Ο Μετίν Αρντιτί έρχεται στον Ιανό

05.02.2015
Η Κατερίνα Σχινά συνομιλεί με τον τουρκο-ελβετό συγγραφέα με την ευκαιρία της έκδοσης του έργου του «Η αδελφότητα των ιπτάμενων μοναχών». Τρίτη σεζόν για τον κύκλο εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό» που εγκαινιάστηκε το 2012 με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη σε ρόλο ιδανικού συνομιλητή. Τη σκυτάλη παραλαμβάνει η Κατερίνα Σχινά, η οποία θα οδηγεί εφεξής το καραβάνι των σκέψεων και των αναμνήσεων των συγγραφέων που θα φιλοξενούνται στο γνωστό βιβλιοπωλείο.

Αρχίζοντας από 19 Φεβρουαρίου στις 8.30, οπότε η Κατερίνα Σχινά θα υποδεχθεί τον Μετίν Αρντιτί, πολυγραφότατο συγγραφέα τουρκικής καταγωγής, πυρηνικό φυσικό, οικονομολόγο και πανεπιστημιακό καθηγητή για να συζητήσουν για το νέο του βιβλίο, «Η αδελφότητα των ιπτάμενων μοναχών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, τη συγγραφή, τον διαπολιτισμικό διάλογο, τη ζωή του και άλλα πολλά που θα φανούν στην πορεία.

Το βιβλίο παρακολουθεί την εξέλιξη της ζωής του Νικόδημου, ενός ορθόδοξου μοναχού που καταφεύγει στα δάση για να σωθεί από το ανελέητο κυνηγητό το οποίο έχει εξαπολύσει το σοβιετικό καθεστώς στην προσπάθειά του να βάλει τελεία και παύλα στο θρησκευτικό αίσθημα των Ρώσων. Ο Νικόδημος θα οδηγήσει το νήμα της αφήγησης από το ’37 ως τις ημέρες μας, από τις παραμονές του μεγάλου πολέμου ως τη Μόσχα της μεγάλης ζωής και του χυδαίου πλούτου με συνοδοιπόρους μια χούφτα ανθρώπων με μεγάλα αποθέματα θάρρους.

Ο Αρντιτί που γεννήθηκε στην Άγκυρα, αλλά πέρασε μεγάλο κομμάτι της παιδικής ηλικίας του στην Ελβετία όπου και ζει μόνιμα, είναι από το 2012 Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, καθώς και Ειδικός Απεσταλμένος για τον διαπολιτισμικό διάλογο. Επίσης δραστηριοποιείται σε ζητήματα που αφορούν τους Παλαιστίνιους.

Η συζήτηση που είναι ανοιχτή στο κοινό θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας ianos.gr.

Info:

19 Φεβρουαρίου 2015
ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα
Τηλ.: 210 3217810
Ώρα: 20:30.