιερόδουλες που κάνουν πιάτσα στα πιο απίθανα ερημικά σημεία της ισπανικής υπαίθρου. Εκεί που η μοναξιά του τοπίου γράφει πάνω στις γυναίκες αυτές που εκδίδονται για ένα κομμάτι ψωμί. Για αυτές τις φωτογραφίες που αποπνέουν ένα παράξενο είδος σεβασμού … χρειάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Salavans έκανε ένα περιπετειώδες road-trip στα μεσογειακά παράλια και την ενδοχώρα της Ισπανίας. Στις εικόνες δεν υπάρχουν... πελάτες, υπάρχουν μόνο οι γυναίκες που περιμένουν χαμένες σε τοποθεσίες τόσο ερημικές, που δεν … παλεύονται. Ο Salavans έπαιξε το ρόλο του απλού περαστικού ταξιδιώτη, γνωρίζονται ότι αυτές οι γυναίκες δεν θα θέλουν να αποκαλύψουν το πρόσωπό τους. Τις εντόπισε σε λεωφόρους, σοκάκια, παράδρομους και μικρές οδούς που συνδέουν κωμοπόλεις χωρίς διόδια... Χ.Τ.
Μια ατμόσφαιρα μυστηρίου υπάρχει στο φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο «The Waiting Game» από τον φακό του Txema Salavans. Ο Ισπανός φωτογράφος απαθανατίζει νεαρές ιερόδουλες που κάνουν πιάτσα στα πιο απίθανα ερημικά σημεία της ισπανικής υπαίθρου. Εκεί που η μοναξιά του τοπίου γράφει πάνω στις γυναίκες αυτές που εκδίδονται για ένα κομμάτι ψωμί.
Για αυτές τις φωτογραφίες που αποπνέουν ένα παράξενο είδος σεβασμού … χρειάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Salavans έκανε ένα περιπετειώδες road-trip στα μεσογειακά παράλια και την ενδοχώρα της Ισπανίας. Στις εικόνες δεν υπάρχουν... πελάτες, υπάρχουν μόνο οι γυναίκες που περιμένουν χαμένες σε τοποθεσίες τόσο ερημικές, που δεν … παλεύονται.
Ο Salavans έπαιξε το ρόλο του απλού περαστικού ταξιδιώτη, γνωρίζονται ότι αυτές οι γυναίκες δεν θα θέλουν να αποκαλύψουν το πρόσωπό τους. Τις εντόπισε σε λεωφόρους, σοκάκια, παράδρομους και μικρές οδούς που συνδέουν κωμοπόλεις χωρίς διόδια...

Χ.Τ.